Pivo i Hrana

basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.230
23. travnja 2020. u 11:10

NS je napisao/la:

xavier je napisao/la:

NS je napisao/la:

ne onom vijetnamskom govnetu

Vidi cijeli citat


Uz vijetnamskog ti ne trebaju nikakvi lijekovi...sve antibiotike dobiješ iz njega 😅

Vidi cijeli citat


😁

Samo cekam da neko od ovih doktora ( lijecnika ) na temi korone " ustvrdi " da nas samo vijetnamski som moze spasiti 🤭

Vidi cijeli citat


Meni taj vijetnamski nije loš (okusom), ma da sam svjestan da je generalno i kvalitetom smeće. Kupim ga, možda par puta godišnje.

Kako misliš ne može?
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.230
23. travnja 2020. u 11:15

NS je napisao/la:

Anadolu Efes je napisao/la:

NS je napisao/la:

Dejan NS je napisao/la:

Od brze hrane preferiram Giros...ima tu bukvalno pored "Maje" u B.Popovića i na stadionu Vojvodine (uskoro i kod mene u komšiluku na Temerinskoj) vrhunski - Gyros Master. Prste da poližeš. Sve preporuke onima koji dolaze u NS da ga obavezno probaju

Odličan je i kod Yanisa u "Giromaniji"

Vidi cijeli citat


Probao sve, nikada mi nisu legli ko u Grckoj, gde sam par puta bio na letovanju. 

Tacnije oko 15 godina. 

Verovatno dopizdi sve. Secam se kada sam prvi put probao jagnjeci ( ovciji  ) kebab u Londonu. Bilo je Vau, odusevljenje. Sada bi ga izabrao samo ako bas moram.  

Jagnje sa raznja, fis sa obaveznim saranom ( neka pasta al dente ), i zubatac ( ili slicno ) na gradele. Sa sve blitvom i barenim krompirom.

To bi mogao da jedem svaki dan, ne verujem da bi mi se ikada smucilo, ne znam. 

Vidi cijeli citat

Bogami ovciji kebab je stvarno ukusan, ali meni je glavni problem ugasit ga poslije. Ne znam da sam ikad bio toliko zedan poslije necega. Pol noci sam se dizao pit vode, a prije toga sam vec natanko cudo raznih pica u sebe 😆

Vidi cijeli citat


Evo zapamti moje reci. Kada ga budes dovoljno puta jeo, nece ti prijati. 

Nego, sta mislite o pilecim krilcima?   

Meni to uvek bio najdrazi deo pileta. 

Dugo sam ziveo u neznanju, pljuvao Sejlora kada pise o krilcima, a mornar ( oni sto povraca  ) .

Dok oni nisu u NS u Maksima Gorkog otvorili i ponudili krilca na sto nacina, nisam znao sta je divota. Znao samo malo soli, bibera i aleve paprike. 

Onda i u futoskoj preko puta ET skole odlicna krilca...al pazi, sa nekim sirom i svezim bosiljkom... Samo jedna od kombinacija...

Kazu najprodavanija sa BBQ sosom... 

Vidi cijeli citat


Isti slučaj.

 

Sad ih obožavam i uvijek krilca prva biram, pravim ih isto kao rebra (isto ih onako i premažem) samo puno manje. Dakle u pecnici ispod folije, na kraju maknem, zapečem i to je to.

Kako misliš ne može?
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.230
23. travnja 2020. u 11:17

Btw kupio "gajbu" Budwisera u Lidlu neki dan, kao da je jače boje i punijeg okusa, možda jer se voda toliko pročistila u zadnjih mjesec dana 🤣🤣

Kako misliš ne može?
xavier
xavier
Moderator
Pristupio: 11.09.2012.
Poruka: 22.557
23. travnja 2020. u 11:18

basketas je napisao/la:

NS je napisao/la:

Anadolu Efes je napisao/la:

NS je napisao/la:

Dejan NS je napisao/la:

Od brze hrane preferiram Giros...ima tu bukvalno pored "Maje" u B.Popovića i na stadionu Vojvodine (uskoro i kod mene u komšiluku na Temerinskoj) vrhunski - Gyros Master. Prste da poližeš. Sve preporuke onima koji dolaze u NS da ga obavezno probaju

Odličan je i kod Yanisa u "Giromaniji"

Vidi cijeli citat


Probao sve, nikada mi nisu legli ko u Grckoj, gde sam par puta bio na letovanju. 

Tacnije oko 15 godina. 

Verovatno dopizdi sve. Secam se kada sam prvi put probao jagnjeci ( ovciji  ) kebab u Londonu. Bilo je Vau, odusevljenje. Sada bi ga izabrao samo ako bas moram.  

