Pivo i Hrana

basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 25.669
17. listopada 2025. u 13:06

ARIZIN je napisao/la:

@SSG79 S obzirom da si dosta putovao i obišao dobar dio Svijeta, gdje bi rangirao našu kuhinju na nekoj zamišljenoj ljestvici ?

 

Vidi cijeli citat


Broj jedan?

😁

 

[uredio basketas - 17. listopada 2025. u 13:06]
"Can they do it on a cold, rainy night in Stoke?"
ian wright
ian wright
Moderator
Pristupio: 19.05.2005.
Poruka: 65.855
17. listopada 2025. u 15:36

hrvatska kuhinja je mješavina bar 4 komponente: mediteranske, panonske, srednjoeuropske i bliskoistočne. Te 4 tradicije se i inače prepliću u svemu što smatramo hrvatskim i čine fantastično bogatstvo

ian wright
ian wright
Moderator
Pristupio: 19.05.2005.
Poruka: 65.855
17. listopada 2025. u 15:38

stavio bi tu još i slavensku i ilirsko-keltsku, ali za ove druge ne znam što su točno jeli, a u petak u 4 popodne mi je mozak previše prazan da bih se sjetio koja je točno slavenska gastronomska komponenta, ali mora neka biti

[uredio ian wright - 17. listopada 2025. u 15:41]
ian wright
ian wright
Moderator
Pristupio: 19.05.2005.
Poruka: 65.855
17. listopada 2025. u 15:46

malo za razmišljanje 😁 Slavic Food -34 Amazing Slavic Dishes You Have To Try

 

zaboravili mlince 🤬

[uredio ian wright - 17. listopada 2025. u 15:49]
Stefan84
Stefan84
Dokazano ovisan
Pristupio: 10.10.2018.
Poruka: 15.120
17. listopada 2025. u 16:29

samo mexikanski komponenti veceras.

 

taco night.

 

 

 

 

 

 

 

bit ce i po koju slika.

[uredio Stefan84 - 18. listopada 2025. u 21:02]
Rukometni Profesor
Seattle
Seattle
Mali dioničar
Pristupio: 29.05.2004.
Poruka: 9.849
17. listopada 2025. u 22:04

ian wright je napisao/la:

hrvatska kuhinja je mješavina bar 4 komponente: mediteranske, panonske, srednjoeuropske i bliskoistočne. Te 4 tradicije se i inače prepliću u svemu što smatramo hrvatskim i čine fantastično bogatstvo

Vidi cijeli citat


A ceska? Nekako sve iste boje. Nisam bas vidio neke velike raznolikosti, 

“Kam hit this tight end SO HARD, I swear I saw that TE’s soul leave Qwest Field right on that 35 yard line.”
Triple H
Triple H
Potencijal za velika djela
Pristupio: 10.09.2003.
Poruka: 1.985
17. listopada 2025. u 22:47

ARIZIN je napisao/la:

Nikad nisam jeo kinesku, indijsku, tajlandsku, vjetnamsku, nepalsku i slične azijske kuhinje...Više sam za ove europske kuhinje koje su domaće, ove su mi preegzotične. Iako obožavam začine, umake i puno okusa. 

Vidi cijeli citat


ARIZIN je old school i svakako bi trebao navratiti u 'Ulicu Gladnih' 😉

 

https://www.vice.com/sr/article/obisao-sam-ulicu-gladnih-da-vidim-koja-je-najbolja-hrana-protiv-mamurluka/?

 

youtube.com/watch?v=-9x5ADYWXeo youtube.com/watch?v=Iml4jJ0wlfc youtube.com/watch?v=HZuFmpI3Q_Q youtube.com/watch?v=sEU9u5VvFkc youtube.com/watch?v=hXUXE5RS5t4
Triple H
Triple H
Potencijal za velika djela
Pristupio: 10.09.2003.
Poruka: 1.985
17. listopada 2025. u 23:25

youtube.com/watch?v=-9x5ADYWXeo youtube.com/watch?v=Iml4jJ0wlfc youtube.com/watch?v=HZuFmpI3Q_Q youtube.com/watch?v=sEU9u5VvFkc youtube.com/watch?v=hXUXE5RS5t4
Triple H
Triple H
Potencijal za velika djela
Pristupio: 10.09.2003.
Poruka: 1.985
17. listopada 2025. u 23:52

youtube.com/watch?v=-9x5ADYWXeo youtube.com/watch?v=Iml4jJ0wlfc youtube.com/watch?v=HZuFmpI3Q_Q youtube.com/watch?v=sEU9u5VvFkc youtube.com/watch?v=hXUXE5RS5t4
SSG79
SSG79
Potencijal za velika djela
Pristupio: 08.04.2014.
Poruka: 3.739
18. listopada 2025. u 18:56

basketas je napisao/la:

ARIZIN je napisao/la:

@SSG79 S obzirom da si dosta putovao i obišao dobar dio Svijeta, gdje bi rangirao našu kuhinju na nekoj zamišljenoj ljestvici ?

Vidi cijeli citat

Broj jedan?

😁

Vidi cijeli citat

Pa definitivno, ako računamo na kuhinju bivše YU i onoga što smo uzeli od Mađara 

Sarma, punjena paprika, štukle, roštilj, fiš, perkelt od soma.... realno ima i na žlicu i na vilicu i nož 

Recimo u BG se sad otvorio indijski restoran i po Instagramu ovo što vidim izgleda sve perfektno, ali ne mogu se zamisliti otići tamo uz toliko roštilj mjesta koja su mi na listi za obići

Majstor smora
  • Najnovije
  • Najčitanije