Slovenci imaju rizling, laski, nisam ljubitelj bijelog vina ali oni koji jesu kazu da je ormoški sjajan, pio sam i domaci ali ne mogu suditi jer ne volim bianco vino
Kraski prsut, ne znam koliko vrijedi na svjetskom trzistu ali meni osobno je goricki prsut jedan od boljih. Svakako bolji od recimo razvikanog spanjolskog.
Kuhinja im i nije nesto.
Basti njake kao i obicno, egejska klima je ok ali u Jugoslaviji makedonija nije bila najplodonosnija, donji tok rijeke Neretve sa naglaskom na Dubravsku visoravan kod Stoca i Brotnjo sa druge strane Neretve na Citluku, smatrani su jugoslovenskom Kalifornijom. Na Dubravskoj visoravni su savrseni klimatoloski uvjeti za uzgoj svakog voca i povrca dok je Brotnjo Bogom dan prostor za uzgoj crnog grozdja.
Ovaj fetao je dosao pricati bajke o Makedoniji, kao da je Jadrnasko more Sjeverno hladno more.