2022 NFL Season

čoban2343
čoban2343
Mali dioničar
Pristupio: 27.09.2010.
Poruka: 9.622
31. kolovoza 2022. u 12:07

Drugi dio

AFC WEST

Ovo je na papiru najjača i najizjednačenija divizija, ne bi me iznenadilo da sve ekipe ostvare 10+ pobjeda, ipak veća je vjerojatnost da će makar jedna ekipa podbacit.

Kansas City Chiefs

Dolasci: JuJu Smith Schuster, Marquez Valdes Scantling, Carlos Dunlap

Odlasci: Tyreek Hill, Tyrann Mathieu, Daniel Sorenson

Chiefsi su vjerojatno najkonzistentnija momčad lige, u zadnje 4 godine jednom su osvojili, jednom izgubili SB i dva puta zapeli na zadnjoj stepenici. Sve ekipe u diviziji su se pojačale, a Chifsi su realno slabija ekipa nego prošle godine, no dok god ostali na terenu ne pokažu da se mogu nosit s njima dajem prednost ekipi koja ima Mahomesa. Hill je otišao što je sigurno velik udarac za njihov napad, dovedeni su JuJu i MVS te su i draftali jednog hvatača krajem druge runde i oni bi trebali nadoknaditi taj gubitak. Kad nadodamo Kelcea trebalo bi bit dosta da opet budu kontenderi. Ono što je i dalje problem je što im je run igra poprilično slaba.

U obrani su također oslabljeni, najznačajniji su odlasci oba safetya, Mathiua i Sorensena, ali Chiefsi su ionako prvenstveno napadačka ekipa pa ne vjerujem da će to biti poseban problem za njih.

LA Chargers

Dolasci: JC Jackson, Kyle Van Noy, Khalil Mack

Odlasci: Kyzir White, Jared Cook

Chargersi su propustili play off za dlaku, trebala im je pobjeda ili neriješeno u zadnjoj utakmici, što su imali do zadnjih par sekundi dvoboja, ali ih je FG s istekom vremena izbacio iz igre. Tipično za Chargerse reklo bi se. Justin Herbert je pokazao da je zvijer i mislim da će ove godine još napredovati, mislim da će biti u širem krugu kandidata za MVP. Napad je više-manje ostao na okupu što je također dobra stvar, a prošle sezone su bili vrlo agresivni u napadu i često išli i na 4th down čak i na svojoj polovici. Ono što je bitno je da su doveli pojačanja u obrani, JC Jackson je jedan od najboljih mladih CB lige, nažalost trenutno je ozlijeđen i neće ga bit na početku sezone, ali trebao bi se vratiti za par tjedana. Joey Bosa i Khalil Mack će bit tandem od kojeg će strahovat svaki protivnički QB(na tebe mislim Russele Wilsone), a na Staleyu je da to sve posloži bolje nego prošle godine jer im obrana nije baš bila najbolja. Minimum očekivanja je WC runda, a maksimum je da naprave nešto kao Bengalsi prošle godine. Ali opet to su Chargersi, kraljevi pehova i gubljenja na nemoguće načine u zadnjim sekundama tako da je sve moguće.

Las Vegas Raiders

Dolasci: Davante Adams, Chandler Jones

Odlasci: Marcus Mariota, Carl Nassib

Raidersi su još jedna ekipa koja se naspram prošle godine pojačala. Izborili su play off i tako prekinuli sušu, ali su odmah i ispali. Momčad je prošle godine bila potresena skandalima, Henry Ruggs i Jon Gruden su dobili otkaze zbog stvari van terena, no to nije previše utjecalo na ostatak momčadi. Sada kreću u sezonu s novim glavnim trenerom, dugogodišnji OC Patsa Josh Mcdaniels je u svom drugom poslu kao glavni trener. Prije 10ak godina je bio u Broncosima, ali se nije proslavio tako da je i njemu ovo prilika za popravni. Materijala u napadu ne nedostaje, doveli su Adamsa, najboljeg hvatača lige, a on i Carr se znaju još s Collagea i kemija među njima već postoji. Pošto Adams najčešće zatjeva da ga pokrivaju dva igrača to će otvoriti i dodatnog prostora za ostale, Hunter Renfrow i Darren Waller će vjerojatno imati više prostora, a obojica su kvalitetni igrači.

