Pivo i Hrana

basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.764
27. ožujka 2020. u 23:36

raikkonen5 je napisao/la:

ian wright je napisao/la:

i naravno, pije se Plzenj

 

ako se može birat, pije se Plzenj, uvijek. Okej, ima lokalpatriota koji kupuju Budweis ili praški Staropramen ili Gambrinus (prava zidarska piva) ili Staro Brno i slično, postoji i hrpa hipstera koji piju piva malih lokalnih pivovara, ali Plzenj je standard. Pilsner Urquell (Plzenjski Prazdroj) i gotovo

Vidi cijeli citat

Plzenjski Prazdroj , Pilsner Urquell Nefiltrovany je meni definitivno najbolje pivo koje sam ikad probao u životu .Lani sam posjetio Prag pa prvi put i Plzen i njihov muzej vezan za pivo.Nakon obilaska muzeja , uz kojeg se dobi poklon bon - piva gratis u obližnjem kafiću/restoranu, mislio sam da je moj izlet u Plzenu skoro gotov, međutim produžio sam ga baš u tom kafiću/restoranu za dodatnih 6-8 sati ili u prijevodu za dodatnih 10+ piva jer jednostavno nismo se mogli odvojiti od te pive,te smo na kraju lovili kasnonoćne buseve za povratak u Prag

Negdje početkom 10 mjeseca u Plzenu se održava i beerfest vezan za Pilsner i to mi je bio jedan od potencijalnih izleta ove godine , međutim kakvo je trenutno stanje sumnjam da će se išta ostvariti. 

Inače , češke pive su mi općenito dobre/pitke,ali ovaj nefiltrirani Pilsner Urquell je vrh vrhova :)

Jao,kako bi sad maznuo jednu/dvije/tri....

Vidi cijeli citat


Ja sam to pio iz limenke i ima tu kod nas u jednom kafu točeno, uopće mi se ne sviđa 😶

 

p.s ne znam jel nefiltirani il ne, mislim da ne, al nisam siguran

[uredio basketas - 27. ožujka 2020. u 23:37]
Moja duša živi za tebe...kad je tesko i kad sunce miluje...
Bogomdani
Bogomdani
Dokazano ovisan
Pristupio: 30.07.2007.
Poruka: 11.698
28. ožujka 2020. u 00:15

NS je napisao/la:

Popio dva piva kao aperitiv, neka jeftina.

Izdinstao malo luka, kada je pozutio dodao sitno seckane sargarepe ( mrkve ). Dodao mleveno meso, pola june pola svinja. Beli luk, sitno seckan.

Ubacio malo vode. Pustio da se krcka pa ubacio soli i bibera, mrvicu svezeg persuna.

U drugoj posudi stavio neko testo, neke Pappardelle ( nemam pojma sta je ) iz Lidla da se kuvaju, malo posolio.

U prvu posudu nakon neznamkoliko stavio neki paradajz iz tegle, ostavio na tihoj vatri. Dva lovorova lista, a onda pred kraj jos malo svezeg persuna i suvog bosiljka ( nisam nasao svez ).   

Sjedinio posude i sad mi nije dobro koliko sam se otkinuo...  

Da, zacinio sa malo rendanog sira...

Vidi cijeli citat

Ja sve čekan kad ćeš ubacit štagod konkretno... A ono ništa, skoro pa vegetarijanski meni da nisi stavija malo kombinovanog 47  

Samo vjera, nada i ljubav, a najveća od njih je ljubav. Merčep, Praljak, Prlić, Petković, Ćorić, Pušić, Stojić - velikani hrvatskog naroda
NS
NS
Mali dioničar
Pristupio: 24.01.2012.
Poruka: 8.682
28. ožujka 2020. u 00:29

Bogomdani je napisao/la:

Ja sve čekan kad ćeš ubacit štagod konkretno... A ono ništa, skoro pa vegetarijanski meni da nisi stavija malo kombinovanog 47  

Vidi cijeli citat


Slazem se uvazeni @Bogomdani. Ali moras da me razumes.

Zamisli da stvarno napisem sta sam jeo, pa da dodje Medo da me isklepa sa kalorijama  13

 

Vratite Lea i Pota.
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.764
28. ožujka 2020. u 09:55

NS je napisao/la:

Bogomdani je napisao/la:

Ja sve čekan kad ćeš ubacit štagod konkretno... A ono ništa, skoro pa vegetarijanski meni da nisi stavija malo kombinovanog 47  

Vidi cijeli citat


Slazem se uvazeni @Bogomdani. Ali moras da me razumes.

Zamisli da stvarno napisem sta sam jeo, pa da dodje Medo da me isklepa sa kalorijama  13

 

Vidi cijeli citat


Slično radim, samo malo žešće, ja dodam još celera sitno nasjecanog i sušenog, slanine, crvene paprike, senfa i koncentrata.

