hrana

Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 18.04.2006.
Poruka: 32.357
07. srpnja 2006. u 00:06
 ajmo se sad  nabacivat disctaema i sententiaema....
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 18.09.2002.
Poruka: 8.488
07. srpnja 2006. u 00:10
Vilenjak je napisao/la:
 a kaj je točno čobanac od čega se to dela?
Vidi cijeli citat


nisi nikad probao slavonski corbanac? to je za prste lizat, ali za recept bolje cekaj na nekog slavonca sa foruma
Vilenjak
Vilenjak
Moderator
Pristupio: 10.11.2003.
Poruka: 89.630
07. srpnja 2006. u 00:20

bukovcan je napisao/la:
Vilenjak je napisao/la:
 a kaj je točno čobanac od čega se to dela?
Vidi cijeli citat


nisi nikad probao slavonski corbanac? to je za prste lizat, ali za recept bolje cekaj na nekog slavonca sa foruma
Vidi cijeli citat
 

jel ti znaš od kakvog se mesa radi?

Domovine sin
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 18.04.2006.
Poruka: 32.357
07. srpnja 2006. u 00:26

 meso mora bit od životinje koju čuva čoban, jerbo je takvo ime jelu....

Slavonski čobanac (glavno jelo),
Specijalitet slavonske kuhinje


Sastojci:
Za 4 osobe:
80 dg janjetine
2 ljute papričice
1 dl ulja
1 žličica mljevene paprike
1 žlica brašna
20 dg rajčice
30 dg krumpira
1 dl bijelog vina
1 lovorov lista
sol i papar


Opis:
Na zagrijanom ulju popržiti sitno narezani luk dok požuti. Posoliti i popapriti. Meso narezati na kockice i dodati u kotlić. Dobro popržiti, dodati lovorov list, sitno narezane ljute papričice i preliti toplom vodom. Kuhati pola sata, zatim dodati brašno rastopljeno u vodi, mljevenu papriku, oguljenu i narezanu rajčicu i papar. Dodati vodu ako je potrebno i kuhati 20 minuta. Krumpir narezati na kockice i dodati u kotlić. Preliti bijelim vinom i nakon 15 minuta skinuti s vatre. Prije posluživanja može se po želji umiješati  kiselo vrhnje.
Čobanac je tradicionalno slavonsko jelo koje se priprema u posebnim bakrenim kotlićima na prirodnoj vatri. Zato se ovo jelo obično priprema na otvorenom, ispred kuće ili u prirodi.

Vilenjak
Vilenjak
Moderator
Pristupio: 10.11.2003.
Poruka: 89.630
07. srpnja 2006. u 00:27
 vejne ti si legenda
Domovine sin
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 18.04.2006.
Poruka: 32.357
07. srpnja 2006. u 00:29
Vilenjak je napisao/la:
 vejne ti si legenda
Vidi cijeli citat
 umislit ću se
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 17.08.2004.
Poruka: 55.231
07. srpnja 2006. u 00:45

Vilenjak je napisao/la:
 a kaj je toèno èobanac od èega se to dela?
Vidi cijeli citat
 

vile, onda moras doci kod mene u brod na jedan slavonski cobanac...i to sa domacim kruhom i poslije zalijes dobrim gemistom. uh...vec gladnim.

Vilenjak
Vilenjak
Moderator
Pristupio: 10.11.2003.
Poruka: 89.630
07. srpnja 2006. u 00:46
Mile je napisao/la:

Vilenjak je napisao/la:
 a kaj je toèno èobanac od èega se to dela?
Vidi cijeli citat
 

vile, onda moras doci kod mene u brod na jedan slavonski cobanac...i to sa domacim kruhom i poslije zalijes dobrim gemistom. uh...vec gladnim.

Vidi cijeli citat
 

dogovoreno

Domovine sin
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 18.04.2006.
Poruka: 32.357
07. srpnja 2006. u 00:49
Mile je napisao/la:

Vilenjak je napisao/la:
 a kaj je toèno èobanac od èega se to dela?
Vidi cijeli citat
 

vile, onda moras doci kod mene u brod na jedan slavonski cobanac...i to sa domacim kruhom i poslije zalijes dobrim gemistom. uh...vec gladnim.

Vidi cijeli citat
 ja sam mislio da vi iz "prave" slavonije zalijete s nečim malo jačim...plumovitza....(jel su plums shljive, to sam učio u 4. osnovne, nesjećam se više...)
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 17.08.2004.
Poruka: 55.231
07. srpnja 2006. u 01:30

pa popijes sljivovicu kao aperitiv..ne zalijevas chobanac sa rakijom neg s vinom

  • Najnovije
  • Najčitanije