Pivo i Hrana

basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.224
30. travnja 2020. u 12:28

NS je napisao/la:

basketas je napisao/la:

Ugljen?

Vidi cijeli citat


Izvini, nisam skontao sta pitas?

Vidi cijeli citat


boldao sam ti - što znači "sa sve lozom" 😆

Kako misliš ne može?
Anadolu Efes
Anadolu Efes
Mali dioničar
Pristupio: 08.04.2011.
Poruka: 9.337
30. travnja 2020. u 12:31

basketas je napisao/la:

Mlinci? Da il ne?

 

Ja ih mogu jesti sa SVIM i svakim mesom, obozavam ih, a znam da mnogi ne vole mlince, malo je indiferentnih il ih voliš il ne.

 

Neki dan ih jeo s patkom, kako je Bog i namjenio.

Vidi cijeli citat


Kako ih pravis? Najbolji su kad ima masti od pecenja, ali to ima jedino kad pravim za vise osoba. Ima li alternative? 😀

Mlinci su odlicna stvar, extra brzo gotovi.

Za Dinamo bez Mamica!!
NS
NS
Mali dioničar
Pristupio: 24.01.2012.
Poruka: 8.304
30. travnja 2020. u 12:34

basketas je napisao/la:

boldao sam ti - što znači "sa sve lozom" 😆

Vidi cijeli citat


Onaj ko ima vinograd, ili neke veze sa njim zna da kada je za Sv Trifuna ( zastitnika vinogradarstva ) rezidba, bude puno loze koja se u vecim vinogradima melje i baca. 

U manjim se pokupe deblji komadi, osuse se prirodno jel, i mogu da posluze za mnogo toga. 

Izmedju ostalog, za rostilj. Umesto cumura, ili bar kombinovano sa cumurom. Ugljem, kako se vec kaze. 

Rostilj na vinovoj lozi 😋

 

Vratite Lea i Pota.
ian wright
ian wright
Moderator
Pristupio: 19.05.2005.
Poruka: 60.229
30. travnja 2020. u 12:34

basketas je napisao/la:

Mlinci? Da il ne?

Ja ih mogu jesti sa SVIM i svakim mesom, obozavam ih, a znam da mnogi ne vole mlince, malo je indiferentnih il ih voliš il ne.

Neki dan ih jeo s patkom, kako je Bog i namjenio.

Vidi cijeli citat


 

naravno DA. Njih sam dobio genetikom i majčinim mlijekom, tako da me se nešto nije ni pitalo 😋

basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.224
30. travnja 2020. u 12:35

Anadolu Efes je napisao/la:

basketas je napisao/la:

Mlinci? Da il ne?

 

Ja ih mogu jesti sa SVIM i svakim mesom, obozavam ih, a znam da mnogi ne vole mlince, malo je indiferentnih il ih voliš il ne.

 

Neki dan ih jeo s patkom, kako je Bog i namjenio.

Vidi cijeli citat


Kako ih pravis? Najbolji su kad ima masti od pecenja, ali to ima jedino kad pravim za vise osoba. Ima li alternative? 😀

Mlinci su odlicna stvar, extra brzo gotovi.

Vidi cijeli citat


Kad pravim samo za sebe (tipa da mi je ostalo mesa od jučer koje ide uz il piletina batkovi (što ide uz) il neš sl.) onda na masti popržim luk (onako maltene da malo zagori) pa s tim prelijem mlince, nije moča od pečenja, al nije ni loše 😀

Kako misliš ne može?
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.224
30. travnja 2020. u 12:37

NS je napisao/la:

basketas je napisao/la:

boldao sam ti - što znači "sa sve lozom" 😆

Vidi cijeli citat


Onaj ko ima vinograd, ili neke veze sa njim zna da kada je za Sv Trifuna ( zastitnika vinogradarstva ) rezidba, bude puno loze koja se u vecim vinogradima melje i baca. 

U manjim se pokupe deblji komadi, osuse se prirodno jel, i mogu da posluze za mnogo toga. 

Izmedju ostalog, za rostilj. Umesto cumura, ili bar kombinovano sa cumurom. Ugljem, kako se vec kaze. 

Rostilj na vinovoj lozi 😋

 

Vidi cijeli citat


A nisam pokopčo, nit sam ikad radio, ma da sam ko čuo da se tako zna radit.

Kako misliš ne može?
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.224
30. travnja 2020. u 12:38

ian wright je napisao/la:

basketas je napisao/la:

Mlinci? Da il ne?

Ja ih mogu jesti sa SVIM i svakim mesom, obozavam ih, a znam da mnogi ne vole mlince, malo je indiferentnih il ih voliš il ne.

Neki dan ih jeo s patkom, kako je Bog i namjenio.

Vidi cijeli citat


 

naravno DA. Njih sam dobio genetikom i majčinim mlijekom, tako da me se nešto nije ni pitalo 😋

Vidi cijeli citat


A štrukle?

 

To ne znam pravit, nit sam ikad pokušao, al volim jest iz Lidla su mi top (okusi zavičaja, pune sirom, fine, nemam niti jednu zamjerku, pakovanje 600 g).

Kako misliš ne može?
ian wright
ian wright
Moderator
Pristupio: 19.05.2005.
Poruka: 60.229
30. travnja 2020. u 12:55

štrukli (slatki/slani, kuhani/pečeni), gibanica (sir, krumpir), bučnica, mlinci, štrudli od jabuka i višanja, makovnjače i orehnjače, purica, šaran, paprenjaki, raca s mlincima, krpice sa zeljem, krvavice s pireom i zapečenim zeljem 😋, buncek, prežgana juha, sir & vrhnje, trena kaša

pola stvari sam zaboravio

[uredio ian wright - 30. travnja 2020. u 12:59]
NS
NS
Mali dioničar
Pristupio: 24.01.2012.
Poruka: 8.304
30. travnja 2020. u 13:01

ian wright je napisao/la:

štrukli (slatki/slani, kuhani/pečeni), gibanica (sir, krumpir), bučnica, mlinci, štrudli od jabuka i višanja, makovnjače i orehnjače, purica, šaran, paprenjaki, raca s mlincima, krpice sa zeljem, krvavice s pireom i zapečenim zeljem 😋, buncek, prežgana juha, sir & vrhnje

pola stvari sam zaboravio

Vidi cijeli citat


Vecinu ovoga moram da idem da prevedem 😞 .

A mislio sam da nesto znam o Hr klopi...

Vratite Lea i Pota.
ian wright
ian wright
Moderator
Pristupio: 19.05.2005.
Poruka: 60.229
30. travnja 2020. u 13:07

hrvatska kuhinja je super jer ima utjecaja sa svih strana. Mnoge razvikanije kuhinje nemaju takvu različitost