Kauboj je napisao/la:
Hm, mirisi gradova... ima ih par upeèatljivih.
Sisak - pokvarena jaja... kad rafinerija pusti sumpor
Rijeka - Mrtvi kanal... tko to nije osjetio, te¹ko æu ja to rijeèima opisati. Bogati bouquet kanalizacije sa vividnim aromama ustajale vode, mrtve ribe, i nafte-ulja iz brodica. Najbolje servirati nakon obilne porcije ljudskog znoja iz prenatrpanog autobusa, a vrlo dobar i samostalno. Jest da se M.K. ne osjeti vi¹e, oèistili su ga (da se bojangles ne naljuti

), ali kad sam se doselio u Rijeku, to je bio daleko najupeèatljiviji dojam.
Daruvar - pivovara, tj. onaj slad ili kvasac, ¹ta li veæ, iz nje.
Samobor - interijeri naftalin, eksterijeri ¹uma ujesen, drvo, uvelo li¹æe...
Murter - ru¾marin, borovi i more
Jacksonville - kiseli miris razmoèenog kartona iz neke tvornice papira ili èega veæ, skoro svako jutro
Peking - smog, te¹ki mlijeèni maglièasti smog da osjeti¹ da ti pluæa rade sa 50% kapaciteta. Nakon trèanja ujutro obavezno ka¹ljanje barem toliko dugo koliko si trèao.
Hong Kong - neopisivo u¾asni miris neke hrane ili zaèina koja se prodaje po ulicama. Ne znam ni kako bi poèeo -- kiselo, a opet te¹ko, doslovno tjera suze na oèi. Mo¾da Mile ima vi¹e inspiracije to opisati...
evo da pokusam...kada prolazite kroz Tsim Sha Tsui (na Kowloon strani, nije Hong Kong otok), onda imate osjecaj da neko przi govna jer to tako smrdi da smo zaobilazili tu ulicu u luku od 500 metara.
eto, pokusao sam...dakle nisam gadljiv prema hrani, ali onaj miris je bio nepodnosljiv.
i da...jos uvijek je tamo...bijah u HK-u u 5. mjesecu i osjetih ga opet