Pivo i Hrana

ARIZIN
ARIZIN
Dokazano ovisan
Pristupio: 19.07.2012.
Poruka: 13.988
05. svibnja 2020. u 23:05

db je napisao/la:

jel se kod vas mijenja ukus za hranu s godinama?

 

Vidi cijeli citat


Rodiš se sa oko 10 000 okusnih pupoljaka koji odumiru svakih 10-ak dana i mijenjaju se sa drugima. Postupno se njihov broj tijekom života smanjuje tako i hranu osjećaj drugačije kako stariš. Odnosno hrana ti ima manje intenzivan miris. Iz moje perspektive se sigurno bolje hranim nego kao klinac, mislim da je to kod većine ljudi. Što sam stariji više sve više volim razna variva i zdravu hranu, a manje "junk food" i slično. Volim jako kozje mlijeko iako mi je nakon par čaša baš teško za želudac, no kozji sir me mirisom satare. Baš ima intenzivan miris i okus. Nekako ga progutam, no prejak okus. Naravno govorim o domaćem...Kupovno nikad nisam ni probao. Kad razmislim još sam u ranim 20-im i nisam dosegao tih 28, pa je možda to razlog 😁

 

Evo popisa koji pokazuje u kojoj godini ljudi, u prosjeku, drugačije osjećaju ukus određene hrane:

 

bijeli luk – 19 godina
krastavac – 19 godina
curry – 20 godina
grah – 20 godina
skuša – 20 godina
špinat – 21 godina
papričica – 21 godina
patlidžan – 21 godina
hren – 21 godina
dagnje – 21 godina
parmezan – 21 godina
plavi sir – 22 godine
sardina – 22 godine
avokado – 23 godine
šparoga – 23 godine
chilli umak – 24 godine
kamenice – 24 godine
brie sir – 24 godine
masline – 25 godina
kozji sir – 28 godina

[uredio ARIZIN - 05. svibnja 2020. u 23:06]
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 29.09.2019.
Poruka: 1.086
05. svibnja 2020. u 23:10

PB ,Osliće kupi one najmanje koje nađeš(30 kn/kg) ,veličine srdele,poslaži na dno lonca,napuni vodom taman da ih prekrije ,češnjak,peršin,limun,sol papar,prokuhaj par minuta.

Na tanjuru dodaj još na njih malo češnjaka i peršina.

Nećeš ih više pohat!

Bilo koju ribu te veličine možeš tako pripremiti.

Osim što je najzdravije ,i najjednostavnije je,i s najmanje neugodnih mirisa je.

Meni je i najukusnije,ali o tome nećemo,zar ne?

[uredio Boldrik - 05. svibnja 2020. u 23:11]
NS
NS
Mali dioničar
Pristupio: 24.01.2012.
Poruka: 8.304
05. svibnja 2020. u 23:39

Ajde neka neko napise nesto o sparogama. 

Kako sam uglavnom besraman 😁, mogu slobodno da napisem ( a vi udrite  ) da to nikada nisam spremao. Ni probao.   

Ne znam ni otprilike kako se sprema, kakav je ukus. Kako se kupuje, na sta obratiti paznju.

Recepti sa neta me ne interesuju...samo ko zna i ko je probao 🙏

 

 

Vratite Lea i Pota.
Papa Bear
Papa Bear
Dokazano ovisan
Pristupio: 27.07.2008.
Poruka: 16.089
06. svibnja 2020. u 09:37

Nema ti ništa od toga NS, neće ti se Bogomdani javit i gotovo  😄

basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.226
06. svibnja 2020. u 10:07

NS je napisao/la:

Ajde neka neko napise nesto o sparogama. 

Kako sam uglavnom besraman 😁, mogu slobodno da napisem ( a vi udrite  ) da to nikada nisam spremao. Ni probao.   

Ne znam ni otprilike kako se sprema, kakav je ukus. Kako se kupuje, na sta obratiti paznju.

Recepti sa neta me ne interesuju...samo ko zna i ko je probao 🙏

 

 

Vidi cijeli citat


Meni žena od tog radi krem-juhu, bude odlična, al standardno kak se rade i ostale, ništa ekstra mimo toga.

 

Jedino što mi pišalo kasnije smrdi za popizdit, da budem malko neugodan na ovoj lijepoj temi, znači toliko da dok pišam osjetim 😆 S apsolutno ničim drugim nemam niti najmanjeg problema po tom pitanju, tako da je 100% do šparoga.

