Monk04 je napisao/la:
Peter Schmeichel je napisao/la:
PTT je napisao/la:
jok, pužići
jebiga, bili na akciji u tommyja
špagete bi naravno bile bojle
Vidi cijeli citat
Talijan jedan, gurman pravi, naučija me je da se špagete uvik kuvaju u toću a ne odvojeno.
Ne bude vodenasto, a manistra upije toć. Jastoge smo kuvali, ali mi je reka da to vridi uvik.
Nisan pita za ostalu manistru, uključujući pužiće.
Donija on tako jastoga, praktički bez toća na stol, razočarani pogledi gostiju, al kad se krenili trat, ustvrdilo se da bolju jastog-paštu nije niko prije jia.
Vidi cijeli citat
Uf,uf neznam sta bi ti reka ja sam 2 godine bija u Italiji i nisam se bas nagleda da se kuva u tocu.
Znaci oni ti ludacki postuju tzv. "tempo di cottura" ili vrime kuvanja, pise na kutiji. Ako je 5 min. vadi vani nakon 4:45, fermas kuvanje sa hladnom vodom onda jos tih 15 sekundi zamisas sa tocom na vatri. E pronta, buon apetito !
Vidi cijeli citat
E vidiš koliko se razlikuju "pravila" kuhanja tjestenine.
Ovo za vrijeme se većinom slažu i ono što ja znam je
da ako piše 8 minuta vadiš barem na 7 i bez ispiranja
prebacuješ u umak, toć ili kako već ko hoće nazvati i
onda zadnju minutu kuhaš da se umak zalijepi za tjesteninu.
Zato se i ne smije ispirati jer se tako ispere škrob zbog
kojeg se umak lijepi za tjesteninu.
Ovo da se špageti kuhaju u startu u umaku prvi put čujem
i to je jedino moguće ako je umak baš vodenast inače nema
šanse.
Verbea ligant homines, taurorum cornua funes! "ajde glupane kakav faul, on je pre jak samo ti to ne razumiš" Jebeš čovjeka koji ne promijeni mišljenje. Jesam duša al mi ne treba ništa. Bolje svašta pojesti nego svašta reći.