Pivo i Hrana

markoli
markoli
Moderator
Pristupio: 08.08.2009.
Poruka: 17.226
18. travnja 2020. u 16:33

Ja volim tvrde sireve, Livanjski, Paški i sl. U kombinaciji s maslinovim uljem su top.

 

Dobri su mi i sirevi s tartufima ili maslinama.

"A winner is someone who recognizes his God-given talents, works his tail off to develop them into skills, and uses these skills to accomplish his goals." - Larry Bird
NS
NS
Mali dioničar
Pristupio: 24.01.2012.
Poruka: 8.688
18. travnja 2020. u 16:53

markoli je napisao/la:

Ja volim tvrde sireve, Livanjski, Paški i sl. U kombinaciji s maslinovim uljem su top.

 

Dobri su mi i sirevi s tartufima ili maslinama.

Vidi cijeli citat


Nisi nimalo naivan 🤭

Vratite Lea i Pota.
Papa Bear
Papa Bear
Dokazano ovisan
Pristupio: 27.07.2008.
Poruka: 16.089
18. travnja 2020. u 17:36

Evo danas ručao tjesteninu sa bolonjez umakom, odozgo posuto sirom ribancem, zelena salata sa strane, jabuka za desert, milina  😄

 

Negativna strana cijele priče... to isto ću ručat i u naredna dva dana  😂

Bogomdani
Bogomdani
Dokazano ovisan
Pristupio: 30.07.2007.
Poruka: 11.698
18. travnja 2020. u 17:54

Dođi u enesa na koljivo ili šta već sprema za praznik

Samo vjera, nada i ljubav, a najveća od njih je ljubav. Merčep, Praljak, Prlić, Petković, Ćorić, Pušić, Stojić - velikani hrvatskog naroda
NS
NS
Mali dioničar
Pristupio: 24.01.2012.
Poruka: 8.688
22. travnja 2020. u 22:02

Kupio nesto mariniranih rebara u Lidlu ( sest eura kila  ) sa namerom da ih bacim na rostilj. Ne pravi, ono kucno govno na struju.

Predomislio se. Bili praznici, pa se zazelio " kasike  ".   

Uvek imam kupusa ( volim ga u svim oblicima ), pa reko ajd da eksperimentisem.

Nije ispalo ko sa suvim rebrima naravno, ali nije ni lose. Malo dodao Cabanossi kobasice, dva krompira. Nasao svez persunov list i bosiljak.

Za par dana kuvam pasuljcinu.

Varijanta jedan ( tesko  ): naci cu dobar sirov pasulj ( grah  ), dimljenu butkicu ( sanjam ), lepe sargarepe ( mrkve ), svezih zacina, mozda malo celera. Potopit cu pasulj preko noci, a butkicu otkuvati i baciti prvu vodu. Kuvacu dva ipo sata najmanje i popit cu tri ili cetiri crna piva kao aperitiv. Uzivanje 😁

Varijanta dva ( verovatna ): kupicu Heinzov pasulj u konzervi ( nije da nisam navikao iz Londona, jeo sam ga i za hebeni dorucak skoro svaki dan 😞 ), polugotovu kolenicu od 3.5 eura, pomesati sa lukom i zacinima. Gotovo za 35 minuta. Mozda, ali mozda jedno pivo... 

Vratite Lea i Pota.
LaznaDevetka
LaznaDevetka
Potencijal za velika djela
Pristupio: 12.06.2018.
Poruka: 1.108
22. travnja 2020. u 22:10

Casu marzu, daleko najbolji. Mnogi ne znaju, ali crve možete i odstraniti ako vam se gade previše, mada duplo je bolji kad ih ostaviš. Jedini problem ovog sira se natjerati da ga probaš.

Robin je šaren,al' je Batman crn.
xavier
xavier
Moderator
Pristupio: 11.09.2012.
Poruka: 22.557
22. travnja 2020. u 22:14

NS je napisao/la:

Kupio nesto mariniranih rebara u Lidlu ( sest eura kila  ) sa namerom da ih bacim na rostilj. Ne pravi, ono kucno govno na struju. 

Vidi cijeli citat


Nije to to na roštilju. Rebrica zahtjevaju malo dužu pripremu da budu baš onako kako treba.

 

Fino ih utrljaš mješavinom suhih začina pa prvo 3 sata dimiš na niskoj temperaturi. Nakon toga idu u foliju s malo maslaca na 2 sata i za kraj ih namažeš BBQ umakom i zapečeš. Znam da zvuči previše "američki", ali ispadnu stvarno odlična. 

 

Nije toliko posla koliko zvuči. 15 minuta dok posložiš ugljen i dalje ide samo od sebe. 