Jagnje sa raznja, fis sa obaveznim saranom ( neka pasta al dente ), i zubatac ( ili slicno ) na gradele. Sa sve blitvom i barenim krompirom.

To bi mogao da jedem svaki dan, ne verujem da bi mi se ikada smucilo, ne znam. 

Vidi cijeli citat

Bogami ovciji kebab je stvarno ukusan, ali meni je glavni problem ugasit ga poslije. Ne znam da sam ikad bio toliko zedan poslije necega. Pol noci sam se dizao pit vode, a prije toga sam vec natanko cudo raznih pica u sebe 😆

Vidi cijeli citat


Evo zapamti moje reci. Kada ga budes dovoljno puta jeo, nece ti prijati. 

Nego, sta mislite o pilecim krilcima?   

Meni to uvek bio najdrazi deo pileta. 

Dugo sam ziveo u neznanju, pljuvao Sejlora kada pise o krilcima, a mornar ( oni sto povraca  ) .

Dok oni nisu u NS u Maksima Gorkog otvorili i ponudili krilca na sto nacina, nisam znao sta je divota. Znao samo malo soli, bibera i aleve paprike. 

Onda i u futoskoj preko puta ET skole odlicna krilca...al pazi, sa nekim sirom i svezim bosiljkom... Samo jedna od kombinacija...

Kazu najprodavanija sa BBQ sosom... 

Vidi cijeli citat


Isti slučaj.

 

Sad ih obožavam i uvijek krilca prva biram, pravim ih isto kao rebra (isto ih onako i premažem) samo puno manje. Dakle u pecnici ispod folije, na kraju maknem, zapečem i to je to.

Vidi cijeli citat


Krilca su apsolutno prvi izbor kod piletine što bi mi prije 20 godina bilo smiješno. Iako ni otkošteni batak s roštilja nije loš. Bijelo meso mi je iskreno bezveze.

MCOIS
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.230
23. travnja 2020. u 11:25

xavier je napisao/la:

basketas je napisao/la:

NS je napisao/la:

Anadolu Efes je napisao/la:

NS je napisao/la:

Dejan NS je napisao/la:

Od brze hrane preferiram Giros...ima tu bukvalno pored "Maje" u B.Popovića i na stadionu Vojvodine (uskoro i kod mene u komšiluku na Temerinskoj) vrhunski - Gyros Master. Prste da poližeš. Sve preporuke onima koji dolaze u NS da ga obavezno probaju

Odličan je i kod Yanisa u "Giromaniji"

Vidi cijeli citat


Probao sve, nikada mi nisu legli ko u Grckoj, gde sam par puta bio na letovanju. 

Tacnije oko 15 godina. 

Verovatno dopizdi sve. Secam se kada sam prvi put probao jagnjeci ( ovciji  ) kebab u Londonu. Bilo je Vau, odusevljenje. Sada bi ga izabrao samo ako bas moram.  

Jagnje sa raznja, fis sa obaveznim saranom ( neka pasta al dente ), i zubatac ( ili slicno ) na gradele. Sa sve blitvom i barenim krompirom.

To bi mogao da jedem svaki dan, ne verujem da bi mi se ikada smucilo, ne znam. 

Vidi cijeli citat

Bogami ovciji kebab je stvarno ukusan, ali meni je glavni problem ugasit ga poslije. Ne znam da sam ikad bio toliko zedan poslije necega. Pol noci sam se dizao pit vode, a prije toga sam vec natanko cudo raznih pica u sebe 😆

Vidi cijeli citat


Evo zapamti moje reci. Kada ga budes dovoljno puta jeo, nece ti prijati. 

Nego, sta mislite o pilecim krilcima?   

Meni to uvek bio najdrazi deo pileta. 

Dugo sam ziveo u neznanju, pljuvao Sejlora kada pise o krilcima, a mornar ( oni sto povraca  ) .

Dok oni nisu u NS u Maksima Gorkog otvorili i ponudili krilca na sto nacina, nisam znao sta je divota. Znao samo malo soli, bibera i aleve paprike. 

Onda i u futoskoj preko puta ET skole odlicna krilca...al pazi, sa nekim sirom i svezim bosiljkom... Samo jedna od kombinacija...

Kazu najprodavanija sa BBQ sosom... 

Vidi cijeli citat


Isti slučaj.

 

Sad ih obožavam i uvijek krilca prva biram, pravim ih isto kao rebra (isto ih onako i premažem) samo puno manje. Dakle u pecnici ispod folije, na kraju maknem, zapečem i to je to.

Vidi cijeli citat


Krilca su apsolutno prvi izbor kod piletine što bi mi prije 20 godina bilo smiješno. Iako ni otkošteni batak s roštilja nije loš. Bijelo meso mi je iskreno bezveze.

