Pivo i Hrana

Anadolu Efes
Anadolu Efes
Mali dioničar
Pristupio: 08.04.2011.
Poruka: 9.337
29. travnja 2020. u 09:40

Bucino ulje na salatu mi je hit odnedavno 😀 Ja tjesteninu s tunom pravim ili samo sa rajcicom, malo ribanog sira i origana ili kupim onaj gotov meksicki miks u konzervi. Najjednostavniji obrok.

Pod meksicki miks mislim samo na salatu, ne tunu mexico, ne volim umak u tom mixu.

[uredio Anadolu Efes - 29. travnja 2020. u 09:42]
Za Dinamo bez Mamica!!
Papa Bear
Papa Bear
Dokazano ovisan
Pristupio: 27.07.2008.
Poruka: 16.089
29. travnja 2020. u 09:54

Zeleno lisnato povrće (zelena salata, kelj, kupus, špinat, blitva, itd.) je iznimno bogato mineralima važnima za normalno funkcioniranje, rast i izgradnju organizma, te bi ga svakako trebalo uklopiti u vlastitu prehranu.

 

Ukusom i nije neka sreća (jer je bljutavo), no to se da srediti dodavanjem malo soli, octa i ulja.

 

 

Meni je luk općenito super ukusan, no nemogu podnijeti da vučem taj okus, zadah, kako hoćete u ustima i do 24 sata nakon što sam ga jeo, te ga stoga izbjegavam.

 

A najomiljenije su mi salate od svježih krastavaca (koji moraju biti oguljeni), bilo u kombinaciji sa vrhnjem, bilo u kombinaciji sa paradajzom (nekakva verzija šopske salate, gdje još naribate sira odozgo).

[uredio Papa Bear - 29. travnja 2020. u 09:56]
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.224
29. travnja 2020. u 09:59

Anadolu Efes je napisao/la:

Bucino ulje na salatu mi je hit odnedavno 😀 Ja tjesteninu s tunom pravim ili samo sa rajcicom, malo ribanog sira i origana ili kupim onaj gotov meksicki miks u konzervi. Najjednostavniji obrok.

Pod meksicki miks mislim samo na salatu, ne tunu mexico, ne volim umak u tom mixu.

Vidi cijeli citat


I ja ga volim, a koristim ga za krumpir salatu i salatu od kupusa dok za ostale salate ipak biram obično ulje i vinski ocat.

 

Ovi miksevi nisu loši (posebno kad se uzme u obzir cijena i količina i kad ih miksas sa tjesteninom), ima ih u šparu:

 

Giana - Gaston, s.r.o.

Kako misliš ne može?
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.224
29. travnja 2020. u 10:01

Papa Bear je napisao/la:

Zeleno lisnato povrće (zelena salata, kelj, kupus, špinat, blitva, itd.) je iznimno bogato mineralima važnima za normalno funkcioniranje, rast i izgradnju organizma, te bi ga svakako trebalo uklopiti u vlastitu prehranu.

 

Ukusom i nije neka sreća (jer je bljutavo), no to se da srediti dodavanjem malo soli, octa i ulja.

 

 

Meni je luk općenito super ukusan, no nemogu podnijeti da vučem taj okus, zadah, kako hoćete u ustima i do 24 sata nakon što sam ga jeo, te ga stoga izbjegavam.

 

A najomiljenije su mi salate od svježih krastavaca (koji moraju biti oguljeni), bilo u kombinaciji sa vrhnjem, bilo u kombinaciji sa paradajzom (nekakva verzija šopske salate, gdje još naribate sira odozgo).

Vidi cijeli citat


Probaj si napravit onu salatu što sam napisao u prošlom postu, luk izgubi valjda 99% tog jakog okusa i ne osjeti se maltene ništa kasnije dok jedes okus je tu.

Kako misliš ne može?
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.224
29. travnja 2020. u 10:03

E a kakvi ste s čajevima?

 

Meni je to bilo kao što se pisalo s "rižom", nužno zlo, ono samo kad sam bolestan. No u zadnjih par godina baš sam zavolio pit čajeve i pijem ih solidno redovito. Najbolji na koji sam naišao u trgovinama, Ahmad tea, evo ovaj baš imam trenutno doma. Za klasu bolji od svakog kupovnog koji sam probao.

 

Čaj Ahmad Tea limun i đumbir 20x2 g - Tommy - Akcija - Njuškalo ...

Kako misliš ne može?
Papa Bear
Papa Bear
Dokazano ovisan
Pristupio: 27.07.2008.
Poruka: 16.089
29. travnja 2020. u 10:07

Bolje ti je uzet konzervu čiste tune (primjerice Franz Jozef koju proizvodi ta ista Giana, ili recimo Evu), i onda dodati sam svoje povrće u tuna salatu, nego da ovdje skupo plaćaš konzervu u kojoj ima više povrća od tune.

 

Recimo kada radim "brzinski" obrok, uzmem Franz Jozef konzervu tune, sa strane si nasjeckam povrća u zdjelicu (paradajzda, krastavaca, eventualno kukuruza ako ga imam), i uz to malo majoneze, kruha i naravno - gaude (uz sve jedem gaudu).