 

Jednom sam u Njemačkoj tj. lani jeo neki janjeći kotlet i bijele, odlične su bile. Priprema vjerojatno malo tavice i to je to, ali nisam stručan.

Kako misliš ne može?
xavier
xavier
Moderator
Pristupio: 11.09.2012.
Poruka: 22.557
06. svibnja 2020. u 10:12

basketas je napisao/la:

NS je napisao/la:

Ajde neka neko napise nesto o sparogama. 

Kako sam uglavnom besraman 😁, mogu slobodno da napisem ( a vi udrite  ) da to nikada nisam spremao. Ni probao.   

Ne znam ni otprilike kako se sprema, kakav je ukus. Kako se kupuje, na sta obratiti paznju.

Recepti sa neta me ne interesuju...samo ko zna i ko je probao 🙏

 

 

Vidi cijeli citat


Meni žena od tog radi krem-juhu, bude odlična, al standardno kak se rade i ostale, ništa ekstra mimo toga.

 

Jedino što mi pišalo kasnije smrdi za popizdit, da budem malko neugodan na ovoj lijepoj temi, znači toliko da dok pišam osjetim 😆 S apsolutno ničim drugim nemam niti najmanjeg problema po tom pitanju, tako da je 100% do šparoga.

 

Jednom sam u Njemačkoj tj. lani jeo neki janjeći kotlet i bijele, odlične su bile. Priprema vjerojatno malo tavice i to je to, ali nisam stručan.

Vidi cijeli citat


Ma pripremaju se stvarno lako na više načina, ali kako kažeš, najjači je miris na wc-u kasnije 😁

MCOIS
markoli
markoli
Moderator
Pristupio: 08.08.2009.
Poruka: 17.201
06. svibnja 2020. u 18:32

Sutra ću probati ribse na plinskom roštilju. Slow & low cook. Ukupno pet sati traje proces, budemo vidjeli je li se isplatilo. Xavier mi dao ideju prije par tjedana na ovoj temi.

 

Meso je neko iz Lidla - oznaka sa je od hrvatskih farmera, valjda će biti ok.

 

https://youtu.be/RaQq3Oj7DLs

"A winner is someone who recognizes his God-given talents, works his tail off to develop them into skills, and uses these skills to accomplish his goals." - Larry Bird
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.226
06. svibnja 2020. u 18:41

markoli je napisao/la:

Sutra ću probati ribse na plinskom roštilju. Slow & low cook. Ukupno pet sati traje proces, budemo vidjeli je li se isplatilo. Xavier mi dao ideju prije par tjedana na ovoj temi.

 

Meso je neko iz Lidla - oznaka sa je od hrvatskih farmera, valjda će biti ok.

 

https://youtu.be/RaQq3Oj7DLs

Vidi cijeli citat


Aj javi, pet sati je baš, baš dugo to ak ne bude savršeno ne isplati se ponavljat.

 

 

Kako misliš ne može?
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.226
06. svibnja 2020. u 18:43

Inače došao napisat da sam danas kupio dve žuje, sad ću ih slistit, taman prije kviza da dobijem na hrabrosti  63

 

Nisam popio žuju, pa (ako nisam nešto zaboravio) od prošlog ljeta kad sam bio kod prijatelja na svadbi u Zagrebu. Inače meni ta naša piva uopće nisu loša iako ih svi plju. Pan mi je najlošiji, al Zlatni mi je okej. Karlovac mi je bolji od Žuje, njega znam kupit, al ipak lokalpatriotski najčesšće Osječko, a i navikao sam na njega.

 

Možda sam ovo već pisao, možda i drugačije, al nema veze 47

Kako misliš ne može?
Bogomdani
Bogomdani
Dokazano ovisan
Pristupio: 30.07.2007.
Poruka: 11.549
09. svibnja 2020. u 19:56

Tija san samo reć da kod komarče ona bočna peraja nema veze jel divlja ili iz uzgoja

 

Jučer san baš peka/ija ove iz uzgoja, svaka bar 30 deki, na maslini, ajme šta je dobro bilo, ali isto je divlja još bolja

Samo vjera, nada i ljubav, a najveća od njih je ljubav. Merčep, Praljak, Prlić, Petković, Ćorić, Pušić, Stojić - velikani hrvatskog naroda