2024 NFL Season

123
...
404142
dajmituprijavuvecjednom
dajmituprijavuvecjednom
Mali dioničar
Pristupio: 01.06.2010.
Poruka: 9.820
29. kolovoza 2024. u 11:55

Last year the Packers were the youngest team in the NFL at 25 Years, 177.75 Days on cut-down day. 

 

After releasing 30-year old Greg Joseph and replacing him with still 24-year old Brayden Narveson their average age is now:

25 Years, 139.68 Days

I'm not mean, you're just a sissy.
Kramer
Kramer
Potencijal za velika djela
Pristupio: 09.03.2021.
Poruka: 1.399
29. kolovoza 2024. u 14:49

Jacoby Brrisett je startni QB za Patriote

90,91,92,93
danchy
danchy
Većinski vlasnik Foruma
Pristupio: 23.07.2009.
Poruka: 32.342
30. kolovoza 2024. u 06:17

Evo, gotova je i ta saga..

Aiyuku 120M za 4g od toga 76M garantirano. 

Life is tough, get a helmet
baseggio
baseggio
Dokazano ovisan
Pristupio: 05.08.2009.
Poruka: 11.573
30. kolovoza 2024. u 12:11

Na kraju puno priče nizašto

Solidan ugovor

49ersima još ostalo za riješiti Trenta Williamsa, a Purdya imaju 2024 i 2025 na jeftinom ugovoru i na ljeto mu mogu dati ugovor za 2026 pa na dalje.. taman će ugovori ovim nekim boljim igračima isteći

danchy
danchy
Većinski vlasnik Foruma
Pristupio: 23.07.2009.
Poruka: 32.342
30. kolovoza 2024. u 12:56

Purdya ce morati platiti prije sljedece sezone, cisto sumnjam da ce htjet igrat zadnju godinu za taj sitnis i riskirat ozljedu (a holdout je sad in)..

Svida mi se sto su Aiyuka platili jer to znaci da nece moci potpisat sve zvijezde koje imaju u obrani. Bosa, Hargrave, Warner, Greenlaw, Ward, pitanje tko ce moci ostati nakon ove sezone i polako im se prozor s Purdyem na rookie ugovoru zatvara...

Life is tough, get a helmet
Marcus
Marcus
Željan dokazivanja
Pristupio: 17.08.2011.
Poruka: 646
30. kolovoza 2024. u 16:10

Evo i uniformi Eaglesa za Brazil, čak mi se i sviđa. 😅

vestibul
vestibul
Željan dokazivanja
Pristupio: 02.10.2010.
Poruka: 508
30. kolovoza 2024. u 18:48

Marcus je napisao/la:

Evo i uniformi Eaglesa za Brazil, čak mi se i sviđa. 😅

Vidi cijeli citat


Isti ka domaćin Corinthians a Green Bay zelen ka najveći rival Palmeiras. 

Hajduk živi vječno, ćaća i mater prosječno a ja nikako
zwizdan007
zwizdan007
Dokazano ovisan
Pristupio: 11.04.2013.
Poruka: 11.420
30. kolovoza 2024. u 22:50

Postoji mogućnost da se utakmica Packers Eagles vrati u USA zbog ogromnih požara oko Sao Paula. Prvi put od 2007 su proglasili izvanredno stanje zbog kvalitete zraka

#JeSuisML10 #DoćuJaGori // Prgava Familija ˃ HNS famiGLia // Dalmacija kuća od tri brata: Vlaha, Duje i Donata❤️💙
danchy
danchy
Većinski vlasnik Foruma
Pristupio: 23.07.2009.
Poruka: 32.342
jučer u 15:48

Čekanju je kraj...

 

Sljedeći četvrtak kreće najzanimljivija liga na svijetu...

 

Ja cu nastojati do četvrtka proći svaku diviziju, svaki komentar, dodatak i ispravak je dobrodošao. Mogu se i drugi uključiti u prognozu poretka svake divizije, pa ćemo na kraju usporediti koliko daleko je tko bio.

