Pivo i Hrana

chercc
chercc
Dokazano ovisan
Pristupio: 19.03.2005.
Poruka: 18.943
26. travnja 2020. u 21:26

Imaš hamburgere, imaš mcd a onda imaš Burger.

Hamburger se dobije u kiosku nekog malog poduzetnika iz albanije (ne ovo nije diskriminacija). Mcd je mcd, ja ga pojedem jednom na tri - četri mjesca i to samo big mac, kad mi je ono baš do sranja koje mi poljepša dan (večinoma noč). Burger je komad mljevenog goveđeg mesa od cca 15 - 20 dag, onda još tu dodaj popečenu slaninu, jaje na oko, pravo pecivo za burgere, a od sira obavezno cheddar, za mene još ide rukola i tartufata.

Danas sam napravio za mene i ženu, dakle dva burgera, i koštalo me oko 8 eura sve skupa (ovdje je uračunato i uglje a ne i moj rad :D). Burger kojeg najviše volim pojest me košta 7,50 eura dva sela od mojeg i dobijem još svježi pečen krumpir pored (ne zamrznut). Dakle kad radim doma, cjena je 1/2 za približno istu kvalitetu.

I da, popio crnog niksija pored burgera, jer su mi burger i tamno pivo top kombinacija.

 

[uredio chercc - 26. travnja 2020. u 21:27]
http://ilovecocktails.si/
markoli
markoli
Moderator
Pristupio: 08.08.2009.
Poruka: 17.201
26. travnja 2020. u 22:04

Kad smo kod burgera, najbolji u životu sam jeo kada sam bio u Kanadi. Meso je bilo od bizona, a unutra je bilo slanine, luka, neki umak od borovnice i još par sastojaka. Znači nešto najbolje što sam probao. Ali dobro, to je bila delicija tog gradića gdje sam bio.

 

Od zagrebačkih mjesta najviše volim Burgeraj.

"A winner is someone who recognizes his God-given talents, works his tail off to develop them into skills, and uses these skills to accomplish his goals." - Larry Bird
Anadolu Efes
Anadolu Efes
Mali dioničar
Pristupio: 08.04.2011.
Poruka: 9.337
27. travnja 2020. u 10:19

Sto se rize tice, mislim da vecina tih kineskih ima one posebne masine za kuhanje rize. Tu ide sve na mjeru, koliko rize, vode i onda ispadne onako rahlo bez viska vode. 

Burgeri koji kostaju 8-9 eura imaju dosta i priloga, pomfrit, kolutici luka.. bude bas zasitno i ja volim otic s ekipom 1-2 put mjesecno na koju rundu tocenog i burger.

Za Dinamo bez Mamica!!
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.224
27. travnja 2020. u 10:30

Kao i dio forumaša rižu nisam nikad preferirao, ali u zadnjih recimo 5-6 godina sam je baš zavolio, na sve načine i u svim kombinacijama - najviše kao rižoto (to pravim od svega - piletina, junetina, svinjetina, gljive, plodovi mora mix, dagnje, crni rižot od liganja i povrće milijun kombinacija - poriluk, patliđan, tikvice, špinat/blitva).

 

Mogu je jest i kao prilog nekom mesu.

 

A žena mi je otkrila rižu iz pečnice - stavi se riža u vatrostalnu, podljeva s vodom (doda se kocka il ak se ima temeljac) gore se stavi neko meso (ja obično batkove) i tako jedno 30-40 min, odlično bude.

Kako misliš ne može?
NS
NS
Mali dioničar
Pristupio: 24.01.2012.
Poruka: 8.304
27. travnja 2020. u 23:34

Nego, sta mislite o kulenu? Ne znam kako mi to palo na pamet 🤭. 

Meni najbolji koji sam ikada jeo onaj iz Kuzmina. Kao i onaj koga sam sam napravio, ali samo jedne godine. 

Verovatno me usralo, nikada vise nije bio ni blizu. Cak prilicno los. 

Vidim ovde cene i od slovaka iz Backog Petrovca. Sa kimom. Ne mogu da kazem da mi smeta, najedem se. Malo je masniji od sremskog, ne smeta mi ni to.

Vrh kulen mi u rangu vrhunske prsute. 

Da moram sa biram...tesko bi bilo. Verovatno kulen ipak.

Ali samo domaci. Ove pizdarije iz marketa ne mogu da jedem. Pre uzmem tirolsku, cetvrt leba i pivo... 

[uredio NS - 27. travnja 2020. u 23:36]
Vratite Lea i Pota.
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.224
28. travnja 2020. u 09:40

NS je napisao/la:

Nego, sta mislite o kulenu? Ne znam kako mi to palo na pamet 🤭. 

