2022 NFL Season

soecc
soecc
Potencijal za velika djela
Pristupio: 23.09.2009.
Poruka: 3.076
08. rujna 2022. u 12:45

Igram neki suicide pool, koga je po vama ovo kolo najbolje izabrat kao sigurnog pobjednika? Bengalse? Coltse? Titanse? Nekog četvrtog?

danchy
danchy
Većinski vlasnik Foruma
Pristupio: 23.07.2009.
Poruka: 32.541
08. rujna 2022. u 13:40

Hehe, i sportnet ima na yahoo grupu za survival.

Ja sam odabrao Coltse za pocetak, a drugi izbor bi mi bili Ravensi mozda... iako su i Titansi, Ninersi i Cincy isto dosta veliki favoriti, ali ocekujem da barem 1-2 od tih 5 kiksaju (najvjerojatnije Coltsi 😁)..

Facts don't care about your feelings!
danchy
danchy
Većinski vlasnik Foruma
Pristupio: 23.07.2009.
Poruka: 32.541
08. rujna 2022. u 14:11

Evo neka moja prognoza ove sezone i to tako da cu najprije napisat osvajace divizija i wild card ekipe, pa na kraju i neku puno preuranjenu Superbowl prognozu:

 

AFC

Billsi uzimaju istok. Prvi favorit za Superbowl je Buffalo, odradili su dobru offsezonu i pojacali se tamo gdje su bili najslabiji, a to je pritisak na qb-a. Diviziju ce vjerujem lako uzet, a za playoff se mora puno toga poklopit, no za promjenu bi mogli sebi olaksat i uzet prvi seed da opet ne nastradaju u Kansasu...

Raveni su prvo iznenadenje na ovoj listi jer mislim da su bolji od Bengalsa i da ce mozda napokon biti zdravi, sto ce biti dosta za uzet diviziju, a nakon toga tko zna iako nemaju bas momcad, odnosno bolje receno QB za playoff football. Opasni su, jako opasni i neugodni za svakoga s vrlo dobrom obranom.

Coltsi su jos jedna ekipa koja je lani propustila playoff, ali divizija im je losa i s Ryanom je vrijeme za iskorak. Jedan od dva najbolja RB lige ce mu pomoci i valjda ce napokon dobit Jagse u gostima...

Chargerssu drugo iznenadenje. Tek sad vidim da sam stavio jos jednu ekipu kao osvajaca koja lani nije ni usla u playoff. Ipak, Kansas je lani bio u padu, a ove godine bez Hilla bi to moglo biti jos izrazenije. Herbert je cudo od igraca s odlicnim oruzjima u napadu, a s JC Jacksonom napokon imaju CB koji nece dozvoliti milijun yardi po zraku. Ova prognoza je nategnuta, ali nije nemoguca...

Chiefsi su prva WC ekipa. Kad imas Mahomesa onda se tu nema sto previse za dodati. Iasno da ce uci u playoff, ali ranjivi su, jako ranjivi i to ce vjerujem netko iskoristit.

Bengalsi imaju cudo od ekipe za buducnost, Burrow-Mixon-Chase-Tee, to je top topova, ali ocekujem mali superbowl hangover koji bi ih u pocetku sezone mogao kostati. OL je nappkon dovedena na neku pristojnu razinu i ostaje pitanje obrane...

Broncosi/Dolphinsi su dilema za zadnju WC ekipu i inace ne bi imao dileme da ce to biti Denver, ali divizija u kojoj se nalaze je razlog zbog kojeg ce imati problema jer je tu jos i jako dobri i pojacani Las Vegas. Dupini su napravili par cuda ove sezone s Hillom, Mostertom, Edmondsom i svakako Armsteadom, ali je li Tua taj. Radije se kladim na Wilsona, iako ocekujem da ce biti napeto.

 

Honourable mentions ove divizije su Titansi i Raidersi koji mogu iznenaditi i otici do playoffa, posebice tu vidim Titanse (nezz kako se pise jebeni Tenneesse) s Kingom Henryem, ali ocekujem Tennehillov pad, pa sam ih zato izostavio. Ne treba zaboravit ni Patse koji ce s 7-9 pobjeda sigurno biti u igri, a mozda i Steelersi koji nemaju gubitnicku sezonu otkad je Tomlin HC..

Napredak u odnosu na lani ocekujem od Jetsa (minimalan) i Jaguarsa (malo jace izrazen), a od Brownsa nemam pojma sto ocekivati u prvih 11 utakmica, a ni nakon toga...