 

AFC East

 

Poredak prošle sezone:

  1. Bills 11-6 (ispali u Divisional rundi)
  2. Dolphins 11-6 (ispali u prvoj rundi playoffa)
  3. Jets 7-10
  4. Patriots 4-13

 

 

Buffalo Bills

 

Ekipa s jako puno upitnika i nepoznanica. Jesu li još uvijek konkurentni? Dokle god je Allen zdrav jesu (objektivno, 2. najbolji QB lige). Ali klub ne radi skoro ništa da mu pomogne...

Otišla su dva prva WR Diggs i G. Davis, a ne može se reći da su dovedene adekvatne zamjene. Morat će Allen smanjit tournovere, ali bojim da će ove godine morat još više forsirat nego prije.

 

WR core su: Shakir (611y, 2 TD lani), C. Samuel kojeg su doveli iz Washingtona i rookie Coleman koji je draftan 33. pickom, dakle kao 1. pick 2. runde. Još su trejdali svoju prvu rundu da pomognu Chiefsima... TE jedinica je puno ozbiljnija, Kincaid kao prva opcija i korisni Knox kao druga. James Cook na mjestu RB je vrlo dobar double threat s preko 1500y ukupno lani, ali samo 6TD (Allen je imao 15TD na zemlji, pa je i to razlog).

OL je bila solidna, izgubili su startnog centra Morsea, za kojeg je upitno kakva će bit zamjena.

 

Obrana je doživjela ogromne promjene, otišli su Poyer, Hyde, T. White i svakako najveći je gubitak Leonarda Floyda. Nije da će im puno falit T. White, koji je zvijer, ali je nažalost češće ozljeđen nego zdrav.

Lani su imalu dobru pass obranu i dobar pass rush. Problem je što za ove glavne odlaske Hydea, Poyera i prije svega Floyda nisu doveli adekvatne zamjene, ali nadaju se da imaju rezervi u vlastitim redovima, odnosno prije svega da će Von Miller opravdat ugovor i da će Matt Milano napokon biti zdrav. Rookie Bishop, 60. pick je upitno koliko može odmah uskočiti.

Ostao je sack lider Oliver (9,5 s) i Rousseau (5,5 s), ali teško će bit nadokandit 100+ tackleova Poyera i 10,5 sackova Floyda. CB jedinica s Benfordom i Rasulom Douglasom bi trebala biti solidna.

 

Lani sam najavljivao njihov pad i kod 6-6 se tako i činilo. Onda su sve okrenuli i kad se mislilo da su zreli za otići do kraja, još jedan „wide right“. McDermott ima 5-6 u playoffu i ako ne bude iskoraka ni ove godine, mogao bi odletiti na kraju sezone iako bi po rosteru i sam ulazak u playoff možda mogao doći u pitanje...

 

 

Miami Dolphins

 

Dolphinsi su lani imali najbolji napad lige po većini statističkih podataka i upravo su dali novi ugovor HC McDanielu, kao priznanje za to. Ipak, na prvu pobjedu u playoffu od 2000. godine!! još moraju čekati nakon sramotne predstave u KC-u lani.

 

Napad će opet biti dobar. Po oružjima top 4-5 najtalentiranijih rostera lige. Najbolji WR lige, all pro Hill i s njim Waddle, a njima su još dodali i OBJ-a (ne znam koliko je on pojačanje u odnosu na C. Wilsona). Uz to i vrlo potentan run napad s Achaneom i Mostertom, koji su lani imali čak 26 TD zajedno. A tu je i novi TE Jonnu Smith, omiljeni igrač Arthura Smitha u Falconsima i igrač koji je dobio hrpu lopti ispred Pittsa lani. Napadom dakako dirigira Tua (29TD, 14 INT i 101 QBR lani), vrlo solidan QB, ali po meni glavni razlog zašto nisu i puno bolji s oružjima koja imaju.

OL je lani bila 15. po PFF-u i 4 od 5 startera se vraća. Tu je novi centar Brewer (lani u Titansima) za kojega se tek treba vidjet kako će kliknut s Tuom, u Titansima se lani baš i nije pokazao.

