Pivo i Hrana

basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.229
23. travnja 2020. u 15:40

Dejan NS je napisao/la:

NS je napisao/la:

Dejan NS je napisao/la:

Kod mene, kad je u pitanju roštilj - ubedljivo najbitnija je slanina.

nikakvi pacevi..ništa...so, biber (može malo vegete) i - slanina.

Suva, može i ona klasična sapunjara. Samo da nije barena, ta se slabo peče.

I onda na svako parče mesa odgore ide slanina koja polako pušta sokove, na meso ispod.

Čak i belo pileće ispadne sjajno na roštilju sa slaninom.

Slanina je zakon.

Vidi cijeli citat


Ja cak narezem tanko slaninu, pa umotam belo meso... Drugacije ne bi mogao ni da jedem... 

A i ti bas sve otkrivas... Polako, duga je noc... Slanina 😋

Ako pomenes rezance s makom, naljuticu se 🤭

Vidi cijeli citat

ne volem

Vidi cijeli citat


Ni ja, taške s pekmezom il knedle sa šljivama već da.

Kako misliš ne može?
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.229
23. travnja 2020. u 15:47

Domaća mast? Da ili ne?

 

U svakom trenutku doma imam 1kg (teglu za med), a deda ima kile i kile toga, jos od lanjskog klanja.

 

Svašt radim na domaćoj masti - najbolji je šaran, samo ga zasolim, biber i crvena paprika i na vrelu mast.

Kako misliš ne može?
telekineza
telekineza
Potencijal za velika djela
Pristupio: 28.05.2011.
Poruka: 2.061
23. travnja 2020. u 15:59

basketas je napisao/la:

Domaća mast? Da ili ne?

 

U svakom trenutku doma imam 1kg (teglu za med), a deda ima kile i kile toga, jos od lanjskog klanja.

 

Svašt radim na domaćoj masti - najbolji je šaran, samo ga zasolim, biber i crvena paprika i na vrelu mast.

Vidi cijeli citat


Kod mene doma domaća mast je najkrucijalnija namirnica. Baka prije, a sada mama rade valjda 90% stvari na domaćoj masti. Jedino kada je nešto spremam ubacim ulje u priču ali uz mamin prijekoran pogled. Mi isto imamo doma masti na litre, jer imamo kolinje doma barem 3 puta godišnje i koljemo godišnje 4-5 svinja minimalno tako da ako mi čega nikad neće ponestat u kući je masti koju mama često zna i bacati kada dođe nova tura jer ne može niti potrošiti sve.

Dejan NS
Dejan NS
Većinski vlasnik Foruma
Pristupio: 26.01.2005.
Poruka: 24.057
23. travnja 2020. u 18:31

basketas je napisao/la:

Dejan NS je napisao/la:

NS je napisao/la:

Dejan NS je napisao/la:

Kod mene, kad je u pitanju roštilj - ubedljivo najbitnija je slanina.

nikakvi pacevi..ništa...so, biber (može malo vegete) i - slanina.

Suva, može i ona klasična sapunjara. Samo da nije barena, ta se slabo peče.

I onda na svako parče mesa odgore ide slanina koja polako pušta sokove, na meso ispod.

Čak i belo pileće ispadne sjajno na roštilju sa slaninom.

Slanina je zakon.

Vidi cijeli citat


Ja cak narezem tanko slaninu, pa umotam belo meso... Drugacije ne bi mogao ni da jedem... 

A i ti bas sve otkrivas... Polako, duga je noc... Slanina 😋

Ako pomenes rezance s makom, naljuticu se 🤭

Vidi cijeli citat

ne volem

Vidi cijeli citat


Ni ja, taške s pekmezom il knedle sa šljivama već da.

Vidi cijeli citat

Ja izvadim šljive jer ih ne volim.

Mada, ja volim drugu verziju toga...zove se šufnudle.

testo je isto kao i za knedle sa šljivama (ovde ih zovemo i gomboce), samo se prave valjušci i onda se pospe prezla kao i na knedle. Ja obično jedem u 2 varijante, prvo slane (sa narendanim sirom i pavlakom), a onda slatke (eurokrem)

:-)

 

Ja sam protiv svakog nacionalizma,jer je nacionalizam najnizi oblik drustvene svesti - Koca Popovic
NS
NS
Mali dioničar
Pristupio: 24.01.2012.
Poruka: 8.304
23. travnja 2020. u 19:44

basketas je napisao/la:

Domaća mast? Da ili ne?

Vidi cijeli citat


Definitivno DA, nema rasprave... 

Vratite Lea i Pota.
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.229
24. travnja 2020. u 10:07

Dejan NS je napisao/la:

basketas je napisao/la:

Dejan NS je napisao/la:

NS je napisao/la:

Dejan NS je napisao/la:

Kod mene, kad je u pitanju roštilj - ubedljivo najbitnija je slanina.

nikakvi pacevi..ništa...so, biber (može malo vegete) i - slanina.

Suva, može i ona klasična sapunjara. Samo da nije barena, ta se slabo peče.