Denver Broncos

Dolasci: Russell Wilson, Randy Gregory

Odlasci: Teddy Bridgewater, Drew Lock, Noah Fant

Broncosi također imaju novog trenera, Nathaniel Hackett je dosad bio OC Packersa, a ovo mu je prvi posao kao glavni trener. Broncosi također imaju i novog QBa. Spekuliralo se jedno vrijeme da će Hackett iz Packersa dovesti i Rodgersa pa čak i Adamsa sa sobom u Broncose, no to je ostalo na pukim glasnima i Broncosi su našli novog QBa u Seattleu. Wilson je već neko vrijeme htio svježi start, a sada ga je i dobio. Jedini razlog zašto sam stavio Broncose iza Raidersa je jer ne volim Wilsona, a mislim da su obje momčadi otprilike jednako kvalitetne. Obje ekipe imaju i novog trenera pa i tu možemo povući paralelu, pa ovisit će dosta o tome kako će se novi treneri snaći u novoj poziciji. Broncosi već par sezona imaju jako solidnu ekipu, ali nemaju QBa, prošle godine s Teddyem je to ličilo na nešto, ali ipak nedovoljno za play off. Wilson je svakako veliki korak unaprijed po tom pitanju, a očekuje se i iskorak hvatača Judya i Suttona, s tim da mediji javljaju kako su u trening kampu i predsezoni Wilson i Sutton posebno dobro kliknuli.

AFC SOUTH

Ako je West bila najjača divizija, ovo je najslabija.

Indianapolis Colts

Dolasci: Matt Ryan, Nick Foles, Mo Alie Cox, Stephon Gilmore

Odlasci: Carson Wentz, TY Hilton, Zach Pascal,

Coltsi su prošle sezone ušli u sezonu polako, lagano se dizali pa su čak proglašeni dark horseom da bi na kraju u zadnjoj utakmici sezone izgubili od Jagsa i tako završili sezonu. Elegantno su žrtvenim janjcem proglasili Wentza, i odlučili ga se rješiti nakon jedne sezone. I to ne samo da su ga se rješili nego su još dobili i pikove za njega, sretni dobitnici su Washington Commandersi, oslovljavat ću ih odsad s WC dok ne zasluže neki bolji nadimak. Doveden je Matt Ryan koji nije više igrač kakav je bio, ali svejedno bi trebao bit dovoljno dobar. Jedan je od preciznijih bacača, ima dovoljno iskustva i može funcionirati i pod pritiskom za razliku od Wentza, dok god je Oline solidna i on bi trebao posao odraditi solidno. Johnatan Taylor je glavna zvijezda momčadi, prošle godine najbolji RB lige, ove sezone očekujem da će biti na njega manji pritisak i da će im igra u napadu biti raznovrsnija.

Od struke ostali su bez DCa, Matt Eberflus je postao novi trener Bearsa i povukao sa sobom sve svoje pomoćnike, a novi DC je Gus Bradley, dosad je bio DC Raidersa i Chargersa, a imao je i jedan posao glavnog trenera u Jagsima prije par godina.

Tennessee Titans

Dolasci: Robert Woods, Austin Hooper,

Odlasci: AJ Brown, D'onta Foreman, Julio Jones

Titansi su prošle godine bili 1st seed u AFCu, što je bilo iznenađenje pošto su imali dosta težak raspored, a Vrabel je radi toga zaslužio biti trener godine. Međutim ove sezone očekujem lošije Titanse, Tanehill je realno prosječan, a još su ostali i bez najboljeg hvatača, Julio je također otišao, ali on se nije ni uspio nametnuti pa neće biti neki gubitak. Doveden je Robert Woods za siću, međutim on se oporavlja od ozljede koljena i upitno je kakav će biti kad se vrati. Henry je prošle godine opet bio jedan od najboljih RB po yardima, međutim čovjeka se jednostavno previše koristi i iako je gromada od čovjeka pitnje je koliko njegovo tijelo to još može izdržati. Več je prošle godine imao ozljedu stopala tako da je malo načet, a D'onta Foreman koji ga je solidno zamjenio je tradean u Pantherse. Vrabel je kvalitetan trener, ali čini mi se da će biti lošiji nego prošle godine pa zato dajem prednost Coltsima za nijansu. Prednost je to što su ostale dvije ekipe u diviziji slabe pa se tu može računati na "lagane pobjede"