 

Što se obrane tiče, otišao je DC Fangio u Eaglese i sad su „slobodni“ od njegovog terora. Ipak, otišao je i značajan broj igrača, prije svega dakako DT Wilkins i CB X. Howard. Značajni su i odlasci Ogbaha i Van Ginkela, kao i oba safetya Jonesa i Elliotta. Zato su tu na safety poziciji dva nova igrača, jako dobar Poyer iz Billsa i malo manje dobar Fuller iz Commandersa, ali koji ima značajan potencijal. CB jedinica će opet biti jaka a zdravim Ramseyem, ali s kim će ga spariti ostaje pitanje, prvi favorit za to je Kohou koji je lani dopustio čak 136 QBR protiv sebe. Umjesto Van Ginkela je došao Brooks iz Hawksa koji je tamo bio solidan, a na DE je došao Calais Campbell i bit će vrlo opasan s Sielerom (10 sackova lani) i dakako Chubbom (11 s). Na OLB poziciju su u prvoj rundi draftali Chopa Robinsona 21. pickom, a na toj poziciji imaju dobrog Phillipsa.

Ta obrana je lani bila 3. po sackovima u ligi u 1. po QB udarcima te je dobro branila rush, ali slabo pass. Vidjet ćemo što će novi igrači reći po tom pitanju, ali dojam je da nisu adekvatno nadoknadili odlaske Wilkinsa i Howarda.

 

Dolphinsi su lani imali 1-6 omjer protiv ekipa s pozitivnim omjerom (ta jedina pobjeda protiv Cowgirlsa), a pod McDanielom su po tom pitanju 5-12. Dobro igraju protiv loših ekipa, ali protiv dobrih i ne baš toliko. Većina „stručnjaka“ ih stavlja na 1. mjesto u diviziji, ja im zbog obrane i Tue ne vjerujem toliko...

 

 

New York Jets

 

4 snapa je lani trajala nada. 4 snapa na turfu i sve nade u dobru sezonu su potponule. Ove godine su nade opet visoke jer je Rodgers zdrav i spreman, ali nakon jedne loše sezone (2022. u GB) i jedne s ozljedom, pitanje je što očekivati od njega.

 

Jetsi su ga okružili s jako dobrim oružjima, uz G. Wilsona, kao jednog od najboljih hvatača lige, ima svoju staru ljubav Lazarda, a doveli su mu i M. Williamsa iz Chargersa i draftali Corleya u 3. rundi. Conklin je solidan TE, a B. Hall jedan od najboljih mladih (i ne samo mladih) RB lige, koji je vrlo opasan i u probijanju i u hvatanju (valjda ću ga negdje uspjet draftat :D).

OL je lani bila problem i pitanje koliko bi duže Rodgers izdržao i da se nije ozlijedio. 31., predzadnji po PFF-u. Promijenili su skoro cijelu OL, Bechton je otišao u Eaglese, a na mjesto LT draftali su Fashanua s 11. pickom, nakon Alta po mnogima najbolji linijaš prošlog drafta. Doveli su legendu Cowboysa T. Smitha i M. Mosesa te se nadaju da će Vera – Tucker biti zdrav. Realno je očekivati da OL bude puno bolja nego lani.

 

Za obranu se ne nadaju da će biti bolja, nego samo jednako dobra, jer bila je top5 u manje više svim statističkim kategorijama. Doživjeli su dva važna odlaska, Huff svojih 10 sackova nosi u Philu, a Whitehea svoja 4 INT u Tampu. Došao je DT Kinlaw iz Ninersa gdje je imao 3,5s, a zadržali su i Quiniena Williamsa na toj DT poziciji (otišli Franklin-Myers i Q. Jefferson). Huffa je trebao zamijenit Reddick koji je vjv bolji igrač, ali zasad izgleda da on neće igrat dok ne dobije novi ugovor koji mu ne žele dati i na toj OLB poziciji su malo tanki. Zato nisu na ILB poziiji gdje imaju allpro Quincya Williamsa sa 139 tackleova lani i CJ Mosleya sa 150t. CB je isto beton od pozicije s još jednim all pro igračem, to je dakako Sauce i probowler DJ Reed pri čemu nije dopustio QBR preko 80, dok je posebno impresivan na nickleu lani bio Carter koji je dopustio QBR od svega 70, što je impresivno za slot. Adams i Davis na safetyu zatvaraju ovu impresivnu obranu.