MCOIS
NS
NS
Mali dioničar
Pristupio: 24.01.2012.
Poruka: 8.688
22. travnja 2020. u 22:21

xavier je napisao/la:

NS je napisao/la:

Kupio nesto mariniranih rebara u Lidlu ( sest eura kila  ) sa namerom da ih bacim na rostilj. Ne pravi, ono kucno govno na struju. 

Vidi cijeli citat


Nije to to na roštilju. Rebrica zahtjevaju malo dužu pripremu da budu baš onako kako treba.

 

Fino ih utrljaš mješavinom suhih začina pa prvo 3 sata dimiš na niskoj temperaturi. Nakon toga idu u foliju s malo maslaca na 2 sata i za kraj ih namažeš BBQ umakom i zapečeš. Znam da zvuči previše "američki", ali ispadnu stvarno odlična. 

 

Nije toliko posla koliko zvuči. 15 minuta dok posložiš ugljen i dalje ide samo od sebe. 

Vidi cijeli citat


Nemam uslova, xavi, nemam uslova ( uvjeta ). Moram da improvizujem...     

Nego, jel verujes da je uvazeni ovaj gore stvarno jeo sir sa zivim crvima??? 

Ja verujem, licno bi ga i probao zato sto sam delom egzibicionista... Ali ne verujem da bi mogao da uzivam u tome... 

Vratite Lea i Pota.
xavier
xavier
Moderator
Pristupio: 11.09.2012.
Poruka: 22.557
22. travnja 2020. u 22:56

NS je napisao/la:

xavier je napisao/la:

NS je napisao/la:

Kupio nesto mariniranih rebara u Lidlu ( sest eura kila  ) sa namerom da ih bacim na rostilj. Ne pravi, ono kucno govno na struju. 

Vidi cijeli citat


Nije to to na roštilju. Rebrica zahtjevaju malo dužu pripremu da budu baš onako kako treba.

 

Fino ih utrljaš mješavinom suhih začina pa prvo 3 sata dimiš na niskoj temperaturi. Nakon toga idu u foliju s malo maslaca na 2 sata i za kraj ih namažeš BBQ umakom i zapečeš. Znam da zvuči previše "američki", ali ispadnu stvarno odlična. 

 

Nije toliko posla koliko zvuči. 15 minuta dok posložiš ugljen i dalje ide samo od sebe. 

Vidi cijeli citat


Nemam uslova, xavi, nemam uslova ( uvjeta ). Moram da improvizujem...     

Nego, jel verujes da je uvazeni ovaj gore stvarno jeo sir sa zivim crvima??? 

Ja verujem, licno bi ga i probao zato sto sam delom egzibicionista... Ali ne verujem da bi mogao da uzivam u tome... 

Vidi cijeli citat


Nikad ne reci nikad, ali mislim da su mi crvi koji gmižu u siru ipak malo previše. 

MCOIS
NS
NS
Mali dioničar
Pristupio: 24.01.2012.
Poruka: 8.688
22. travnja 2020. u 23:33

xavier je napisao/la:

Fino ih utrljaš mješavinom suhih začina pa prvo 3 sata dimiš na niskoj temperaturi. Nakon toga idu u foliju s malo maslaca na 2 sata i za kraj ih namažeš BBQ umakom i zapečeš. Znam da zvuči previše "američki", ali ispadnu stvarno odlična. 

 

Nije toliko posla koliko zvuči. 15 minuta dok posložiš ugljen i dalje ide samo od sebe. 

Vidi cijeli citat


Crvi 😞 . Izgubi apetit. 

Dosadno mi neverovatno, pa da malo pitam sta mi nije jasno. 

Zasto bi mazao meso BBQ umakom ako ga peces na cumuru? Mislio sam da se to doda ako peces na plotni pa kao da meso dobije smek kao da je na cumuru?

Kako peces junece steakove na rostilju, a da nisu bas beefsteak ili ramsteak? 

" Jeftiniji " delovi juneta ne mogu iz mesare na rostilj. Budu ko guma.  Navodno ih vrhunski restorani drze u komorama po mesec dva.

Private ih vakumiraju kao. Probao svasta, ali bilo mi dovoljno da ih drzim u ulju nekoliko dana, pa na rostilj na jaku vatru par minuta sa svake strane. 

Secam se iz Italije Fiorentine... Bilo dosta davno, u skupom restoranu... Nista bolje od ovoga sto sam napravim... 

Soliti na samom rostilju, pred kraj... Zacine po voli. Za biftek samo so i biber. 

Probao bifteke u mnogo varijanti. Najbolje mi medium, malo ali bas malo soli i bibera...Da odmori poklopljeno 20 minuta... Nista vise...  

Bas bi volio da ima neki profi kuvar ovde da napise neku rec o ovome. Esej bi bio pozeljan 😁

Vratite Lea i Pota.