Pivo i Hrana

basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.550
30. travnja 2020. u 10:26

Anadolu Efes je napisao/la:

U Bosni najbolji koje sam jeo su na ulazu u Vitez, u Sarajevu su mi najbolji na pocetku onog puta za vrelo Bosne. Na kat je radnja, slasticarna i cevabdzinica u jednom. Bio sam skeptican, al jaran koji je tamo studirao je sve dobro testirao 😁

Bio sam vise puta u SA i nigdje nisu bili kao tamo. Ni Zeljo ni Ferhatovic, za prave moras izac iz centra.

Za HR se slazem, uglavnom zato sto ih ne jebe miks mesa. Svi guraju svinjetinu samo da je jeftinije. 

Vidi cijeli citat


Tko ide u tom i tim smjerovima, prepručujem - Kod Mlina, odličan restoran i odličan ambijent kad se može klopat vani.

 

Fotografija Restoran "kod Mlina".

 

Malo se skrene s glavne ceste, mislim da nema više od 5 minuta od FIS-ovog centra.

 

Što se tiče BIH u Kupresu u Hotelu se može pojest vrhunska pita, naručiš, dobiješ u tepsiji odneseš doma (pa vratiš kad pojedeš 😄), Livno - Bacchus je jedan odličan restoran, u Međugorju sam bio u onom etno selu, piva (točena Hercegovačka - dobra), al klopa tek osrednja pa i prema lošem (ubili meso), a cijene paprene.

 

Doduše nakupovo sam pića - Hercegovina produkta - to je sve bilo dobro.

I više manje di se god uz cestu šta vrti, uglavnom valja, stao sam tako više puta, niti jednom nisam falio.

 

Jedna anegdota, bio mi prijatelj u Bosni tj. išao je redovito poslom u Sarajevo (a takav je, dobar, al uvijek za raspravu, prepirku) i stane u srpskom dijelu u neki lokal, priča na našem glasno i nije tu bilo problema, naruči janjetine, a ovaj mu donese pun k janjetine i misli on, e jebem mu sunce sad je on mene namjerio oderat jer je skuzio odakle sam, al kad sam bio glup šuti i pojedi govno.

 

I kaže jedem ja, jedem, ubio se, al kurac, nemoš to pojest. Zove konobara, ovaj odnese, donese račun, a ono neka bagatela, pita ovaj kako to, a konobar kaže mi poslužimo da ima svega - neko voli ovo, neko ono, a naplatimo samo šta se pojede (ajde nije možda baš higijenski, al je pošteno 🙂, a to je bilo prije možda i 10 godina).

 

I onda je rekao da mu je platio duplo jer je bila stvarno neka smješna cifra, a ubio se do čepa.

Moja duša živi za tebe...kad je tesko i kad sunce miluje...
xavier
xavier
Moderator
Pristupio: 11.09.2012.
Poruka: 22.557
30. travnja 2020. u 10:59

Došlo je lijepo vrijeme pa se naveliko roštilja (iako za ovaj vikend nije baš idealna prognoza)...što preferirate s roštilja?

 

Puno ljudi u Zagrebu pod roštilj automatski misli na ćevape. Nemam ja ništa protiv ćevapa, ali meni je klasika ipak vratina pa tek onda piletina (krilca, batak i zabatak, dok mi bijelo meso nije neka špica), pljeskavica (punjenja i obična), kobasice, carsko meso, ražnjići, ćevapi i razno povrće. Uz to naravno lepinje na način kako je NS opisao (lagano natopljene juhom pa zapečene), salata od sezonskog povrća (obično više vrsta) te nekakav umak (mogu se doma napraviti odlični BBQ umaci, ali ako krećeš "od početka", onda to dosta traje pa se većini ne da).

MCOIS
db
db
Dokazano ovisan
Pristupio: 27.07.2010.
Poruka: 15.447
30. travnja 2020. u 11:06

ne jedeem te mljevene splaćine, ćevape, pljeskavice, kobasice i slično.

 

svinjetina - vratina i carsko.

piletina - bataci i zabatci.

janjeći kotleti

dobri komadi govedine.

rebarca ne volim s roštilja.

 

znači, samo konkretni komadi mesa me zanimaju.

[uredio db - 30. travnja 2020. u 11:06]
Anadolu Efes
Anadolu Efes
Mali dioničar
Pristupio: 08.04.2011.
Poruka: 9.337
30. travnja 2020. u 11:07

Izbjegavam stavljat na rostilj sve sto ima kosti 😀 Pljeskavica, carsko I kobaje. To ne jedem cesto nego bas ono kad se rostilja. Gljive su mi vrh sa rostilja. 

Za Dinamo bez Mamica!!
xavier
xavier
Moderator
Pristupio: 11.09.2012.
Poruka: 22.557
30. travnja 2020. u 11:09

db je napisao/la:

ne jedeem te mljevene splaćine, ćevape, pljeskavice, kobasice i slično.

 

svinjetina - vratina i carsko.

piletina - bataci i zabatci.

janjeći kotleti

dobri komadi govedine.

rebarca ne volim s roštilja.

 

znači, samo konkretni komadi mesa me zanimaju.