 

Kod svih ekipa koje imaju jaku obranu važno je reći da se napadački dobre brojke u pravilu mogu pratiti iz sezone u sezonu, što s obrambenim nije slučaj. Drugim riječima, nema jamstva da će ova obrana i treću godinu zaredom moći dovlačiti sramotno loš napad do koliko toliko pristojnog omjera. Ali unatoč nekim odlascima, talent nekih igrača je takav da će obrana opet biti dobra, sad je samo pitanje može li Rodgers ostati zdrav i ako može koji ARod će doći na teret, onaj koji je top5-10 QB svih vremena ili onaj iz 2022.?

 

 

New England Patriots

 

Pitao je Tom Grossi u jednom svom videu, u ime navijača Patriotsa (nakon što ih je Aiyuk odbio), „haven't we suffered enough?“. Cijeli svijet odgovara NI BLIZU!

 

Nova era Patsa je krenula odlaskom Bradya, a sada kreće potpuno nova era jer nema više ni Billa. Novi trener je Mayo koji si je odmah draftao Mayea za novog QB s 3. pickom na draftu. Uzeli su i Brisetta iza kojeg Maye može učit jer realnost za Patse da je ovo sezona rebuilda i zapravo utvrđenja jesu li dobro izabrali ili se nakon Maca Jonesa agonija nastavlja...

 

Nije baš da su dali svom rookie QB neka oružja u napadu. WR jedinica Douglas – Bourne – KJ Osborn i rookie Polk (37. pick) ne ulijevaju baš strah u kosti. Ali mislim da su ipak napredak u odnosu na JuJu-a i D. Parkera koji su lani igrali (btw. D. Parker je najlosiji WR lige po separaciji koju stvara). TE Hunter Henry je solidna opcija u napadu, a očekuje se i dobra igra RB R. Stevensona koji je lani odigrao ispred očekivanja, ali imao je problema s ozljedama. Ostali su bez Zekea Elliota koji se vratio u Dallas i za njim nitko neće plakati.

OL ima 4 ista startera kao lani i novog LT u Okoraforu iz Steelersa koji lani nije briljirao.

 

Obrana je bila i opet će biti kud i kamo jači dio ove ekipe. Najbolja obrana protiv runa lani nije izgubila ključne igrače. Otišao je Judon koji je lani ionako igrao samo 4 utakmice. Pass rush je bio problem, ali tu je Barmore koji je imao 8,5 sackova i Wise s 4,5s. I ILB Tavai je ostao (lani 110 tackleova), kao i Bentley s isto 100+ tackleova. Secondary je jača strana ove ekipe i unatoč odlasku slot cornera Bryanta i Green Goblina Millsa, ostaje jedan od Jonesa (nikad ih ne razlikujem) i tu je dakako Gonzalez koji ulazi u drugu godinu, a lani je prije ozljede bio dominantan. Safety jedinica je elitna i takva će ostati s Peppersom i Duggerom.

 

Mislim da nije dvojbeno da će Patsi biti zadnja ekipa u ovoj vrlo jakoj diviziji, ali ako se utvrdi da je Maye TAJ i ako obrana ostane na visokoj razini, bit će to pozitivna sezona za NE.

 

 

Prognoza:

  1. Jets 10-12 pobjeda
  2. Bills 9-11 pobjeda
  3. Dolphins 9-10 pobjeda
  4. Patriots 3-5 pobjeda

 

Ovo je dakako pod pretpostavkom da je Rodgers zdrav do kraja. Dolphinsi imaju bolju ekipu od Billsa, ali više vjerujem Allenu nego Tui iako su im oružja u napadu neusporediva, a i treba vidjet obranu Dolphinsa nakon tako velikog broja promjena. Ne bi bilo iznenađenje vidjeti 3 ekipe u playoffu iz ove divizije...

Life is tough, get a helmet
danchy
danchy
Većinski vlasnik Foruma
Pristupio: 23.07.2009.
Poruka: 32.342
jučer u 17:34

NFC East – divizija koja nema „back to back“ pobjednika od sezone 2003-04...

 

Poredak prošle sezone:

1 Cowboys 12-5 (ispali u prvoj rundi playoffa)

2 Eagles 11-6 (ispali u prvoj rundi playoffa)

3 Giants 6-11

4 Commanders 4-13

 

 

Dallas Cowboys

 

Puno poruge je izazvala Jerryeva „all in“ najava tamo iz siječnja/veljače, pa se pomalo zaboravlja da je ovo jedna vrlo vrlo ozbiljna ekipa s jako dobrim napadom i obranom, koja nije dovela neke zvijezde, ali je i izgubila jako malo važnih igrača.

