Hercegovina

123
...
262728
...
848586
luka10
luka10
Potencijal za velika djela
Pristupio: 11.06.2006.
Poruka: 1.116
03. ožujka 2009. u 18:56
Interesantna stvar je da ima dosta žena iz Zagreba koje su se udale za hercegovce i došle živjeti u Hercegovinu, najviše u Mostar.
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 02.11.2005.
Poruka: 7.585
03. ožujka 2009. u 19:54
luka10 je napisao/la:
Interesantna stvar je da ima dosta žena iz Zagreba koje su se udale za hercegovce i došle živjeti u Hercegovinu, najviše u Mostar.
Vidi cijeli citat
 
Bliže će im djeca biti Poljudu !!!
 
Takozvano prokletstvo purgerica... LOL
 
 
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 05.04.2008.
Poruka: 761
03. ožujka 2009. u 19:55
luka10 je napisao/la:
Hugo Chavez je napisao/la:
slavonci se najbrže asimiliraju... evo meni dolazi mala iz vrtića i viče: kaj! toga kod hercegovaca nema. i tu im skidam kapu.
Vidi cijeli citat

Moj dobar prijatelj je oženio pravu purgericu. Imaju curicu od kojih 3-4 godine koja dosta vremena provodi i u Zagrebu i u Mostaru. Njena uzrečica je kada se svađa sa drugim curicama u vrtiću: kaj ti je bona?
Vidi cijeli citat


Drito ko Bandić LOL
luka10
luka10
Potencijal za velika djela
Pristupio: 11.06.2006.
Poruka: 1.116
03. ožujka 2009. u 20:26
provokator je napisao/la:


ajmo se mi ufatiti teme i Èrcegovine:
Jos mi nitko nije odgovorio,  kako se sprema najbolja janjetina/odojak na raznju. Moj favorit je kozlin, ali odojce je takodjer dobro. a jeo sam jedanput u èrcegovini "pivca na kozlinu ".......-hebote , sto je to bilo dobro!? 2 raznja jedan iznad drugog: 3 kokota jedan do drugoga se vrte iznad kozlina. Kako se kokoti vrte - tako "pustaju vodu" i tocaju kozlina da ne presusi. Kozlina uopce nije trebalo mazat. kokoti su ga namazali.
i onda za tim pravog domaceg ercegovackog vina (kadarun/vranac/plavka). Najslicnije vino je Babic (opol)
Vidi cijeli citat


Za kozlina je najvažnije da je mlado meso, onda je dobro u svim varijantama. Dobra je kozletina u Dugim Njivama na putu između Vrgorca i Makarske (nije Hercegovina, ali sličan kraj).
Moj favorit je sve ispod peke. Tu nema greške. Sve je dobro. Od pite, kruha, pivca, hobotnice, janjetine, teletine, kozletine...
Ako hoćete probat dobru hercegovačku kuhinju dobro je mjesto kupalište Božjak na rijeci Trebižat kod Studenaca. "Restoran" ispod mosta, pored jednog od slapova. Ne znam mu ime. Super mjesto za rashladit se i najest.
Preporučio bih vam i kanu safari rijekom Trebižat. Idealno za pustit mozak na pašu. Nije previše zahtjevno, a Trebižat prelijep.

Trebižat je inače rijeka ponornica koja se pojavljuje pod devet imena:
Culuša, Ričina, Brina, Suvaja, Matica, Vrlika, Tihaljina, Mlade i Trebižat. Biser Hercegovine.

[uredio luka10 - 03. ožujka 2009. u 20:27]
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 02.11.2005.
Poruka: 7.585
03. ožujka 2009. u 20:32
luka10 je napisao/la:
 
Za kozlina je najvažnije da je mlado meso, onda je dobro u svim varijantama. Dobra je kozletina u Dugim Njivama na putu između Vrgorca i Makarske (nije Hercegovina, ali sličan kraj).
Moj favorit je sve ispod peke. Tu nema greške. Sve je dobro. Od pite, kruha, pivca, hobotnice, janjetine, teletine, kozletine...
Ako hoćete probat dobru hercegovačku kuhinju dobro je mjesto kupalište Božjak na rijeci Trebižat kod Studenaca. "Restoran" ispod mosta, pored jednog od slapova. Ne znam mu ime. Super mjesto za rashladit se i najest.
Preporučio bih vam i kanu safari rijekom Trebižat. Idealno za pustit mozak na pašu. Nije previše zahtjevno, a Trebižat prelijep.

