xavier je napisao/la:
Papa Bear je napisao/la:
Zeleno lisnato povrće (zelena salata, kelj, kupus, špinat, blitva, itd.) je iznimno bogato mineralima važnima za normalno funkcioniranje, rast i izgradnju organizma, te bi ga svakako trebalo uklopiti u vlastitu prehranu.
Ukusom i nije neka sreća (jer je bljutavo), no to se da srediti dodavanjem malo soli, octa i ulja.
Meni je luk općenito super ukusan, no nemogu podnijeti da vučem taj okus, zadah, kako hoćete u ustima i do 24 sata nakon što sam ga jeo, te ga stoga izbjegavam.
A najomiljenije su mi salate od svježih krastavaca (koji moraju biti oguljeni), bilo u kombinaciji sa vrhnjem, bilo u kombinaciji sa paradajzom (nekakva verzija šopske salate, gdje još naribate sira odozgo).
Vidi cijeli citat
Pretpostavljam da ovo ide mene. Možda si me krivo shvatio, nisam rekao da ne jedem zelenu salatu, dapače, samo da mi je puno ukusnija kombinacija rajčice, paprike, krastavca i luka. No naravno da jedem i zelenu, ali kako sam napisao, onda preferiram one koje su više hrskave. Ove ostale stvari (kupus, blitvu, špinat...) jako volim na razne načine...btw mladi špinat isto možeš napraviti na salatu.
basketas je napisao/la:
E a kakvi ste s čajevima?
Meni je to bilo kao što se pisalo s "rižom", nužno zlo, ono samo kad sam bolestan. No u zadnjih par godina baš sam zavolio pit čajeve i pijem ih solidno redovito. Najbolji na koji sam naišao u trgovinama, Ahmad tea, evo ovaj baš imam trenutno doma. Za klasu bolji od svakog kupovnog koji sam probao.
Vidi cijeli citat
Vidiš, ja sam čajeve uvijek volio, nisam nikad imao problem s tim. Volim stvarno razne vrste, a od klasičnih mi je baza uvijek menta.
Ja sam baš nedavno nešto gledao, zapravo skoro sve možeš na salatu. Tikvice, karfiol (da svježi), a šogy je radio lani u nekom restoranu - salata od poriluka, ovako.
Jako dobro, e da zaboravio sam skoro - skuhane mahune, ohlađene, malo ulja, octa, svježi češnjak - to mi je jedno od dražih. Sad jel to baš salata, ne znam, al valjda je jer se treba ohladit 😆