Kandidati za prvi pick: Texansi i Jetsi.

 

Facts don't care about your feelings!
danchy
danchy
Većinski vlasnik Foruma
Pristupio: 23.07.2009.
Poruka: 32.541
08. rujna 2022. u 14:26

NFC

Eaglesi - nimalo navijacki uzimaju Least. Je li Hurts "taj" pitaju se svi.. nitko ne zna, ali ono sto znamo je da ce Eaglesi imati mozda i najbolju run igru u ligi, da imaju dobru OL i jako dobru hvatacku jedinicu. Lijepo se pojacalo na skoro svim obrambenim pozicijama i pripremilo za sezonu. Raspored je solidan i nije nemoguce ocekivati 10-11 pobjeda sto bi moglo biti dosta za diviziju.

Packersi ce i dalje vladati sjeverom, ali ovo je uz afc west najteza prognoza, a razlog su Vikingsi. Rodo jamci pozitivan omjer, mozda i vise od toga, nekoliko pobjeda ce donijet obrana i tu se vec skupi 11-12.. Da divizija, ali ne i 1st seed, koji ima ionako nije pomogao zadnjih godina.

Bucsi naravno, nema se tu sto dodati. Nitko ne zna kakvi ce biti Saintsi, ali se zna da ce Panthersi i Falconsi biti tragicni. Bucsi su s Bradyem prvi favoriti NFC-a i ocekuje se setnja kroz diviziju.

Ramsi idu u obranu naslova s vrha divizije u playoff. Usudio bi se reci da su jos jaci nego lani jer sad znaju da su dobri i to jako dobri. Top 3 WR lige i MVP SB ce tu svakako pomoci + elitna obrana.

Vikingssu uvijek ozbiljna prijetnja, ali uvijek imaju neki ALI. Nijedna ekipe ne gubi vise utakmica na jedan posjed razlike, ali nijedna. Cousins je prosjek i nilad ih nece odvest u SB, ali u playoff ove godine hoce.

49ersi su slicna prica kao Eaglesi u smislu dvojbi oko QB i pitanja koliko moze Lance. Deebo, Eli, Kittle su top oruzja i morat ce Lance brzo pokazat je li on taj, jer Jimmy ceka prililu.

Cowboysi su napravili 1-2 koraka unazad u odnosu na lani, ali imaju dovoljno dobru ekipu za gazit slabije ekipe i skinut gace jacima, odnosno isto kao lani. Zbog osrednjeg ostatka divizije im dajem prednost.

 

Honourable mentions i prvi koje sam snubao su dakako Cardinalsi i Saintsi za koje vrlo lako vidim da bi mogli uci u playoff. Cardsi imaju tesku diviziju, a kod Saintsa zasad ne vjerujem Winstonu bez Paytona. Ako se uspije suzdrat od gluposti onda ce biti opasni jer je obrana jako dobra. Kod Cardsa treba vidjet kako je sve ovo u offsezoni utjecalo na Murraya + mu je WR1 suspendiran 6 tekmi. 

Ocekujem da bolji u odnosu na lani budu WC s Wentzom, Lionsi definitivno i mozda Panthersi (iako sumnjam)

Borba za prvi pick - Giants, Bears, Falcons, Hawks.

 

Facts don't care about your feelings!
danchy
danchy
Većinski vlasnik Foruma
Pristupio: 23.07.2009.
Poruka: 32.541
08. rujna 2022. u 14:29

I za kraj 

MVP - Brady (i time ga potjeraju jer je vise dopizdio), a osobno najvise sansi dajem Allenu i Herbertu.

DPOY - TJ Watt brani titulu

 

Superbowl prognoza: Bucs over Bills

 

Facts don't care about your feelings!
zovche
zovche
Potencijal za velika djela
Pristupio: 10.01.2011.
Poruka: 3.475
08. rujna 2022. u 16:24

Coltsi su prosle godine otvorili porazom protiv Jagsa... ja premisljam ali cini mi se Broncosi na kraju

baseggio
baseggio
Dokazano ovisan
Pristupio: 05.08.2009.
Poruka: 11.591
08. rujna 2022. u 16:48

I tako, nakon 7 mjeseci ponovno kreće ludilo... Kada bi se samo ponovila lanjska sezona, nama navijačima koji pratimo više utakmica i ekipa odjednom, bi to bilo dobro... Jer je sezona 2022 bila prepredobra i skoro svaki tjedan je bilo nekoliko utakmica na jedan posjed, tzv any given sunday...