Jacksonville Jaguars

Dolasci: Christian Kirk, Zay Jones

Odlasci: Laviska Shenault, Tavon Austin, James o'Shaugnessy

Jagsi u zadnje dvije sezone imaju svega 4 pobjede i 2 puta prvi pik drafta. Prošla sezona je bila katastrofa na svim razinama. Urban Meyer nije dočekao niti kraj sezone na klupi i doveden je Dough Pedersen za novog trenera. Trevor Lawrence nije previše pokazao u prvoj sezoni pošto glasi za generacijskog talenta, međutim okruženje u kojem je bio nije bilo bajno, počevši od suigrača pa do gore spomenutog trenera. Pojačanje je i povratak Travisa Ettiena, također prošlogoišnji rookie RB je zbog ozljede propustio čitavu sezonu, a najavljivan je kao veliki talent. Christian Kirk i Zay Jones su dovedeni kao pojačanja kojima će Lawrence bacati, a prvi pick drafta Travon Walker trebao bi učvrstiti obranu.

Vjerujem da će biti bolji nego prošle godine, ali kao i za Jetse ove sezone još nisu prioritet pobjede nego razvoj ekipe.

Houston Texans

Puno je prometa bilo u Texansima, no po imenima su ipak zvučniji oni koji su otišli. Prvenstveno mislim na to da su se rješili bremena zvanog Deshaun Watson, dobili hrpu pickova za njega i sad mogu napokon krenuti u rebuild. Davis Mils je startni QB, prošlogodišnji pik treće runde. Prošle sezone nije bio sjajan, ali je poslije Maca Jonesa pokazao najviše od svih rookie QBeva, radi čega će još ove sezone dobiti šansu kao starter. Texansi imaju i novog trenera. David Cully je dobio otkaz, a doveden je Lovie Smith. Ovo mu je već treći posao kao glavnog trenera no nijednom nije imao zapaženije uspjehe. Problem je u tome što se niti on ne čini kao trajno rješenje nego samo prijelazno. To je ujedno i najveći problem ove ekipe, što nemaju neku viziju nego mi izgleda da sve rade stihijski.

Kako god mislim da će biti nešto kao prošle sezone, dakle među najlošijim ekipama lige, ali neće biti kanta za napucavanje, 4-5 pobjeda realnost.

Drobilica za kičmu. Pokušat će Sulejmani.
zwizdan007
zwizdan007
Dokazano ovisan
Pristupio: 11.04.2013.
Poruka: 11.462
31. kolovoza 2022. u 18:02

#JeSuisML10 #DoćuJaGori // Prgava Familija ˃ HNS famiGLia // Dalmacija kuća od tri brata: Vlaha, Duje i Donata❤️💙
čoban2343
čoban2343
Mali dioničar
Pristupio: 27.09.2010.
Poruka: 9.622
31. kolovoza 2022. u 19:21

O. J. i Aaron Hernandez, likovi doslovno ubijaju.

Drobilica za kičmu. Pokušat će Sulejmani.
Seattle
Seattle
Mali dioničar
Pristupio: 29.05.2004.
Poruka: 9.192
31. kolovoza 2022. u 21:51
“Kam hit this tight end SO HARD, I swear I saw that TE’s soul leave Qwest Field right on that 35 yard line.”
danchy
danchy
Većinski vlasnik Foruma
Pristupio: 23.07.2009.
Poruka: 32.549
01. rujna 2022. u 07:28

Napokon...

Ma neka proigra, samo sto dalje od Philadelphije

Facts don't care about your feelings!
fil25
fil25
Željan dokazivanja
Pristupio: 23.07.2009.
Poruka: 666
01. rujna 2022. u 18:21

Source confirms Broncos and QB Russell Wilson have reached agreement on 5-year extension.

He now has 7-year contract for $296 million -- $42.3 million a year. But that includes $24M this year and $27M next year. New money is 5 years at average of $49M a year.

Ajd napokon se i to dogodilo. Malo je duze trajalo pa me malo i zabrinulo al imamo QB za slijedecih 7 godina.

Meni se ovo cini dobar ugovor jer ce cap sigurno rasti i sad samo treba napraviti dobru momcad oko njega da osvojimo 2-3 SB u tih 7 godina :)

fil25
fil25
Željan dokazivanja
Pristupio: 23.07.2009.
Poruka: 666
01. rujna 2022. u 18:26

Seattle je napisao/la:

fil25 je napisao/la:

Meni se čini da bi i Lock mogao startat za Seahawkse pa bi to mogla bit dvostruka revenge game :).

