Pivo i Hrana

NS
NS
Mali dioničar
Pristupio: 24.01.2012.
Poruka: 8.506
30. travnja 2020. u 11:36

Basketas jel ti bolja " nasa " slanina, prava jel, ili carsko 😁 ?

Na rostilju mislim. 

Vratite Lea i Pota.
NS
NS
Mali dioničar
Pristupio: 24.01.2012.
Poruka: 8.506
30. travnja 2020. u 11:37

xavier je napisao/la:

db je napisao/la:

i nikad ne roštiljamo za komunističke praznike tipa praznik rada, sutra ću raditi najnormalnije, a roštilj u nedjelju nabaciti ako bude lijepo vrijeme 😊

Vidi cijeli citat


Haahahahahaa...roštiljam kad je neradni dan i barem donekle lijepo vrijeme...ne treba mi povod 🤣

Vidi cijeli citat


Cudan komentar xavi...ni reci u njemu o komunizmu 🤯

Vratite Lea i Pota.
xavier
xavier
Moderator
Pristupio: 11.09.2012.
Poruka: 22.557
30. travnja 2020. u 11:38

basketas je napisao/la:

Otkošteni batkovi, vrat, slanina i čevapi ( u zadnje vrijeme kupujem banjalučke (špar) ti su mi među boljima), ma da sve volim ak je napravljeno kako treba.

 

Kad završim s roštiljem (ili dok "slažem meso" - ovisi sad koliko ima) ubacim malo maslaca pa protresem posudu ili ako je manja ekipa di znam da svi vole, napravim "umak" od ulja, peršina i češnjaka (ko za ribu, al valja i s mesom 😀) i prelijem sve s tim i isto izmješam, bude odlično.

 

Inače tko voli pljesavice preporučujem - MM, parmezan, jaje, svih začina po volji, gaude i slanine (a može šta god sušenog) sve izmješat - gaudu i slaninu na manje kockice, recimo ko pol filtera od cigarete - i oblikovat pljeskavice (može i na tavi ko faširke, kako god), bude sjajno, samo se mora odmah jest dok je sir rastopljen (to sam isto jednom vidio u restoranu i počeo sam radit).

Vidi cijeli citat


Pa to je u principu gurmanska (tako se bar u Zagrebu zove) pljeskavica...Medi bi se svidjela čim ima gaude 😀

MCOIS
db
db
Dokazano ovisan
Pristupio: 27.07.2010.
Poruka: 15.447
30. travnja 2020. u 11:43

xavier je napisao/la:

Haahahahahaa...roštiljam kad je neradni dan i barem donekle lijepo vrijeme...ne treba mi povod 🤣

Vidi cijeli citat


svjetonazor, jbg-a da me netko vidi da obilježavam nekakve skupove komunističkih internacionala, osjećao bi nelagodu 😅

 

NS
NS
Mali dioničar
Pristupio: 24.01.2012.
Poruka: 8.506
30. travnja 2020. u 11:46

db je napisao/la:

xavier je napisao/la:

Haahahahahaa...roštiljam kad je neradni dan i barem donekle lijepo vrijeme...ne treba mi povod 🤣

Vidi cijeli citat


svjetonazor, jbg-a da me netko vidi da obilježavam nekakve skupove komunističkih internacionala, osjećao bi nelagodu 😅

 

Vidi cijeli citat


Uffff, ovo je bilo ko cekicem...nemas realno sada gde...🤭

Vratite Lea i Pota.
ian wright
ian wright
Moderator
Pristupio: 19.05.2005.
Poruka: 61.044
30. travnja 2020. u 11:49

ćevapi na roštilju su novija stvar. Moji su uvijek pravili piletinu, ražnjiće i vratinu, eventualno neko povrće bacit na rešetku i to je to. Tako je bilo i kad smo išli na roštilj nekome u goste. Pljeskavice, ćevapi na grilu - to je ušlo u roštilj mainstream kao kopija gastronomske ponude na Jadranu 😄

 

otkrio sam sjajne sireve za roštilj - onaj grčki halloumi je samo jedan od njih. Nekad mi je na roštilju bolji sir od mesa 😟 Pokušavam moje nagovorit na taj sir već godinama, ali ne ide. Teško su prihvatili i ćevape

[uredio ian wright - 30. travnja 2020. u 11:51]
xavier
xavier
Moderator
Pristupio: 11.09.2012.
Poruka: 22.557
30. travnja 2020. u 11:50

NS je napisao/la:

Uffff, ovo je bilo ko cekicem...nemas realno sada gde...🤭

Vidi cijeli citat


Tko? Ja?

 

Ne vidim kakve veze ja imam s praznicima koje on slavi ili ne slavi 😊

MCOIS
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.550
30. travnja 2020. u 11:58

NS je napisao/la:

Basketas jel ti bolja " nasa " slanina, prava jel, ili carsko 😁 ?

Na rostilju mislim. 

Vidi cijeli citat


Nisam baš ljubitelj carskog na roštilju, ni generalno, al mogu pojest. 

 

 

Neko ovako pravi slaninu, al to je za mene previše američki, mi ovako radimo.

 

 

Ovo je na ražnju, što isto znamo pravit (+ kobaje i luk), al za roštilj je isti princip, "rascvjetam" ju i nek se topi.

[uredio basketas - 30. travnja 2020. u 11:59]
Moja duša živi za tebe...kad je tesko i kad sunce miluje...
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.550
30. travnja 2020. u 12:02

ian wright je napisao/la:

ćevapi na roštilju su novija stvar. Moji su uvijek pravili piletinu, ražnjiće i vratinu, eventualno neko povrće bacit na rešetku i to je to. Tako je bilo i kad smo išli na roštilj nekome u goste. Pljeskavice, ćevapi na grilu - to je ušlo u roštilj mainstream kao kopija gastronomske ponude na Jadranu 😄

 

otkrio sam sjajne sireve za roštilj - onaj grčki halloumi je samo jedan od njih. Nekad mi je na roštilju bolji sir od mesa 😟 Pokušavam moje nagovorit na taj sir već godinama, ali ne ide. Teško su prihvatili i ćevape

Vidi cijeli citat


To mi žena voli, ja probao jednom, jednom previše 😆

Moja duša živi za tebe...kad je tesko i kad sunce miluje...
NS
NS
Mali dioničar
Pristupio: 24.01.2012.
Poruka: 8.506
30. travnja 2020. u 12:02

basketas je napisao/la:

NS je napisao/la:

Basketas jel ti bolja " nasa " slanina, prava jel, ili carsko 😁 ?

Na rostilju mislim. 

Vidi cijeli citat


Nisam baš ljubitelj carskog na roštilju, ni generalno, al mogu pojest. 

 

 

Neko ovako pravi slaninu, al to je za mene previše američki, mi ovako radimo.

 

 

Ovo je na ražnju, što isto znamo pravit (+ kobaje i luk), al za roštilj je isti princip, "rascvjetam" ju i nek se topi.

Vidi cijeli citat


Plus za ovo poslednje 😋

Vratite Lea i Pota.
  • Najnovije
  • Najčitanije