muggsy1 je napisao/la:
https://www.rtl.hr/vijesti/hrvatska/recept-jurcica-za-poskupljenje-hrane-radite-svoj-kiselis-sad-narucite-svinju-na-selu-nek-se-uzgaja-58a69c0c-22e7-11ed-bffc-2a54458960ef
Kakav veleum, dok se ekonomisti u svijetu bave modernizacijom i evolucjiom monetarnih politika, implementacijom alternativnih mogucnosti placanja, odrzivim razvojem, metodama i tehnologijama za globalno pracenje korporativnog poreza, rastucim problemom nejednakosti drustva, efikasnijim upravnjanjem javnim sektorom, utjecaj psihologije na ekonomske modele... ovaj drvi o kurcevoj svinjokolji i kiselom kupusu. Covjek ostao u 1972., prespavao zadnjih 50 godina.
Kad nam ovakvi ekonomisti vode drzavu i skoluju mladi kadar, dobro da nismo propali skroz, u rangu Haitija.
Vidi cijeli citat
Zvuči kao neki loš skeč. Mislim ja to sve doma radim
al ovako to prezentirat:
Cipele je jeftinije popraviti za 50 kuna nego kupiti nove za 500 ili 1000 kuna. I ne treba čekati zimu, treba ih sad pođoniti.
Treba pripremiti zimnicu, uložiti. U moje vrijeme u urbanim sredinama čitave su zgrade mirisale ili smrdjele (kako tko voli) po zimnici. Vino kupiti direktno kod proizvođača, 100 ili 200 litara, u podrumu kuće ukiseliti kupus.
Najbolje govori iskustvo opkoljenog Sarajeva, Tamo ni zlato ni slika van Gogha nije vrijedilo jer to se nije moglo mijenjati za robu. Tamo su prolazile čokolada koje je vrijedila dvije litre mlijeka, a slika van Gogha da i vrijedi 5000 eura, ne znate hoćete li naći kupca u kriznim vremenima.

Moja duša živi za tebe...kad je tesko i kad sunce miluje...