Al jadni oni ako boljeg QB nisu mogli naći.

Vidi cijeli citat


Sinoc je izgubio svaku nadu da ce startati. 3 interceptions u zadnjoj preseason game. 

Vidi cijeli citat


Tipicni Lock. Baci tezak TD i onda glupi INT direktno suparnickom igracu. Ništa od njega u NFLu. On nije dobar ni za backup QB jer je jako neprecizan i los u donosenju odluka.

Meni je zao kaj je zadnju predsezonsku utakmicu tak lose odigrao jer s njim bi to bila lagana pobjeda Broncosa u week 1 :)

čoban2343
čoban2343
Mali dioničar
Pristupio: 27.09.2010.
Poruka: 9.622
02. rujna 2022. u 15:15

NFC EAST

Philadelphia Eagles

Dolasci: AJ Brown, Zach Pascal, Kyzir White, James Bradberry

Odlasci:  Reagor, nekoliko obrambenih igrača i linijaša

Eaglesi su se prošle godine ugurali u play off tako što su pobjeđivali slabije ekipe i ekipe slične njima po jačini, ali su zato od jačih ekipa u pravilu gubili. Tako su i u play offu glatko poraženi od Tampe. Najzvučnije pojačanje je AJ Brown koji je na papiru sada prvi hvatač ekipe i trebao bi im dati dodatnu dimenziju u napadu. Hurts će također morati pokazati da osim trčanja može i bacati loptu i da je stvarno dual treath kako ga se i najavljivalo. OLine je jedna od najboljih u ligi tako da ove sezone mora napravit iskorak i pokazati jel je talent za najviše domete ili nije.

U obrani je CB pozicija bila rak rana, doveden je bivši probowler Bradberry iz Giantsa, on i Slay na papiru zvuče kao moćan CB par.

Jači su nego prošle godine pa očekujem osvajanje divizije.

Dallas Cowboys

Dolasci: Potpisivali nove ugovore s igračima koji jesu na rosteru, nije bilo bitnijih dolazaka

Odlasci: Amari Cooper, Randy Gregory, Greg Zuerline.

Cowboysi su na momente prošle godine izgledali jako dobro, Dak se vratio nakon loma noge i da Joe Burrow nije imao onakvu sezonu osvojio bi nagradu za comeback godine, ali eto. Ostvarili su respektabilnih 12 pobjeda, a onda u play offu ispali od 49ersa, utakmica je završila komično jer je vrijeme isteklo bez onog zadnjeg pravog pokušaja nego je zadnja akcija bila dodavanje i onda šlampava reakcija čitavog napada Dallasa koji se nije na vrijeme uspio postavit za novu akciju, a time outa više nije bilo za zaustavit sat.

Amari Cooper je poslan u Brownse za vreću čipsa, i sada je nominalno prvi hvatač CeeDee Lamb. Potencijal postoji, ali i dalje on nije top igrač. Jerry je najavio da vjeruje u Zekea i da će on biti glavni motor ove ekipe, kao i to da trener Mccarthy ima potpunu podršku. Još kao šlag na tortu se ozlijedio LT Tyron Smith i kako se čini gotov je za čitavu sezonu, tako da je najvažnija pozicija u Olineu znatno oslabljena

Sve miriše na teški raspad i puno lošiju sezonu nego lani.

Washington Commanders

Dolasci: Carson Wentz

Odlasci: Ryan Fitzpatrick

WC su odlučili brže bolje prije nego što je krenulo Free Agency ludilo riješit pitanje QBa tako što su doveli Wentza. Taylor Heinicke nije kalibar za startera to je jasno, ali je pitanje koliki je Wentz napredak naspram njega. Mclaurin je potpisao novi ugovor, a uz njega je najveža zvijezda u napadu RB Anthonio Gibson, međutim sumorno izgleda njihov napad.

Pretprošle godine su izborili play off na temelju čvrste obrane i toga što je čitava divizija bila katastrofa, ali prošle godine ni obrana nije šljakala kako treba, a kao šlag na tortu glavni obrambeni igrač Chase Young je potrgao ligamente u koljenu. Stavljen je na listu ozlijeđenih igrača i još se ne zna kada bi se mogao vratiti.

