xavier je napisao/la:
basketas je napisao/la:
NS je napisao/la:
Anadolu Efes je napisao/la:
NS je napisao/la:
Dejan NS je napisao/la:
Od brze hrane preferiram Giros...ima tu bukvalno pored "Maje" u B.Popovića i na stadionu Vojvodine (uskoro i kod mene u komšiluku na Temerinskoj) vrhunski - Gyros Master. Prste da poližeš. Sve preporuke onima koji dolaze u NS da ga obavezno probaju
Odličan je i kod Yanisa u "Giromaniji"
Vidi cijeli citat
Probao sve, nikada mi nisu legli ko u Grckoj, gde sam par puta bio na letovanju.
Tacnije oko 15 godina.
Verovatno dopizdi sve. Secam se kada sam prvi put probao jagnjeci ( ovciji ) kebab u Londonu. Bilo je Vau, odusevljenje. Sada bi ga izabrao samo ako bas moram.
Jagnje sa raznja, fis sa obaveznim saranom ( neka pasta al dente ), i zubatac ( ili slicno ) na gradele. Sa sve blitvom i barenim krompirom.
To bi mogao da jedem svaki dan, ne verujem da bi mi se ikada smucilo, ne znam.
Vidi cijeli citat
Bogami ovciji kebab je stvarno ukusan, ali meni je glavni problem ugasit ga poslije. Ne znam da sam ikad bio toliko zedan poslije necega. Pol noci sam se dizao pit vode, a prije toga sam vec natanko cudo raznih pica u sebe 😆
Vidi cijeli citat
Evo zapamti moje reci. Kada ga budes dovoljno puta jeo, nece ti prijati.
Nego, sta mislite o pilecim krilcima?
Meni to uvek bio najdrazi deo pileta.
Dugo sam ziveo u neznanju, pljuvao Sejlora kada pise o krilcima, a mornar ( oni sto povraca ) .
Dok oni nisu u NS u Maksima Gorkog otvorili i ponudili krilca na sto nacina, nisam znao sta je divota. Znao samo malo soli, bibera i aleve paprike.
Onda i u futoskoj preko puta ET skole odlicna krilca...al pazi, sa nekim sirom i svezim bosiljkom... Samo jedna od kombinacija...
Kazu najprodavanija sa BBQ sosom...
Vidi cijeli citat
Isti slučaj.
Sad ih obožavam i uvijek krilca prva biram, pravim ih isto kao rebra (isto ih onako i premažem) samo puno manje. Dakle u pecnici ispod folije, na kraju maknem, zapečem i to je to.
Vidi cijeli citat
Krilca su apsolutno prvi izbor kod piletine što bi mi prije 20 godina bilo smiješno. Iako ni otkošteni batak s roštilja nije loš. Bijelo meso mi je iskreno bezveze.
Vidi cijeli citat
Baš jučer kupio, al neotkošteni, sam ga otkoštim. I sjetim se u 22h da nisam napravio i oću/neću i reko aj idem, odmah sam napacao sve jer bude 100 x bolje kad stoji cijele noći u pacu.
Deda mi neki dan poslao domaće blitve, krumpira imam. Tako da mi je danas ta kombinacija.
Inače to smo vidjeli prije jedno 6-7 g u restoranu - otkošteni batak, nikad ga nisam ni jeo, ni vidio prije i bio je odličan od tad uvijek ga otkoštavam, ali batak i zabatak jel, kad je u komadu, sami batkić ne otkoštavam to mi je malo.
Bijelo je i meni najmanje drago ma da volim pohano, volim pileći paprikaš tu koristim bijelo (bacim ga zadnjih 10tak minuta), stavim jedno krilo jer se zna previše umastit ako se stavi sve od pileta (barem za moj ukus) i dobro mi je bijelo kad se naprave kocke pa ražnjiće pa između slaninice, kobaje, luka 😀