 

- odgovorio na krivi post, na onaj gore se odnosi jel 😄

[uredio basketas - 28. ožujka 2020. u 09:56]
Moja duša živi za tebe...kad je tesko i kad sunce miluje...
raikkonen5
raikkonen5
Mali dioničar
Pristupio: 21.06.2011.
Poruka: 5.980
28. ožujka 2020. u 11:39

basketas je napisao/la:

raikkonen5 je napisao/la:

ian wright je napisao/la:

i naravno, pije se Plzenj

 

ako se može birat, pije se Plzenj, uvijek. Okej, ima lokalpatriota koji kupuju Budweis ili praški Staropramen ili Gambrinus (prava zidarska piva) ili Staro Brno i slično, postoji i hrpa hipstera koji piju piva malih lokalnih pivovara, ali Plzenj je standard. Pilsner Urquell (Plzenjski Prazdroj) i gotovo

Vidi cijeli citat

Plzenjski Prazdroj , Pilsner Urquell Nefiltrovany je meni definitivno najbolje pivo koje sam ikad probao u životu .Lani sam posjetio Prag pa prvi put i Plzen i njihov muzej vezan za pivo.Nakon obilaska muzeja , uz kojeg se dobi poklon bon - piva gratis u obližnjem kafiću/restoranu, mislio sam da je moj izlet u Plzenu skoro gotov, međutim produžio sam ga baš u tom kafiću/restoranu za dodatnih 6-8 sati ili u prijevodu za dodatnih 10+ piva jer jednostavno nismo se mogli odvojiti od te pive,te smo na kraju lovili kasnonoćne buseve za povratak u Prag

Negdje početkom 10 mjeseca u Plzenu se održava i beerfest vezan za Pilsner i to mi je bio jedan od potencijalnih izleta ove godine , međutim kakvo je trenutno stanje sumnjam da će se išta ostvariti. 

Inače , češke pive su mi općenito dobre/pitke,ali ovaj nefiltrirani Pilsner Urquell je vrh vrhova :)

Jao,kako bi sad maznuo jednu/dvije/tri....

Vidi cijeli citat


Ja sam to pio iz limenke i ima tu kod nas u jednom kafu točeno, uopće mi se ne sviđa 😶

 

p.s ne znam jel nefiltirani il ne, mislim da ne, al nisam siguran

Vidi cijeli citat


Ima i tu kod nas,ali to nije to.

Razlika dan i noć. Nefiltrirani traje par dana tj to je friško pivo bez konzervansa itd ,a limenka i u boci je druga priča

In plerisque rebus mediocritas optima est
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.764
28. ožujka 2020. u 20:54

Ostalo mi gljiva, sutra pravim tjesteninu s gljivama, malo slanine, malo masla, malo vrhnja, puno začina.

 

Pišem ovo da ukažem na tjesteninu Pik Rijeke - odlična, velika preporuka, probao sam špagete i široke rezance, pravo otkriće. Kod nas ih ima u Šparu (možda ima i u nekim drugim trgovina, to ne znam).

 

I jogurti su im odlični.

Moja duša živi za tebe...kad je tesko i kad sunce miluje...
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.764
28. ožujka 2020. u 20:56

P.s tijekom ove karantene sam otkrio "naan", žena ga pravi, napravi se za 5 minuta, odlično nešto može ko lepinja, može se stavit nešto gore pa u pećnici (da bude tipa pica), ne treba kvasac.

 

Jeo sam ga barem 5-6 x u ovih 2 tjedna s čevapima, s tunom, 2x pica, odlična stvar.

Moja duša živi za tebe...kad je tesko i kad sunce miluje...
Papa Bear
Papa Bear
Dokazano ovisan
Pristupio: 27.07.2008.
Poruka: 16.089
28. ožujka 2020. u 22:33

basketas je napisao/la:

Ostalo mi gljiva, sutra pravim tjesteninu s gljivama, malo slanine, malo masla, malo vrhnja, puno začina.

 

Pišem ovo da ukažem na tjesteninu Pik Rijeke - odlična, velika preporuka, probao sam špagete i široke rezance, pravo otkriće. Kod nas ih ima u Šparu (možda ima i u nekim drugim trgovina, to ne znam).

 

I jogurti su im odlični.

Vidi cijeli citat


Što se gljiva tiče, meni ih je najbolje malo oparit i onda zapeć s kajganom, vrhnje ili jogurt sa strane, ludilo  😀

 

Btw. tjestenina, tu preferiram Marodi, široke rezance (za bolonjez).

NS
NS
Mali dioničar
Pristupio: 24.01.2012.
Poruka: 8.682
12. travnja 2020. u 15:23

Nadam se da ce biti bar nekoliko izvestaja o bogatoj trpezi za najveci hriscanski praznik. 

Ne mora ( mada ne bi bilo lose, jel  ) bas jagnje ili jare sa raznja, ispod peke, svejedno, dalmatinska ili istarska prsuta i paski sir.  

Moze i ona curka sa mlincima iz Krapine. 

Neko novo pivo, kutjevacka bela ili crna opora dalmatinska vina. 

Dajte nesto... 

Vratite Lea i Pota.
Papa Bear
Papa Bear
Dokazano ovisan
Pristupio: 27.07.2008.
Poruka: 16.089
12. travnja 2020. u 15:54

Pohani odrezak od pilećih prsa, francuska salata, malo ementalera sa strane, to je bio moj ručak, eh da, i jedna jabuka za desert, sve zaliveno sa 6dl vode  😄

 

Jbg. nisam ti ja od krasopisa, za to će se trebat Bogomdani javit...

  • Najnovije
  • Najčitanije