New York Giants

Dolasci: Tyrod Taylor

Odlasci: Mike Glennon, James Bradberry

Giantsi su nakon još jedne razočaravajuće sezone promjenili trenera, Joe Judge je bivši, a doveden je OC Billsa Brian Daboll. Daboll je tvorac ovog atomskog napada Bilsa, samo što je jedna mala razlika u tome što je tamo imao Josha Allena, a ovdje ima Daniela Jonesa. Naravno i Allenu je trebalo neko vrijeme da počne igrati ovako kao danas. Jonesu će ovo bit zadnja šansa da pokaže može li bit starter, mada mislim da su ga ostavili jednostavno iz razloga što im se nije svidio niti jedan QB na ovom draftu, a nisu mogli/htjeli dovesti ni nikoga u free agencyu pa su to onda tako predstavili. Najavljuje se ovo kao sezona povratka bivšeg drugog pika drafta Barkleya no kao i za WC, ništa u vezi ove momčadi me ne uzbuđuje previše, sigurno je jedino da Dabolla čeka krvav posao.

NFC NORTH

Green Bay Packers

Dolasci: Sammy Watkins

Odlasci: Davante Adams, Marquez Valdes Scantling, Za'darius Smith

Matt LeFleur ulazi u četvrtu sezonu kao glavni trener, a dosadašnje 3 su bile u znaku pobjeđivanja u regluarnoj sezoni i bolnih poraza u play offu. Prošlosezonski vjerojatno najbolniji jer su izgubili od 49ersa 13-10 s tim da su imali blokiran FG, a 49ersi su postigli svoj jedini TD nakon što su blokirali puntera.

Rodgers je back to back MVP i ove offsezone nije bilo drame oko njegove budućnosti, relativno rano je objavljeno kako je potpisao novi petogodišnji ugovor i postao najplaćeniji igrač lige, a pošto puni 39 to znači da će karijeru završiti kao Packer. Pošto su se peripetije oko ugovora brzo riješile Rođo je imao vremena za posvetit se radu na sebi u offsezoni pa je odlučio otići na spiritualno putovanje u Peru gdje je na terapijama Ajahuaskom doživio vantjelesno iskustvo i spoznao sebe i svijet oko sebe. Mislim da je to sad to, ovo mora biti ta godina!

A sad opet ozbiljno, Packersi su glavni contender u NFCu za osvajanje, ali su slabiji nego prošle godine. Nalaze se u sličnoj situaciji kao i Chiefsi, ostali su bez najboljeg hvatača pa su onda nakupili dosta solidnih i dobrih igrača kako bi to pokrili i računaju na Rođinu genijalnost. Također su i draftali 2 hvatača od kojih je Romeo Doubs u predsezoni pokazao više i dosta se velik hype dignuo oko njega. Za razliku od Chiefsa, Packersi se mogu osloniti i na igru po zemlji, Aaron Jones i AJ Dillon moćda pojedinačno nisu među najboljim RB lige, ali kao par su sigurno među jačima i iako je Jones nominalno prvi RB snapovi će biti vjerojatno podjednako podijeljeni.

Dosta se prašine diglo i radi toga što su opet u prvoj rundi drafta uzeli 2 obrambena igrača, ali dosad su s draftanjem obrambenih igrača dobro pogađali tako da nema razloga misliti da će sada biti drugačije.

LT Bakhtiari još uvijek nije siguran kada se točno vraća, ali on je već propustio čitavu jednu sezonu pa je pitanje hoće li biti onaj stari kad i ako se vrati.

Osim toga ostali su bez OC, Nathaniel Hackett je postao glavni trener Broncosa, a u kordinatora za napad je promoviran Adam Stenavich, dosadašnji trener Olinea i koordinator run igre. Međutim napad je lako posložiti kad imaš Rođu, ili ipak ne?