 

QB je dakako Dak koji je u zadnjoj godini ugovora, a lani je imao brutalno dobre brojke, 36TD i 9INT i 105 QBR i završio je 2. (ako se ne varam) u utrci za MVP-a. Novi ugovor dobio je i Lamb i sad je potpuno zasluženo top3 najplaćenija WR lige. Lani je po svim statističkim kategorijama bio odmah uz Hilla. I drugi WR Cooks je lani bio dobar, dok će biti borba za mjesto 3. WR u rosteru. Jake Ferguson na TE je vrlo solidna opcija i imao je lani 5TD.  Određeni downgrade imaju na mjestu RB gdje je otišao Pollard, a vratio se Zeke te su neki dan s FA pokupili Dalvina Cooka. Veteranski backfield koji je tu kao rasterećenje pass first napada, ali sigurno će falit ta Pollardova dupla prijetnja u passingu koju Zeke više nema u toj mjeri.

OL je bila 11. po PFF-u i tu su izgubili legendu, T. Smith je otišao u Jetse i iako u veteranskim godinama i dalje je bio elitna opcija. Kao zamjenu su odmah draftali T. Guytona za LT kao 29. pick, ali realnost je da će ipak biti malo slabiji nego lani u tom dijelu.

 

Što se obrane tiče, govorimo o 1. pass rush obrani lani, ali obrani koja je bila slaba u RZ i slaba na 3rd downu. Otišao je DC Dan Quinn, a Mike Zimmer ipak nije ta razina, rekao bi. Glavni igrački odlazak obrane je svakako D. Armstronga koji odnosi svojih 7,5 sackova u Washington. Glavna zvijezda obrane je i dalje tu, Micah Parsons i dalje na rookie ugovoru (ali ne zadugo) će tražiti dupliranje na svakom snapu i bit će napast za OL. Top 3 obrambenih igrača lige. A tu je naravno i DeMarcus Lawrence, fantastičan igrač.

Pojačana je LB pozicija dolaskom Ericka Kendricksa, a značajan će biti i povratak Trevona Diggsa koji lani uopće nije igrao. Trebao je to biti strašan CB duo s Blandom, ali se ovaj ozlijedio i nema ga cca 8 tjedana.

 

Vjerujem da će McCarthy i napad opet isporučiti i „šamarati“ uvjetno rečeno slabije ekipe, ali tek treba vidjeti ima li prostora za iskorak protiv boljih ekipa. I što je najvažnije, ima li prostora za iskorak u playoffu...

 

 

Philadelphia Eagles

 

Nakon epskog raspada na kraju prošle sezone i 6 poraza u 7 utakmica, dojam je da nitko ne zna što očekivati od mojih Eaglesa. Promijenila su se oba koordinatora, ali Sirianni je zadržao posao. Sviđa mi se dodatak Kellena Moorea za OC, a za Vica Fangia se nadam da još ima dobrih ideja jer je svojevremeno bio genijalan DC.

 

Što se rostera tiče, i tu je značajan broj promjena. Ističu se odlasci dvije legende koje je nemoguće nadoknadit – J. Kelce i F. Cox. A zadnju sezonu igra još jedna legenda B. Graham...

 

Unatoč odlasku Kelcea, očekivanje je da će napad biti bolji nego lani zbog Moorea kao OC i da će Hurts opet biti na razini kojoj je bio pod Steichenom. Možda i najjače skill pozicije u cijeloj ligi na raspolaganju ima Hurts. WR core su: AJ Brown koji je dobio novi ugovor, D. Smith, koji je dobio novi ugovor i svježe dovedeni Jahan Dotson kao WR3 iz Washingtona. Goedert je elitni TE, a najveće pojačanje je svakako Penn state legenda S. Barkley koji je došao iz Giantsa (drugi back je solidni Gainwell). Kod Saquona nikad nije bilo pitanje kvalitete, nego ozljeda, ali mislim da su Giantsi napravili grešku kad su ga pustili.

