Absinthe

12
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 31.01.2006.
Poruka: 5.572
08. lipnja 2008. u 23:40
Evo da postavim jednu zanimljivu temu... Da li je neko od vas imao iskustva sa Absentom, ili zna neku zanimljivu priču.

Nedavno sam u Italiji kupio malu bočicu pa prije nego što sam popio, odlučio sam malo istražiti.

Da se čovjek začudi koliko puno ima informacija, pa ima čak čitava stranica posvećena samo Absentu, pravilnoj pripremi, djelovanju..itd

http://wormwoodsociety.org/

Inače, meni nije ništa bilo, nikakvog halucigenog djelovanja, vjerovatno što sam popio malo.

Inače piće se može piti, onako kada se napravi normalno sa vodom, ali pokušao sam piti samo, i ne ide baš...teško.Big%20smile


"Apsint, snažno alkoholno piće, koje je bilo vrlo popularno krajem 19. stoljeća, osobito u umjetničkim i boemskm krugovima Pariza, a zabranjeno je početkom 20. stoljeća.
Apsint je liker koji se proizvodi od anisa, pelina i šećera, a sadrži i do 72 posto alkohola. Međutim, njegov najvažniji sastojak je halucinogeni thujon koji se dobivao iz stabla bijelog cedra odnosno tuje. Nije čudo da je vatreni ljubitelj apsinta , impresionist Van Gogh, tako volio slikati čemprese. Nakon samoubojstva, koji mnogi smatraju posljednjom epizodom ludila izazvanog trovanjem apsintom, njegov prijatelj dr. Paul F. Gachet na Goghovom je grobu posadio bijeli cedar. Izum apsinta pripisuju se dr. Pierreu Ordinaireu (1872.).Kasnije je postao poznat kao "La Fee Verte" ili "zelena vila", zbog svoje boje i naravno djelovanja."


Hajde da vas čujem


dr.Damir
dr.Damir
Većinski vlasnik Foruma
Pristupio: 12.06.2006.
Poruka: 20.131
08. lipnja 2008. u 23:42
Jednom sam samo to pio. Popio dva čepa i to samo onako, bez vode i ičega. Nije da me nešto udarilo, praktički ništa.Big%20smile
sve prolazi sve se mijenja, idu dani idu godine, samo Zrinjski ostaje ponos moje Hercegovine
robin
robin
Potencijal za velika djela
Pristupio: 13.11.2005.
Poruka: 2.827
09. lipnja 2008. u 00:09

Ja sam ga probala na maturalcu u Pragu. Pili smo ga tako da smo na žličicu sa šećerom nakapali apsint i zapalili...da li je to ispravan način ne znam, ali nama je bio dobar Big%20smile sjećam se da je peklo ko sam vrag...

 

 

Od danas sam dama. Pa dokad izdržim.
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 31.01.2006.
Poruka: 5.572
09. lipnja 2008. u 00:11
robin je napisao/la:

Ja sam ga probala na maturalcu u Pragu. Pili smo ga tako da smo na žličicu sa šećerom nakapali apsint i zapalili...da li je to ispravan način ne znam, ali nama je bio dobar Big%20smile sjećam se da je peklo ko sam vrag...

 

 

Vidi cijeli citat


To radi dosta ljudi, pali apsint, ali inače se to ne pali, ..ovo je ispravan način pravljenja .. http://www.youtube.com/watch?v=8tWyDxiOz70&NR=1 Big%20smile
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 31.01.2006.
Poruka: 5.572
09. lipnja 2008. u 00:12
Image
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 05.04.2008.
Poruka: 761
09. lipnja 2008. u 00:14
robin je napisao/la:

Ja sam ga probala na maturalcu u Pragu. Pili smo ga tako da smo na žličicu sa šećerom nakapali apsint i zapalili...da li je to ispravan način ne znam, ali nama je bio dobar Big%20smile sjećam se da je peklo ko sam vrag...