Minesotta Vikings

Dolasci: Za'darius Smith, Reagor

Odlasci: Tyler Conklin

Vikinzi su prošle sezone bili razočaranje, a to je poslom platio trener Mike Zimmer. Doveden je Kevin O'Connell, OC Ramsa i ovo mu je prvi posao kao glavni trener. Momčad je više-manje ostala na okupu, a potencijal ove momčadi u napadu je velik. Jefferson i Thielen kao hvatači, Dalvin Cook i Maddison na RB poziciji bi trebali izazvat respekt kod svake obrane lige. Problem je u Cousinsu koji ima solidne brojke i na papiru to sve izgleda dobro, ali na terenu nekako uvijek ostane kratak kad je najbitnije. Zimmer je bio prvenstveno defanzini trener pa nije mogao ili znao iskoristiti potpuni napadački talent ove momčadi pa mi se iz te perspektive sviđa da su izabrali trenera koji je stručniji u slaganju napada. Međutim teško mi je prognozirati kako će to sve izgledat jer me s jedne strane ne bi iznenadilo da sve odjednom klikne i da s atomskim napadom čak i osvoje diviziju unatoč Packersima, a ne bi m e iznenadilo da sve pođe skroz na krivu stranu pa završe sa 6-7 pobjeda, daleko od play offa.

Chicago Bears

Dolasci: N'keal Harry, Byron Pringle, Eqanimeus St Brown,

Odlasci: Andy Dalton, Nick Foles, Alen Robinson, Khalil Mack,

Bearsi su imali otužnu prošlu sezonu. Već na otprilike pola sezone se znalo da Nagy neće dočekati još jednu priliku te je na kraju i dobio otkaz, a zamijenio ga je Matt Eberflus, bivši DC Coltsa.  Po svemu sudeći Bearsi će opet biti momčad fokusirana više na obranu nego na napad.  Justin Fields je prošle sezone u par navrata pokazao da je solidan dual treath QB, međutim ekipa oko njega nije bila pretjerano kvalitetna, a pošto su Bearsi u nekvom rebuildu trenutno neće biti puno bolje niti ove godine. Osim Mooneya nema nekog prevelikog talenta u napadu, a niti Oline nije pretjerano kvalitetna. Čini se da fanove Bearsa i Fieldsa čeka još jedna sumorna i frustrirajuća sezona.

Detroit Lions

Dolasci: DJ Chark

Odlasci: Khadarel Hodge

Lionsi su ove predsezone bili u dokumentarcu Hard Knocks koji prati trening kamp i pripreme jedne momčadi za sezonu i koliko sam upratio dosta se hypa diglo oko njih. Neki ih čak stavljaju u borbu za play off, što je po meni smiješno, ok možda će biti bolji od Bearsa, ali od ostatka divizije teško. Prošle sezone imali su drugi najgori omjer u ligi, a drugim pickom izabrali su DEa Aidena Hutchinsona i od njega se očekuje da učvrsti obranu. Oline je jedna od boljih u ligi, a imaju i solidnih igrača u napadu. RB Deandre Swift je dobro završio sezonu i očekuje se daljnji napredak, Amon Ra St Brown također a tu je i Hockenson, međutim jednostavno ne mogu vjerovati da ekipa kojoj je Goff QB može napraviti neki ozbiljniji rezultat. Još uvijek je tu puno rupa u rosteru, ali euforuja je bazirana na tome što su prošlu sezonu završili solidno, a na početku se činilo kako bi mogli bit prva ekipa s 0-17 omjerom u povijesti.

Čine se bolji nego prije, međutim dajem im 5-6 pobjeda najviše.

Drobilica za kičmu. Pokušat će Sulejmani.
zwizdan007
zwizdan007
Dokazano ovisan
Pristupio: 11.04.2013.
Poruka: 11.462
06. rujna 2022. u 18:12

Trubisky starter. Steelersi upravo objavili 🤮

 

[uredio zwizdan007 - 06. rujna 2022. u 18:14]
#JeSuisML10 #DoćuJaGori // Prgava Familija ˃ HNS famiGLia // Dalmacija kuća od tri brata: Vlaha, Duje i Donata❤️💙
Cri.Lu99
Cri.Lu99
Potencijal za velika djela
Pristupio: 14.01.2017.
Poruka: 4.378
07. rujna 2022. u 00:26

U svakom draftu me vuklo da ga odaberem, čak bi i moga jer je free vjerojatno svugdi. Ne bi me čudilo da bude bolji od recimo Daka ili Cousinsa 🤭

Postoje dobri klubovi, bolji klubovi, svakakvi klubovi. Klubovi u kojima svatko od nas želi igrati i čije dresove kupujemo kao djeca. Hajduk meni nije ni dobar, ni bolji klub. On je prva ljubav. On je priča za sebe.