Pivo i Hrana

Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 17.09.2020.
Poruka: 5.122
23. prosinca 2020. u 00:27

ZD-24 je napisao/la:

Kako pravite tiramisu?

Moj bude vrlo ukusan - ali forma užas, jedemo kašikicom 😁

Piškote obavezno natopim u Portu. 

Vidi cijeli citat


Tema nije "homoseksualci", "vec pivo i hrana".

NS
NS
Mali dioničar
Pristupio: 24.01.2012.
Poruka: 8.499
23. prosinca 2020. u 21:26

sombor1987 je napisao/la:

ZD-24 je napisao/la:

Kako pravite tiramisu?

Moj bude vrlo ukusan - ali forma užas, jedemo kašikicom 😁

Piškote obavezno natopim u Portu. 

Vidi cijeli citat


Tema nije "homoseksualci", "vec pivo i hrana".

Vidi cijeli citat


 

😳

Hebote, kako grubo... Sta je " tiramisu "??? 

Vratite Lea i Pota.
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 26.09.2020.
Poruka: 643
23. prosinca 2020. u 21:42

Zanima me ima li ovdje netko iskustva sa gljivama da razmijenimo dojmove?

Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 26.09.2020.
Poruka: 643
24. prosinca 2020. u 09:08

Zadnji pokušaj na ovoj temi, možda sam zalutao... BORŠČ 😍😍😍

Ima li netko da voli/priprema boršč da razmjenimo iskustva?

 

 

ian wright
ian wright
Moderator
Pristupio: 19.05.2005.
Poruka: 61.026
24. prosinca 2020. u 09:25

nije ti ovo topic gdje sve frca od komentara. Strpljivo...

 

što se boršča tiče, ne znam ga pravit i meni je osobno dobar, ali glavna priča je da sam ga prvi put probao kad su mi ga napravile moje prve ruske susjede u Pragu. Vidjele cure izgladnjelog usamljenog emigranta s Balkana i pozvale ga na boršč da ga malo razvedre. Ajme ljepote, ajme topline, ajme ukusa, ajme slasti u jedenju žlicom

[uredio ian wright - 24. prosinca 2020. u 09:26]
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 26.09.2020.
Poruka: 643
24. prosinca 2020. u 09:35

Za boršč vrijedi pravilo da je bolji što duže odstoji... ok, ne kao vino 😁 ali pravilo je da se ne konzumira isti dan kad se napravi.

Drugi dan je vrlo ukusan a treći dan je fantazija. 😍

ian wright
ian wright
Moderator
Pristupio: 19.05.2005.
Poruka: 61.026
24. prosinca 2020. u 09:35

nešto ko sarma

basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.548
24. prosinca 2020. u 10:11

ZD-24 je napisao/la:

Za boršč vrijedi pravilo da je bolji što duže odstoji... ok, ne kao vino 😁 ali pravilo je da se ne konzumira isti dan kad se napravi.

Drugi dan je vrlo ukusan a treći dan je fantazija. 😍

Vidi cijeli citat


Ja sam to počeo prakticirat sa svim jušnim jelima / glušima. Grah, čobanac, standardni gulaš, perkel, bilo koje meso, na bilo koji umak (pa i tipa bolonjez) - sve je za klasu bolje.

 

Jučer punica radila pašticadu, stajat će do subote.

 

Danas crni rižot od sipe + lignje, sutra standardno pečenje i u subotu pašticada. Mislim da ću u ovih 10-tak dana kako sam u Splitu poništit cijelo ljeto trčanja 21

 

Jedina prednost kod blagdana mi je što ne volim baš slatko (uzmem tu i tamo neš, al stvarno sitno, ni kolač po danu).

 

Neki dan bila sarma, špic-rebra, ostalog suvog mesa, jeli dva dana malo je reć da sam se pogušio. Pojeo 6 sarmi, al su toliko velike da je jedna najmanje dve standardne, a možda i preko toga.

 

 

[uredio basketas - 24. prosinca 2020. u 10:12]
Moja duša živi za tebe...kad je tesko i kad sunce miluje...
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 26.09.2020.
Poruka: 643
24. prosinca 2020. u 16:44

Ja sam bio skeptičan prvi put.

Kad mi ga je žena(inače Ruskinja) prvi put servirala... reko' ma ne volim ti ja ciklu(cveklu?)... kakva je to boja... šta, još moram staviti lopaticu kiselog vrhnja u to? Koji q?

 

Od ljetos 

basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.548
06. siječnja 2021. u 10:51

Nego, ima vamo i zanimljivih tema od korone 20

 

Skinuo jučer prve kobasice sa sušenja, sad planiram razbit dva jaja na oko, malo kobasice, imam sira svakakvog, možda malo luka, upravo popio prvu šolju kave (čisto i samo crna).

 

Onda idem u šetnju, nekih 4-5 km prije ručka.

 

Za ručak pravim lažnu peku, kupio ono "Jaje" prije 20-30 dana, al ga nisam još isprobao pa ću danas kad imam vremena. Napravim uz to malo mlinaca, poslije zalijem s pivom i milina. Navečer još jedna šetnja pa pivo i spavanje.

 

P.S počeo sam u zadnje vrijeme trošit Rose vina, nisam nikad prije (jesam tu i tamo, al ne redovito). I netko mi poklonio bocu i šta ću, popijem - oduševio se, od tad samo isprobavam. Kupio jučer neko dalmatinsko s Pelješca, to mogu u petak probat kad ribu jedem 39

Moja duša živi za tebe...kad je tesko i kad sunce miluje...