 

Znači u konačnici napravim tuna salatu u svom želucu  😂

[uredio Papa Bear - 29. travnja 2020. u 10:08]
xavier
xavier
Moderator
Pristupio: 11.09.2012.
Poruka: 22.557
29. travnja 2020. u 10:13

Papa Bear je napisao/la:

Zeleno lisnato povrće (zelena salata, kelj, kupus, špinat, blitva, itd.) je iznimno bogato mineralima važnima za normalno funkcioniranje, rast i izgradnju organizma, te bi ga svakako trebalo uklopiti u vlastitu prehranu.

 

Ukusom i nije neka sreća (jer je bljutavo), no to se da srediti dodavanjem malo soli, octa i ulja.

 

 

Meni je luk općenito super ukusan, no nemogu podnijeti da vučem taj okus, zadah, kako hoćete u ustima i do 24 sata nakon što sam ga jeo, te ga stoga izbjegavam.

 

A najomiljenije su mi salate od svježih krastavaca (koji moraju biti oguljeni), bilo u kombinaciji sa vrhnjem, bilo u kombinaciji sa paradajzom (nekakva verzija šopske salate, gdje još naribate sira odozgo).

Vidi cijeli citat


Pretpostavljam da ovo ide mene. Možda si me krivo shvatio, nisam rekao da ne jedem zelenu salatu, dapače, samo da mi je puno ukusnija kombinacija rajčice, paprike, krastavca i luka. No naravno da jedem i zelenu, ali kako sam napisao, onda preferiram one koje su više hrskave. Ove ostale stvari (kupus, blitvu, špinat...) jako volim na razne načine...btw mladi špinat isto možeš napraviti na salatu.

 

basketas je napisao/la:

E a kakvi ste s čajevima?

 

Meni je to bilo kao što se pisalo s "rižom", nužno zlo, ono samo kad sam bolestan. No u zadnjih par godina baš sam zavolio pit čajeve i pijem ih solidno redovito. Najbolji na koji sam naišao u trgovinama, Ahmad tea, evo ovaj baš imam trenutno doma. Za klasu bolji od svakog kupovnog koji sam probao.

Vidi cijeli citat


Vidiš, ja sam čajeve uvijek volio, nisam nikad imao problem s tim. Volim stvarno razne vrste, a od klasičnih mi je baza uvijek menta.

MCOIS
Papa Bear
Papa Bear
Dokazano ovisan
Pristupio: 27.07.2008.
Poruka: 16.089
29. travnja 2020. u 10:17

Što se čajeva tiče, znam da svi hvale onaj zeleni čaj zbog detoksikacijskih svojstava, no meni on ima odvratan okus.

Kamilica sa limunom medom mi je dobra kada sam prehlađen.

A čaj koji sam nekad pio, i bio mi je baš ekstra fin je kombinacija borovnice i breskve (po jedan filter od svakoga) i ispadne baš super okus.

 

Negativna strana čaja je da dosta boja zube (kao i kava) i da mi se u posljednje vrijeme baš i neda trošit vrijeme na pripremu tako nečeg, jednostavno kad sam žedan krknem pola litre čiste vode i zdravo, miran sam narednih par sati.

Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 06.01.2014.
Poruka: 11.335
29. travnja 2020. u 10:17

basketas je napisao/la:

E a kakvi ste s čajevima?

 

Meni je to bilo kao što se pisalo s "rižom", nužno zlo, ono samo kad sam bolestan. No u zadnjih par godina baš sam zavolio pit čajeve i pijem ih solidno redovito. Najbolji na koji sam naišao u trgovinama, Ahmad tea, evo ovaj baš imam trenutno doma. Za klasu bolji od svakog kupovnog koji sam probao.

 

Čaj Ahmad Tea limun i đumbir 20x2 g - Tommy - Akcija - Njuškalo ...

Vidi cijeli citat

Mene je žena navukla na čajeve i baš Ahmadov lemon i ginger najviše konzumiram, s tim da taj narančasti više ne nalazim u dućanima već je pakiranje žuto ali mislim da je isti čaj u pitanju.

Papa Bear
Papa Bear
Dokazano ovisan
Pristupio: 27.07.2008.
Poruka: 16.089
29. travnja 2020. u 10:22

xavier je napisao/la:

Pretpostavljam da ovo ide mene. Možda si me krivo shvatio, nisam rekao da ne jedem zelenu salatu, dapače, samo da mi je puno ukusnija kombinacija rajčice, paprike, krastavca i luka. No naravno da jedem i zelenu, ali kako sam napisao, onda preferiram one koje su više hrskave. Ove ostale stvari (kupus, blitvu, špinat...) jako volim na razne načine...btw mladi špinat isto možeš napraviti na salatu.

Vidi cijeli citat


Ne ide nikoga  😄

 

Samo sam dao informaciju da je iz nutritivne perspektive zeleno lisnato povrće uvjetno rečeno "kvalitetnije", odnosno od njega organizam ima veće koristi nego od recimo paradajzda, krastavaca, paprike, jer sadrži više minerala i vitamina.

 

Btw. i ja više volim paradajz i krastavce nego zelenu salatu.