Meni najbolji koji sam ikada jeo onaj iz Kuzmina. Kao i onaj koga sam sam napravio, ali samo jedne godine. 

Verovatno me usralo, nikada vise nije bio ni blizu. Cak prilicno los. 

Vidim ovde cene i od slovaka iz Backog Petrovca. Sa kimom. Ne mogu da kazem da mi smeta, najedem se. Malo je masniji od sremskog, ne smeta mi ni to.

Vrh kulen mi u rangu vrhunske prsute. 

Da moram sa biram...tesko bi bilo. Verovatno kulen ipak.

Ali samo domaci. Ove pizdarije iz marketa ne mogu da jedem. Pre uzmem tirolsku, cetvrt leba i pivo... 

Vidi cijeli citat


Najdraži suhomesnati proizvod.

 

Tetak mi pravi fenomenalne, al samo za sebe i nama podjeli dio. Drugi je tu jedan lokalac, OPG on prodaje ko oće kupit standardno isto odličan kulen.

 

Mi doma pravimo skoro sve osim kulena, to nikad nismo - kobaje, pečenice, šunke, čvarke, vrata, slanine, pa čak i neke polu-seke ma da nije to-to, moguće da sam nešto i zaboravio.

 

Da malo proširim - krvavicu mogu pojest, al mi nije nešto, švargl ne mogu vidjet, ostalo sve volim.

Kako misliš ne može?
Anadolu Efes
Anadolu Efes
Mali dioničar
Pristupio: 08.04.2011.
Poruka: 9.337
28. travnja 2020. u 09:56

Znam jednog koji kupi dva, tri prasica i onda ih othrani kao da sebe hrani 😄 Malo karikiram, ali svinje mu poslije nemaju toliko masti kao ove ugojene na farmama. Kulen bude bas drugaciji, u pozitivnom smislu. Meni je kulen isto najbolje od svih suhomesnatih proizvoda, nakon toga dode mesnata slanina. 

Za Dinamo bez Mamica!!
NS
NS
Mali dioničar
Pristupio: 24.01.2012.
Poruka: 8.304
28. travnja 2020. u 17:26

basketas je napisao/la:

Da malo proširim - krvavicu mogu pojest, al mi nije nešto, švargl ne mogu vidjet, ostalo sve volim.

Vidi cijeli citat


Ja kontra. Krvavicu ako bas moram, iz principa bi pre ostao gladan. 

Svarglu uz cvarke i kiseli kupus mogu. 

Svargla mi isti qurac domaca i kupovna. 

Cak iz mesara neretko bolja. Al onako, nekako nedovoljna.. 

Sledeca tema, skembici ( tripice )...  

Dakle,.................................

...ajd necu, iz upisa vidim da bi se malo kome svideo recept.

Ali sjajno ako se kuva na veliko 😁

Vratite Lea i Pota.
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.224
28. travnja 2020. u 17:37

NS je napisao/la:

basketas je napisao/la:

Da malo proširim - krvavicu mogu pojest, al mi nije nešto, švargl ne mogu vidjet, ostalo sve volim.

Vidi cijeli citat


Ja kontra. Krvavicu ako bas moram, iz principa bi pre ostao gladan. 

Svarglu uz cvarke i kiseli kupus mogu. 

Svargla mi isti qurac domaca i kupovna. 

Cak iz mesara neretko bolja. Al onako, nekako nedovoljna.. 

Sledeca tema, skembici ( tripice )...  

Dakle,.................................

...ajd necu, iz upisa vidim da bi se malo kome svideo recept.

Ali sjajno ako se kuva na veliko 😁

Vidi cijeli citat


Tripice svakako.

 

Prvo luk, slanina, češnjak pa krumpir, paradajiz sos, tripe dok se ne zgusne. Bombon.

Kako misliš ne može?
NS
NS
Mali dioničar
Pristupio: 24.01.2012.
Poruka: 8.304
28. travnja 2020. u 17:49

basketas je napisao/la:

Tripice svakako.

 

Prvo luk, slanina, češnjak pa krumpir, paradajiz sos, tripe dok se ne zgusne. Bombon.

Vidi cijeli citat


Bravo basketas   32   

Nego, dosta davno sam i u Varazdinu dobro jeo. Ali bas davno. 

U secanju mi ostala medovaca, dal kuvana ne secam se. Ne secam se tacno ni sta sam jeo, mislim neku curku sa raznim pizdarijama. 

Ubio se ko klinac od klope. Bilo to privatno, cak se secam i porodice. 

Redzep ako ne gresim.  

Bio primljen i docekan extra. Kao i obicno... 

Vratite Lea i Pota.