Pivo i Hrana

basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.550
29. travnja 2020. u 13:31

SSG79 je napisao/la:

Dukat je očito pogodio sa Salakisom. Danas kad pričam o hrani s nekim nema šanse da ga ne spormenemo. Svi ga stavljaju u salatu. 

Čajeve ne pijem, ali pijem Limun/Med/Ginger 2-3 puta na dan. Međutim upravo čistim prostor u kući gdje ću početi raditi domaću Kombuču i malo eksperimentirati sa okusima.

Vidi cijeli citat


Malo sam guglao, al volio bi čut pojašnjenje i proces iz prve ruke, obožavam radit svoje pizdarije.

 

Do sada šta sam radio i radim: paradajiz sos (svake godine, redovito), suhomesnato (redovito), kompoti (tako-tako), ajvar (par puta), kiseli kups (svake godine), čajevi (uglavnom baba - šipak, neke trave), začini (sušeni peršin, celer i sl. - uglavnom baba), orahovac (radio više puta), višnjevac, svakakve rakije, jednom kupio rogača - to sam našao da je kao domaći "pelin" kad se napravi, užasno ispalo, al se popilo, limunčelo, medicu, kisele krastavce, turšiju, salatu od graha (mogu pronaći recept, to sam jeo na nekom rostišljanju skuha se luk/sos/kukuruz/grah i to se fino zabrtvi, doda malo onog konzervansa i to stoji koliko os, a imaš nešto drugačije kad rostiljas na vikendici), žena mi je svojevremeno radila pivo (studirala na PBF-u 😄, al ti dani su prošlost). 

 

Vjerojatno ima još toga, al da ne razmišljam puno.

Moja duša živi za tebe...kad je tesko i kad sunce miluje...
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.550
29. travnja 2020. u 13:32

 

Kad smo kod homemade, ovo planiram napravit već 2 godine, izgleda jednostavno, al eto planiram, pa planiram, jel tko radio šta slično?

Moja duša živi za tebe...kad je tesko i kad sunce miluje...
NS
NS
Mali dioničar
Pristupio: 24.01.2012.
Poruka: 8.506
29. travnja 2020. u 15:09

Uffff, salate volim svih vrsta. Pogotovo uz jagnjetinu.

Najmilija ni kupus ni ren, nego mlada prasetina.

Al ne mnogo. Uz kilo jagnjeta, mozda 300 grama praseta...od rebara...

Moze i ladno, ako je jagnje vruce... 

Promeni ukus i da neki smek, ne znam... 

Vratite Lea i Pota.
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.550
29. travnja 2020. u 15:45

NS je napisao/la:

Uffff, salate volim svih vrsta. Pogotovo uz jagnjetinu.

Najmilija ni kupus ni ren, nego mlada prasetina.

Al ne mnogo. Uz kilo jagnjeta, mozda 300 grama praseta...od rebara...

Moze i ladno, ako je jagnje vruce... 

Promeni ukus i da neki smek, ne znam... 

Vidi cijeli citat


Šta je slađe kad se posoli?

 

- Janjetina 😄

Moja duša živi za tebe...kad je tesko i kad sunce miluje...
NS
NS
Mali dioničar
Pristupio: 24.01.2012.
Poruka: 8.506
29. travnja 2020. u 16:07

basketas je napisao/la:

Šta je slađe kad se posoli?

 

- Janjetina 😄

Vidi cijeli citat


Naravno... nema tu rasprave 👍

Vratite Lea i Pota.
SSG79
SSG79
Potencijal za velika djela
Pristupio: 08.04.2014.
Poruka: 2.866
29. travnja 2020. u 21:58

basketas je napisao/la:

SSG79 je napisao/la:

Dukat je očito pogodio sa Salakisom. Danas kad pričam o hrani s nekim nema šanse da ga ne spormenemo. Svi ga stavljaju u salatu. 

Čajeve ne pijem, ali pijem Limun/Med/Ginger 2-3 puta na dan. Međutim upravo čistim prostor u kući gdje ću početi raditi domaću Kombuču i malo eksperimentirati sa okusima.

Vidi cijeli citat


Malo sam guglao, al volio bi čut pojašnjenje i proces iz prve ruke, obožavam radit svoje pizdarije.

Vidi cijeli citat


I meni će biti prvi puta sad. Čekao sam da temperature narastu da može fermenitrati. Scoby, bakteriju koja je potrebna za fermentaciju možeš kupiti pa i dobiti na njuškalu. Ima lik u Osijeku koji prodaje, dođe 30ak kuna i treba ti samo ta jedna jer će se svaki puta duplirati. Dalje, samo po Youtubeu. Nema neke velike mudrosti tu. Recimo ovo je dobar kanal za pratiti https://www.youtube.com/channel/UC9sJNYAq1U00apBoMFXSYlA/videos

 

 

Majstor smora
NS
NS
Mali dioničar
Pristupio: 24.01.2012.
Poruka: 8.506
30. travnja 2020. u 02:45

Ko je za cevape? Pokusao sam da ih napravim, nije islo. Kako se malo kontam u rostilj, ljudima koji su jeli se svidelo.   