Trebižat je inače rijeka ponornica koja se pojavljuje pod devet imena:
Culuša, Ričina, Brina, Suvaja, Matica, Vrlika, Tihaljina, Mlade i Trebižat. Biser Hercegovine.

Vidi cijeli citat
 
A ima li šta u tom predivnom pejzažu za motat?? Onako , kad se baš otkačiš skupa s mozgom ali ne na pašu nego sa pašom pa po njivi pa udri brigu na veselje pa gori pa doli pa opet jovo nanovo...  Big%20smile
 
 
 
 
luka10
luka10
Potencijal za velika djela
Pristupio: 11.06.2006.
Poruka: 1.116
03. ožujka 2009. u 20:37
ilegalac je napisao/la:
luka10 je napisao/la:
 
Za kozlina je najvažnije da je mlado meso, onda je dobro u svim varijantama. Dobra je kozletina u Dugim Njivama na putu između Vrgorca i Makarske (nije Hercegovina, ali sličan kraj).
Moj favorit je sve ispod peke. Tu nema greške. Sve je dobro. Od pite, kruha, pivca, hobotnice, janjetine, teletine, kozletine...
Ako hoćete probat dobru hercegovačku kuhinju dobro je mjesto kupalište Božjak na rijeci Trebižat kod Studenaca. "Restoran" ispod mosta, pored jednog od slapova. Ne znam mu ime. Super mjesto za rashladit se i najest.
Preporučio bih vam i kanu safari rijekom Trebižat. Idealno za pustit mozak na pašu. Nije previše zahtjevno, a Trebižat prelijep.

Trebižat je inače rijeka ponornica koja se pojavljuje pod devet imena:
Culuša, Ričina, Brina, Suvaja, Matica, Vrlika, Tihaljina, Mlade i Trebižat. Biser Hercegovine.

Vidi cijeli citat
 
A ima li šta u tom predivnom pejzažu za motat?? Onako , kad se baš otkačiš skupa s mozgom ali ne na pašu nego sa pašom pa po njivi pa udri brigu na veselje pa gori pa doli pa opet jovo nanovo...  Big%20smile
Vidi cijeli citat

Ako igdje ima onda je to u Hercegovini. Ljubuški, Mostar... najbolja domaćica
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 17.08.2004.
Poruka: 55.231
03. ožujka 2009. u 20:39
luka, ti studenci koje spominjes - jel to u dalmatinskoj zagori? pitam jer mislim da mi je tetak od tamo.
luka10
luka10
Potencijal za velika djela
Pristupio: 11.06.2006.
Poruka: 1.116
03. ožujka 2009. u 20:43
Mile je napisao/la:
luka, ti studenci koje spominjes - jel to u dalmatinskoj zagori? pitam jer mislim da mi je tetak od tamo.
Vidi cijeli citat

Ti Studenci na koje ti misliš su najvjerojatnije oni kod Imotskog. Ovi su kod Ljubuškog
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 02.11.2005.
Poruka: 7.585
03. ožujka 2009. u 20:50
Mile je napisao/la:
luka, ti studenci koje spominjes - jel to u dalmatinskoj zagori? pitam jer mislim da mi je tetak od tamo.
Vidi cijeli citat
 
Mile, a odakle ti nisi ???  LOL
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 17.08.2004.
Poruka: 55.231
03. ožujka 2009. u 20:51
aha, jesu...imotski, cista provo, cista mala, cista velika...tamo negdje.
 
dobro, krivi studenci. Embarrassed
 
al ste me sada napalili s ovim delicijama ispod peke...rucao prije pol sata i sada opet gladan. Angry
123
...
262728
...
848586