Vidi cijeli citat


Dobro sad, pod "roštilj" sam mislio kad se skupi ekipa u većem broju pa treba biti svega. Steakove kad pečem onda ne kažem "roštilj" 😀

 

Što se tiče rebarca, napisao sam kako ih radim:

 

https://sportnet.rtl.hr/sportnetklub/sve-je-relativno-3/najbolje-pivo-u-hrvashkoj-155285/p5994999/#poruka5994999

 

MCOIS
db
db
Dokazano ovisan
Pristupio: 27.07.2010.
Poruka: 15.447
30. travnja 2020. u 11:14

xavier je napisao/la:

Dobro sad, pod "roštilj" sam mislio kad se skupi ekipa u većem broju pa treba biti svega. Steakove kad pečem onda ne kažem "roštilj" 😀

 

Što se tiče rebarca, napisao sam kako ih radim:

 

https://sportnet.rtl.hr/sportnetklub/sve-je-relativno-3/najbolje-pivo-u-hrvashkoj-155285/p5994999/#poruka5994999

 

Vidi cijeli citat


pa ni ja, al ono, nije mi problem zakuriti roštilj za steakove ili janjeće kotlete zbog par ljudi.

ni kad mi bude više ljudi ne preferiram ćevape/pleskavice/kobasice, ispečem zbog par ljudi i klinaca, al ja ih ne jedem.

 

xavier
xavier
Moderator
Pristupio: 11.09.2012.
Poruka: 22.557
30. travnja 2020. u 11:18

db je napisao/la:

xavier je napisao/la:

Dobro sad, pod "roštilj" sam mislio kad se skupi ekipa u većem broju pa treba biti svega. Steakove kad pečem onda ne kažem "roštilj" 😀

 

Što se tiče rebarca, napisao sam kako ih radim:

 

https://sportnet.rtl.hr/sportnetklub/sve-je-relativno-3/najbolje-pivo-u-hrvashkoj-155285/p5994999/#poruka5994999

 

Vidi cijeli citat


pa ni ja, al ono, nije mi problem zakuriti roštilj za steakove ili janjeće kotlete zbog par ljudi.

ni kad mi bude više ljudi ne preferiram ćevape/pleskavice/kobasice, ispečem zbog par ljudi i klinaca, al ja ih ne jedem.

Vidi cijeli citat


Nije ni meni problem, dapače, samo sam htio reći da obično ne mislim na to kad kažem "roštilj".

 

I kod mene klinci uglavnom jedu ćevape i piletinu.

MCOIS
db
db
Dokazano ovisan
Pristupio: 27.07.2010.
Poruka: 15.447
30. travnja 2020. u 11:29

i nikad ne roštiljamo za komunističke praznike tipa praznik rada, sutra ću raditi najnormalnije, a roštilj u nedjelju nabaciti ako bude lijepo vrijeme 😊

[uredio db - 30. travnja 2020. u 11:29]
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.550
30. travnja 2020. u 11:32

xavier je napisao/la:

Došlo je lijepo vrijeme pa se naveliko roštilja (iako za ovaj vikend nije baš idealna prognoza)...što preferirate s roštilja?

 

Puno ljudi u Zagrebu pod roštilj automatski misli na ćevape. Nemam ja ništa protiv ćevapa, ali meni je klasika ipak vratina pa tek onda piletina (krilca, batak i zabatak, dok mi bijelo meso nije neka špica), pljeskavica (punjenja i obična), kobasice, carsko meso, ražnjići, ćevapi i razno povrće. Uz to naravno lepinje na način kako je NS opisao (lagano natopljene juhom pa zapečene), salata od sezonskog povrća (obično više vrsta) te nekakav umak (mogu se doma napraviti odlični BBQ umaci, ali ako krećeš "od početka", onda to dosta traje pa se većini ne da).

Vidi cijeli citat


Otkošteni batkovi, vrat, slanina i čevapi ( u zadnje vrijeme kupujem banjalučke (špar) ti su mi među boljima), ma da sve volim ak je napravljeno kako treba.

 

Kad završim s roštiljem (ili dok "slažem meso" - ovisi sad koliko ima) ubacim malo maslaca pa protresem posudu ili ako je manja ekipa di znam da svi vole, napravim "umak" od ulja, peršina i češnjaka (ko za ribu, al valja i s mesom 😀) i prelijem sve s tim i isto izmješam, bude odlično.

 

Inače tko voli pljesavice preporučujem - MM, parmezan, jaje, svih začina po volji, gaude i slanine (a može šta god sušenog) sve izmješat - gaudu i slaninu na manje kockice, recimo ko pol filtera od cigarete - i oblikovat pljeskavice (može i na tavi ko faširke, kako god), bude sjajno, samo se mora odmah jest dok je sir rastopljen (to sam isto jednom vidio u restoranu i počeo sam radit).

 

[uredio basketas - 30. travnja 2020. u 11:34]
Moja duša živi za tebe...kad je tesko i kad sunce miluje...
xavier
xavier
Moderator
Pristupio: 11.09.2012.
Poruka: 22.557
30. travnja 2020. u 11:35

db je napisao/la:

i nikad ne roštiljamo za komunističke praznike tipa praznik rada, sutra ću raditi najnormalnije, a roštilj u nedjelju nabaciti ako bude lijepo vrijeme 😊

Vidi cijeli citat


Haahahahahaa...roštiljam kad je neradni dan i barem donekle lijepo vrijeme...ne treba mi povod 🤣

MCOIS