OL je izgubila Kelcea, ali dosadašnji RG Jurgens ide na mjesto centra, za koju poziciju je i draftan, a izgledno je da će na RG biti Bechton, dosadašnji tackle Jetsa. Tu je i Steen kao opcija za tu poziciju. Tu je i dalje najbolji RG lige L. Johnson i vrlo dobra lijeva strana linije s Dickersonom i Mailatom. S Bechtonom unutra to je najteža OL lige i neće ju biti lako pomaknuti. Drugim riječima, i dalje top 3 OL lige.

 

Glavni razlog raspada prošle godine je dakako bila obrana, koja je izgubila dva jako važna dijela, Cox se umirovio, a put Jetsa otišao je Reddick, kao najbolji OLB te ekipe i sack leader u zadnje dvije godine uz Sweata. Na njegovo mjesto došao je baš iz Jetsa Huff (10 sackova imao lani), a s druge strane će opet biti Sweat. U sredini će dar mar raditi J. Carter (stvarni najbolji defanzivni rookie lani) i J. Davis, a treba spomenuti i prošlogodišnji pick prve runde N. Smith. Otišla su oba LB i došli su D. White iz Tampe i Baum iz Saintsa. Baum je baš igrač po guštu Fangia i očekuje se da njih dvojica startaju, ali mladi N. Dean i J. Trotter Jr. vrebaju priliku. Secondary je bio porozan lani i nadam se nikad više neću Bradberrya gledat na tom terenu (i kad su mu dali ugovor sam rekao da je to greška). Prvi CB je Slay, a drugi će biti vjv Q. Mitchell, pick prve runde ove godine, a teoretski bi drugi CB mogao biti I. Rodgers, a Mitchell onda na nicklea iako je tu i C. DeJean (po meni krađa 2. runde drafta). Safety pozicija je jako tanka i iako je vraćen CJGJ, pitanje je koliko će on biti zdrav za veći doprinos. Blankenship – Maddox je jako tanko.

 

Hurts mora pokazati da ona jedna sezona nije bila slučajnost, a obrana da može povući kad napad ne ide. I dalje je ovaj roster elitan, posebice u napadu, a možemo se nadati da će Howie i tijekom sezone izvesti malo svoje magije...

 

 

New York Giants

 

Svi su im rekli da ne daju ugovor Danielu Jonesu, barem ne ispred Saquona, ali oni nisu slušali... Ova sezona je posljednja prilika za Jonesa da dokaže da zaslužuje mjesto startera u NFL-u.

 

Njihov prvi pick na ovom draftu je otišao u smjeru pomoći Jonesu i uzeli su M. Nabersa, odličnog WR koji bi morao biti prva opcija u napadu. Tu su još i Slayton i W. Robinson kao WR 2 i 3, što je solidno, ali ništa spektakularno. Otišao je D. Waller s mjesta TE i sad će im prvi TE biti Bellinger, valjda? RB je Singletary što isto nije nešto posebno kvalitetno...

Giantsi su lani po PFF-u imali najgoru OL lige. Napravili su dvije promjene na guardovima i doveli Runyana iz Packersa koji je svakako upgrade na ovo što su do sad imali...

 

Što se obrane tiče, jedan veliki dolazak (Burns) i veliki odlazak (McKinney). Novi DE je Brian Burns iz Panthersa, kojeg su brutalno i platili, ali on donosi konstantan pritisak i traži udvajanje. Tu je i Thibodeaux koji je lani s 11,5 sackova bio najbolji u ekipi, a sad mu se dolaskom Burnsa otvara još više prostora. Značajan je i odlazak A. Robinsona, gdje zamjena D. Phillips nije na toj razini, ali su zato na DE poziciji i dalje Dexter Lawrence i Azeez Ojulari. Na mjestu safetya su draftali Nubina, ali odlazak McKinneya neće tako lako nadoknadit.

 

Dojam je da se Daboll kockao s Jonesom i da je kako sad stvari stoje izgubio. Ne znam koliko je bila njegova odluka dati mu 40M po sezoni, ali nije bila dobra i neovisno kako sezona završi i kakva bude Jonesova sudbina kojeg se mogu dosta jeftino riješit nakon ove sezone, mislim da bi pametno bilo zadržati Dabolla jer je dokazano dobar trenere. Dojam je da su Ginatsi zasad bliže 1. picku nego playoff mjestu, ali možda nas Dannyboy oduševi (čisto sumnjam). Obrana bi morala biti jako dobra i zapravo zaslužna za većinu dobrih stvarni Giantsa ove godine.