 

 

Vidi cijeli citat

baš sam to htio napisati. Absint je meni bio zanimljiv na kraju srednje kad bi to netko donio iz Praga sa maturalca. I onda bi to pili na isti način ko kaj je ovaj od robin al mi se nikad nije dopalo. Ipak nema meni do klasike: pivo, vino, rakija.
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 31.01.2006.
Poruka: 5.572
09. lipnja 2008. u 00:24
boby je napisao/la:

baš sam to htio napisati. Absint je meni bio zanimljiv na kraju srednje kad bi to netko donio iz Praga sa maturalca. I onda bi to pili na isti način ko kaj je ovaj od robin al mi se nikad nije dopalo. Ipak nema meni do klasike: pivo, vino, rakija.
Vidi cijeli citat



A šta misliš, ja to svakog petka..a ? LOL

Pa i ja cugam domaću rakiju, samo htio sam nešto jače od toga probati, ako ništa, nije ni približno ukusno kao rakija..Big%20smile
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 05.02.2008.
Poruka: 3.009
09. lipnja 2008. u 07:19
Zelena vila.
 
Dogadja se to u danima koji zapocinju normalno, a zavrse se u nekom opustenom i zadimljenom mracnom kutu, kad netko nedovoljno oprezan i umoran od neprestanog trckaranja na pisanje nakon seste-sedme pive predlozi da se presijece necim zestokim. Pa izmedju svih stockova, jegera, viskija, rakija i njihovih derivata netko jos neoprezniji ili skloniji samounistenju prizove Zelenu vilu.
 
I ne ljuti se ona uopce hoces li je kapat skolski polako na zlicicu ili ces je palit vatrom ko staru vjesticu ili ces je konzumirat zdravo seljacki naiskap: njoj je, cini se, dovoljan onaj pogled prije nego sto nagnes prvi put - pogled dvaju veslaca koje struja nosi prema slapovima Nijagare. Vidimo se u dubini. Tamo dolje gdje se nalaze siljasti vrhovi gotickih tornjeva, izmedju kojih lete mali sismisi, pa jos nize, u skliske mracne uske ulice po kojima se krecu covjeculjci progonjeni vjecnim strahom da ce se, jednom kad svane, probudit kao jedan veliki insekt. Zbunjeno mlatarajuci ticalima. U medjuvremenu se piva prestaje presijecati necim ostrijim, vec se apsint sijece povremenom pivom, tzv. slucajnom prolaznicom. A nju pak gledas kao i na svaku drugu zenu - na jedini ispravni, tuluz-lotrekovski nacin: nerijetko zakopcanu do grla, sa suncobranom i damskim rukavicama iscipkanim bijelom cipkom. Da ima sto skinut prilikom dorucka na travi. Oko nje sjede Hemingway, Baudelaire, Verlaine, Modigliani i Van Gogh.
 
 
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 05.04.2008.
Poruka: 761
09. lipnja 2008. u 10:21
Gogi je napisao/la:
boby je napisao/la:

baš sam to htio napisati. Absint je meni bio zanimljiv na kraju srednje kad bi to netko donio iz Praga sa maturalca. I onda bi to pili na isti način ko kaj je ovaj od robin al mi se nikad nije dopalo. Ipak nema meni do klasike: pivo, vino, rakija.
Vidi cijeli citat



A šta misliš, ja to svakog petka..a ? LOL

Pa i ja cugam domaću rakiju, samo htio sam nešto jače od toga probati, ako ništa, nije ni približno ukusno kao rakija..Big%20smile
Vidi cijeli citat

Ma mislio sam da je to više cuga koju svi probaju jednom i nikad više. I onda se vrate ovom kaj sam nabrojao a ovo im stoji negdje u regalu
chercc
chercc
Dokazano ovisan
Pristupio: 19.03.2005.
Poruka: 19.139
09. lipnja 2008. u 18:35
kod nas se miješa sa svim mogučim stvarima, a koliko je snažan jasno ti je kad tri curice od 15 godina i 45 kila popiju pola boce a još uvijek stoje. sad ili je tak švoh ili su kod nas kroničari več sa 15 godina, neznam.

najviše ga ljudi kod nas piju sa šečerom pa pripale, a neki vole i mješat sa kakvim energy drinkom(neču napisat kojim-reklama se mora plačatBig%20smile), ima i pun k.urac cocktaila iz absintha, ali meni nisu baš nešto
http://ilovecocktails.si/
12