 

Ove godine kao što su i drugi pisali očekuje nas ludilo u AFCu gdje vjerojatno 14 ekipa očekuje da će biti u borbi za 7 playoff mjesta... S time da među tih 14 vjerojatno najmanje šansi imaju Jagsi, Patsi i Brownsi (Watson suspendirani prvih 11 tjedana)... Jetsi i Texansi još uvijek nemaju šta tražiti kad je u pitanju doigravanje... Moja prognoza je slična prognozama sviju ostalih, Billsi bi trebali uzeti  prvi seed i na kraju i championship jer su bolji od svih u AFCu... Vidim. Još u doigravanju Bengalse, Ravense, Chargerse, Chiefse te Broncos...

Što se NFCa tiše vrlo lako je moguće da broj 1 bude Tampa jer imaju vjerojatno najlakšu diviziju u NFCu i nemaju izrazitog konkurenta (mišljenja sam da će Saintsi bit lošiji ove godine), te će se nekako dočepati 13 pobjeda... Svim ostalim će biti teže ali mislim da će Packersi Ramsi, Vikings, Cowboysi, Eaglesi i Cardinalsi u playoff... Vrijeme je da Shanny i Lynch padnu...

Mislim da bi na kraju iz NFCa mogli opet Ramsi u Superbowl... 

Tako da bi Billsi i Ramsi u veljači igrali za naslov.. 

Seahawksi i Falconsi imaju daleko najlošije rostere u NFCu i tu će bit borba za prvi pick drafta...

 

A što se mojih Bearsa tiče, ovo je godina "učenja" i proučavanja igrača, na proljeće imat će 120+ mil na salary capu plus će imati top 5-10 pick na draftu što je veliki i dobar zalog za 2023 sezonu gdje ako bi Fields pokazao napredak ove jeseni, Bearsi s pojačanjima lovili doigravanje... Izdržat još ovu sezonu i onda nagodinu idu bolji dani... 

[uredio baseggio - 08. rujna 2022. u 16:50]
čoban2343
čoban2343
Mali dioničar
Pristupio: 27.09.2010.
Poruka: 9.622
08. rujna 2022. u 17:20

Ja sam u survivalu izabrao Ravense jer mi se na papiru čine kao najveći favoriti. Dvoumio sam se između njih i Broncosa, ali Broncosi igraju tek u ponedjeljak pa mi se njih ne da čekat. S Coltsima treba oprezno jer sam negdje pročitao da su zadnjih 4 ili 5 sezona otvorili porazom. 

Drobilica za kičmu. Pokušat će Sulejmani.
blaise091
blaise091
Potencijal za velika djela
Pristupio: 22.05.2016.
Poruka: 2.450
08. rujna 2022. u 17:21

 Hm, nemam pojma sta rec za Cardse. Najtezi raspored, nema Hopkinsa sest tjedana, obrana je puna upitnika, no nekako sam uvjeren u playoff. Mislim da ce Murray bit nabrijan da pokaze da vrijedi barem donekle te pare, da Hollywood moze mecirat Hopkinsovu produkciju i da je Joseph majstor za slozit solidnu obranu sa slabijim sastojcima. RB grupa bi trebala bit odlicna. Napad ce zapravo najvise ovisit o OL, a obrana koliko ce Watt odigrat utakmica. Ako bude barem dvoznamenkasti broj bit ce sve dobro. 

[uredio blaise091 - 08. rujna 2022. u 17:22]
Seattle
Seattle
Mali dioničar
Pristupio: 29.05.2004.
Poruka: 9.192
08. rujna 2022. u 18:16

Vec ste dosta rekli za Hawks a uglavnom se slazem. Dosta pitanja oko tima a i dosta mladih igraca. Ako obrana bude dobra, mislim da bi mogli dobiti 6,7 utakmica.  U stvari, vecina njihovih utakmica ce biti ko prosle godine kad je Gino igro kad su u svakoj utakmici bili do kraja ali onda nisu imali kvalitete za taj zadnji posjed. S Ginom uglavnom znas sta dobijes (ne bas puno).  Running game bi trebala biti ok ako ne bude ozljeda pa vidjecemo. 

“Kam hit this tight end SO HARD, I swear I saw that TE’s soul leave Qwest Field right on that 35 yard line.”
  • Najnovije
  • Najčitanije