 

 

Washington Commanders

 

Otišao je Dan Snyder i klub se napokon može okrenuti footballu. U tom smislu draftali su s 2. pickom J. Danielsa i očekivanja od njega su velika odmah u startu. Tu je i novi HC Dan Quinn, dosadašnji DC Cowboysa koji je tamo imao ok rezultate s tom high risk – high reward obranom, osim kad je bilo bitno, onda je implodirao kao i cijeli Dallas. Ali treba reći da je dobra opcija za HC, bolja od Riveree sigurno.

 

Po najavama bi Commandersi trebali imati 7 novih startera u napadu. WR jedinica je solidna iako su nedavno izgubili J. Dotsona i otprije C. Samuela. Draftali su Lukea McCaffreya (100. pick) kod kojeg se uzdaju u dobre gene, tu je solidni Zaccheaus, ali apsolutna zvijezda je dakako Scarry Terry McLaurin, koji se nada da će mu napokon bacati netko tko zna što radi, jer ako je s lošim QB imao onakve brojke, što bi tek radio s pravim QB . Nadam se da ćemo saznati (osim protiv Eaglesa naravno)... Tu je i legenda Eaglesa Z. Ertz na mjestu TE, a RB pozicija je solidno pokrivena s B. Robinsonom i A. Ekelerom koji je došao iz Chargersa (tamo je bio precijenjen i Robinson bi trebao biti prva opcija, ako bude zdrav).

OL je lani po PFF-u bila 11., ali su bili 3. najgori po primljenim sackovima, što dakako ima veze s načinom igre Sama Howella. Dolaze 3 nova startera i očekivanje je da će biti puno bolji u tom dijelu...

 

Commandersi su imali najgoru obranu lige lani i pri tome najgori secondary lige. DT J. Allen i D. Payne su bili solidni i ostaju, D. Armstrong je novi DE iz Cowboysa, ali je pitanje može li zamijeniti M. Sweata. Najveće pojačanje ova obrana je doživjela na ILB poziciji gdje su došli B. Wagner (lani najviše tackleova u ligi) i F. Luvu iz Panthersa. U secondaryu ni nije bilo toliko promjena, izgubili su Fullera, a došao je Davis iz Chargersa i upitno je kako će to izgledati jer su i St. Juste i Q. Martin dozvolili QBR preko 90, a kažem, nisu nešto previđe mijenjali.

 

Očekivanja od Commandersa rastu kako se sezona bliži i neki ih vide kao dark-horsea ove divizije. Ako Quinn dovede u red tu obranu i ako Daniels odigra barem nešto što će dati naznake da su dobro birali, oni bi morali biti zadovoljni sa sezonom, a i uloviti pokoju pobjedu više nego lani.

 

 

Prognoza:

1 Eagles 11-13 pobjeda

2 Cowboys 10-12 pobjeda

3 Commanders 6-8 pobjeda

4 Giants 5-7 pobjeda

 

Mislim da ova divizija opet neće imati b2b pobjednika. Dojam je da su Eaglesi i lani bili bolja ekipa od Dallasa do tog samouništenja na kraju sezone, a nadam se da se takvo što neće ponoviti pod novim koordinatorima. Obrana je problem, ali vjerujem da to Fangio može dovesti do nekog prosjeka lige. Cowboysi su riješili jedan problem što se ugovora tiče, ali ostaje Dak koji nema ugovor za sljedeću sezonu i Micah koji čeka da se makne sa smješnog rookie ugovora, vidjet ćemo kako će to utjecati na njihove predstave, ali ne očekujem veći pad i ne očekujem da budu lošiji od Comandersa ili da ne uđu u playoff, kako neki „punditi“ predviđaju. Commandersi će na osnovu novog HC i QB uloviti koju pobjedu više nego lani i utrti si put za sljedeće sezone, ali ne očekujem da budu Texansi od lani. Bojim se Jones nije taj i da to svi znaju, pa možda Giantsi odluče ići po bolji pick ako sezona loše krene. Obrana Giantsa je možda i najbolja u diviziji, ali taj napad me dosta brine...

 

Life is tough, get a helmet
123
...
404142