Vidi cijeli citat


Baš jučer kupio, al neotkošteni, sam ga otkoštim. I sjetim se u 22h da nisam napravio i oću/neću i reko aj idem, odmah sam napacao sve jer bude 100 x bolje kad stoji cijele noći u pacu.

 

Deda mi neki dan poslao domaće blitve, krumpira imam. Tako da mi je danas ta kombinacija.

 

Inače to smo vidjeli prije jedno 6-7 g u restoranu - otkošteni batak, nikad ga nisam ni jeo, ni vidio prije i bio je odličan od tad uvijek ga otkoštavam, ali batak i zabatak jel, kad je u komadu, sami batkić ne otkoštavam to mi je malo.

 

Bijelo je i meni najmanje drago ma da volim pohano, volim pileći paprikaš tu koristim bijelo (bacim ga zadnjih 10tak minuta), stavim jedno krilo jer se zna previše umastit ako se stavi sve od pileta (barem za moj ukus) i dobro mi je bijelo kad se naprave kocke pa ražnjiće pa između slaninice, kobaje, luka 😀

Kako misliš ne može?
xavier
xavier
Moderator
Pristupio: 11.09.2012.
Poruka: 22.557
23. travnja 2020. u 11:33

basketas je napisao/la:

ali batak i zabatak jel, kad je u komadu, sami batkić ne otkoštavam to mi je malo.

Vidi cijeli citat


Naravno, na to sam i mislio 😀

MCOIS
markoli
markoli
Moderator
Pristupio: 08.08.2009.
Poruka: 17.201
23. travnja 2020. u 11:40

Kad smo kod okoštenih zabataka, evo baš ih danas bacam na roštilj (plinski). Kako ih marinirate?

 

Ja sam koristio malo ulja, vegete, papra i soli, ali možda netko ima ekspert savjet. 😀

"A winner is someone who recognizes his God-given talents, works his tail off to develop them into skills, and uses these skills to accomplish his goals." - Larry Bird
NS
NS
Mali dioničar
Pristupio: 24.01.2012.
Poruka: 8.304
23. travnja 2020. u 11:50

markoli je napisao/la:

Kad smo kod okoštenih zabataka, evo baš ih danas bacam na roštilj (plinski). Kako ih marinirate?

 

Ja sam koristio malo ulja, vegete, papra i soli, ali možda netko ima ekspert savjet. 😀

Vidi cijeli citat


Samo to da vegetu i slicna zuta sranja ne koristis ni pod razno, ako mozes. 

Ima dovoljno zacina i nisu skupi ako imas vremena. Ako ne, hebiga... 

Vratite Lea i Pota.
markoli
markoli
Moderator
Pristupio: 08.08.2009.
Poruka: 17.201
23. travnja 2020. u 11:58

NS je napisao/la:

markoli je napisao/la:

Kad smo kod okoštenih zabataka, evo baš ih danas bacam na roštilj (plinski). Kako ih marinirate?

 

Ja sam koristio malo ulja, vegete, papra i soli, ali možda netko ima ekspert savjet. 😀

Vidi cijeli citat


Samo to da vegetu i slicna zuta sranja ne koristis ni pod razno, ako mozes. 

Ima dovoljno zacina i nisu skupi ako imas vremena. Ako ne, hebiga... 

Vidi cijeli citat


Pa to me zanima, napiši neku dobru kombinaciju, nisam doma u mariniranju mesa, zato i pitam. Vremena imam, radim od doma. 🙂

"A winner is someone who recognizes his God-given talents, works his tail off to develop them into skills, and uses these skills to accomplish his goals." - Larry Bird
telekineza
telekineza
Potencijal za velika djela
Pristupio: 28.05.2011.
Poruka: 2.061
23. travnja 2020. u 12:00

markoli je napisao/la:

Kad smo kod okoštenih zabataka, evo baš ih danas bacam na roštilj (plinski). Kako ih marinirate?

 

Ja sam koristio malo ulja, vegete, papra i soli, ali možda netko ima ekspert savjet. 😀

Vidi cijeli citat


Ja kad pacam meso za roštilj to upravilu bude hrpa svega i obvezno ostavim da sve odstoji barem 2 dana i meso onda baš u potpunosti poprimi aromu. Najčešće u pac bacim sol, papar, ružmarin, kajenski papar jer volim tu aromu, češnjak, peršin, a nekad stavim i origano. Baš bude prava mješavina okusa što meni odgovara jer volim jako začinjenu hranu. I obvezno zalijem sve sa pivom i mineralnom jer sam primjetio da dosta omekša meso, što je za svinjetinu puno bitnije nego samo za piletinu.

[uredio telekineza - 23. travnja 2020. u 12:01]