I onda na svako parče mesa odgore ide slanina koja polako pušta sokove, na meso ispod.

Čak i belo pileće ispadne sjajno na roštilju sa slaninom.

Slanina je zakon.

Vidi cijeli citat


Ja cak narezem tanko slaninu, pa umotam belo meso... Drugacije ne bi mogao ni da jedem... 

A i ti bas sve otkrivas... Polako, duga je noc... Slanina 😋

Ako pomenes rezance s makom, naljuticu se 🤭

Vidi cijeli citat

ne volem

Vidi cijeli citat


Ni ja, taške s pekmezom il knedle sa šljivama već da.

Vidi cijeli citat

Ja izvadim šljive jer ih ne volim.

Mada, ja volim drugu verziju toga...zove se šufnudle.

testo je isto kao i za knedle sa šljivama (ovde ih zovemo i gomboce), samo se prave valjušci i onda se pospe prezla kao i na knedle. Ja obično jedem u 2 varijante, prvo slane (sa narendanim sirom i pavlakom), a onda slatke (eurokrem)

:-)

 

Vidi cijeli citat


I kod nas se to pravi i jede, znam za šufnudle (ma da ih nisam jeo ne pamtim), samo nikad slano (bar kod nas u kući :D) i uvijek s pekmezom.

 

Kad smo kod slatkog jede li tko palačinke s vrhnjem i šećerom? Meni je to najbolja kombinacija, baba me naučila na nju, a di god dođem i pitam imaju li toga svi me gledaju ko da sam s marsa pao 😂

[uredio basketas - 24. travnja 2020. u 10:08]
Kako misliš ne može?
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.229
24. travnja 2020. u 10:14

NS je napisao/la:

basketas je napisao/la:

Domaća mast? Da ili ne?

Vidi cijeli citat


Definitivno DA, nema rasprave... 

Vidi cijeli citat


A ljutina? Ja ne mogu bez ljutog, sve volim, od ljutina, umaka, ljutih papričica, feferona, mljevene paprike ljute.

 

Kad radimo fiš, čobanac il tako nešto onda uvijek odvojim 3-4 grabilice u đezvu, stavim 2-3 ljute paprike i prokuham pa ima ljutine za onog ko hoće - "prirodne", a uvijek ima i ovako.

 

Stari mi ima neku ljutinu - suze se zove 🤣 doslovno kad kapaša ispada jedna po jedna, ljuto ko vrag. Za prosječnog ljubitelja ljutine dovoljno je 2-3 na tanjur, ja stavim 5-6.

 

Od kupovnih uvijek imam doma - standardni Tobasco i Sambal Oelek (to ima za kupit doslovno svuda), to stavljam u rižu, tjesteninu, na meso i tako.

 

I da, obožavam biber - na sve, juhu zacrnim do čepa, ne vidi se dno tanjura 😅

Kako misliš ne može?
Papa Bear
Papa Bear
Dokazano ovisan
Pristupio: 27.07.2008.
Poruka: 16.089
24. travnja 2020. u 10:45

basketas je napisao/la:

Kad smo kod slatkog jede li tko palačinke s vrhnjem i šećerom? Meni je to najbolja kombinacija, baba me naučila na nju, a di god dođem i pitam imaju li toga svi me gledaju ko da sam s marsa pao 😂

Vidi cijeli citat


Samo pekmez ili nutella  😄

 

Al fora mi je napunit ih smjesom od sira i tikvica, stavit u pleh i odozgo prelijat vrhnjem, to posipat vanilin šećerom i još dodatno zapeć, ludilo ispadnu.

basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.229
24. travnja 2020. u 10:56

Papa Bear je napisao/la:

basketas je napisao/la:

Kad smo kod slatkog jede li tko palačinke s vrhnjem i šećerom? Meni je to najbolja kombinacija, baba me naučila na nju, a di god dođem i pitam imaju li toga svi me gledaju ko da sam s marsa pao 😂

Vidi cijeli citat


Samo pekmez ili nutella  😄

 

Al fora mi je napunit ih smjesom od sira i tikvica, stavit u pleh i odozgo prelijat vrhnjem, to posipat vanilin šećerom i još dodatno zapeć, ludilo ispadnu.

Vidi cijeli citat


Do boldanog zvuči dobro 😄

 

Kod mene se kad se to radi, što nije često, puni piletinom i sirom ili bolonjez i gore isto il sir il vrhnje il oboje.

 

Dobre su mi pohane palačinke (slane), al to nikad nisam doma radio, već sam jeo iz dostave nekoliko puta.

[uredio basketas - 24. travnja 2020. u 10:56]
Kako misliš ne može?
SSG79
SSG79
Potencijal za velika djela
Pristupio: 08.04.2014.
Poruka: 2.560
25. travnja 2020. u 00:17

Volim se igrati sa marinadama, ali najjednostavnije mi je u zadnje vrijeme koristiti Vegeta Natur marinade za svinjetinu, piletinu, krumpir. Vidim sad da imaju i Vegeta Natur Grill seriju, valjalo bi to isprobati