Ali nije to to jednostavno.

Ako si gladan, pa zeljan, dobri su i oni kod siptara na granici Slovenije i Austrije. Nakon sto izvozas preko 30 hebenih tunela.

Jeo u Sarajevu kod Ferhatovica, slabo se i secam. Kazu dobri i Travnicki, ne znam. 

U Leskovcu jeo cevape sto puta, vrh vrhova, kao i u Nisu, Vranju...

Ali ubedljivo najbolji Novi Pazar. Bajta za ne uci uopste, a ne mozes prestati da jedes.

U NS sam doktorirao cevape. Ne moze to da zna niko bolje od mene. 

Najbolji ubedljivo, slabo ko zna, na stadionu Vose, novopazarski. Poslednji ili pretposlednji lokal, kada prodjes Doriu, stari Pronto i ostale fensi lokale.

Imali luk i somun, tucanu papriku. Dosta. 

Dobri bili i u Temerinskoj na dva mesta. Kod tem pijace, jagnjeci i teleci... I pored Temerinskog mosta kod skretanja za Tempo, neki Nislija otvorio i ubio sve ostale... Nekada davno, bilo dobrih u zal za mladost... 

U Hr nikada nisam jeo dobre cevape... 

 

[uredio NS - 30. travnja 2020. u 02:47]
Vratite Lea i Pota.
terryboy
terryboy
Potencijal za velika djela
Pristupio: 23.03.2011.
Poruka: 2.084
30. travnja 2020. u 07:29

Dosta mi je roštilja. Za 1. maj okrenut ću odojka na ražnju.

basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.550
30. travnja 2020. u 08:29

NS je napisao/la:

Ko je za cevape? Pokusao sam da ih napravim, nije islo. Kako se malo kontam u rostilj, ljudima koji su jeli se svidelo.   

Ali nije to to jednostavno.

Ako si gladan, pa zeljan, dobri su i oni kod siptara na granici Slovenije i Austrije. Nakon sto izvozas preko 30 hebenih tunela.

Jeo u Sarajevu kod Ferhatovica, slabo se i secam. Kazu dobri i Travnicki, ne znam. 

U Leskovcu jeo cevape sto puta, vrh vrhova, kao i u Nisu, Vranju...

Ali ubedljivo najbolji Novi Pazar. Bajta za ne uci uopste, a ne mozes prestati da jedes.

U NS sam doktorirao cevape. Ne moze to da zna niko bolje od mene. 

Najbolji ubedljivo, slabo ko zna, na stadionu Vose, novopazarski. Poslednji ili pretposlednji lokal, kada prodjes Doriu, stari Pronto i ostale fensi lokale.

Imali luk i somun, tucanu papriku. Dosta. 

Dobri bili i u Temerinskoj na dva mesta. Kod tem pijace, jagnjeci i teleci... I pored Temerinskog mosta kod skretanja za Tempo, neki Nislija otvorio i ubio sve ostale... Nekada davno, bilo dobrih u zal za mladost... 

U Hr nikada nisam jeo dobre cevape... 

 

Vidi cijeli citat


Ja sam u Sarajevu jeo kod Želje, odlični, dve porcije sam spuco.

 

Imam jednog prijatelja od tamo tj. poznanika više, on navija za FK Sarajevo i kažem ja to njemu, a on meni da ti ništa ne valjaju (a valjaju) i sad prepiremo se, a on završi - ma prije bi se otrovo kod Ferhatovića, nego jeo kod Želje 🤣

Moja duša živi za tebe...kad je tesko i kad sunce miluje...
Anadolu Efes
Anadolu Efes
Mali dioničar
Pristupio: 08.04.2011.
Poruka: 9.337
30. travnja 2020. u 09:23

U Bosni najbolji koje sam jeo su na ulazu u Vitez, u Sarajevu su mi najbolji na pocetku onog puta za vrelo Bosne. Na kat je radnja, slasticarna i cevabdzinica u jednom. Bio sam skeptican, al jaran koji je tamo studirao je sve dobro testirao 😁

Bio sam vise puta u SA i nigdje nisu bili kao tamo. Ni Zeljo ni Ferhatovic, za prave moras izac iz centra.

Za HR se slazem, uglavnom zato sto ih ne jebe miks mesa. Svi guraju svinjetinu samo da je jeftinije. 

Za Dinamo bez Mamica!!
  • Najnovije
  • Najčitanije