Pivo i Hrana

chercc
chercc
Dokazano ovisan
Pristupio: 19.03.2005.
Poruka: 19.927
16. listopada 2025. u 20:03

anno domini 1452 je napisao/la:

UFF wellington meni izgleda žešće teško isključivo zbog toga da unutra steak bude onakav kakav treba biti. 

sigurno ima par sati posla, 3+ dgj

Vidi cijeli citat

Pa to je glavni problem, posebno kad imaš doma ženu, kojoj je sve premalo pečeno. Ali do sada sasvim okej iskustvo. Meni je to bio izazov, jer sam volio gledat Hells kitchen😀

http://ilovecocktails.si/
Bellygunner
Bellygunner
Dokazano ovisan
Pristupio: 04.11.2020.
Poruka: 19.963
16. listopada 2025. u 20:37

provincijalac je napisao/la:

Da li se ovo odnosi na pohane šnicle, pečeno meso i sl. jela, ili smatraš da bi napravio bolje od bilo kojeg kuhara bilo koje jelo? 

Vidi cijeli citat

Ovde se moran umišat. Bečki šnicel apsolutno! U nas me nigdi nije impresionira (isprike ako ima restorana koji baš znaju spremit bečkog) dok ga austrijanci rade fenomenalno. Uzmeš kvalitetni teleći odrezak, kažeš mesaru da ga dva puta protira kroz drobilicu da bude tanak i širok, to je više od pola posla. Plus krumpir lešo sa octom i senfom, također austrijski stil. Ako ko zna u Splitu i okolici da ga tako spremaju, nek mi napiše di. Volin bečki odrezak na austrijski način, marmelada od borovnice uz to i litra pive. 

 

Shelbourne, Debrecen, Žilina, Dila, Gzira, Tobol, Ružomberok, Tirana
ARIZIN
ARIZIN
Dokazano ovisan
Pristupio: 19.07.2012.
Poruka: 15.914
16. listopada 2025. u 20:39

Nikad nisam jeo kinesku, indijsku, tajlandsku, vjetnamsku, nepalsku i slične azijske kuhinje...Više sam za ove europske kuhinje koje su domaće, ove su mi preegzotične. Iako obožavam začine, umake i puno okusa. 

Sa jedne strane mi sline cure kada vidim tu indijsku i kinesku hranu, puno povrća, raznih dodataka i začina koji stvarno izgledaju zdravo i ukusno. Onda se sjetim svih onih filmova i festivala gdje iz restorana pobjegne mačka, pas+higijena koja je na jako niskoj razini čak i u top restoranima što me nekako udalji. 

Al po pričama čujem da je dobra, neka ljuta piletina bi mi se mogla naći jednom na meniju. 

Seattle
Seattle
Mali dioničar
Pristupio: 29.05.2004.
Poruka: 9.850
16. listopada 2025. u 20:47

ARIZIN je napisao/la:

Nikad nisam jeo kinesku, indijsku, tajlandsku, vjetnamsku, nepalsku i slične azijske kuhinje...Više sam za ove europske kuhinje koje su domaće, ove su mi preegzotične. Iako obožavam začine, umake i puno okusa. 

Sa jedne strane mi sline cure kada vidim tu indijsku i kinesku hranu, puno povrća, raznih dodataka i začina koji stvarno izgledaju zdravo i ukusno. Onda se sjetim svih onih filmova i festivala gdje iz restorana pobjegne mačka, pas+higijena koja je na jako niskoj razini čak i u top restoranima što me nekako udalji. 

Al po pričama čujem da je dobra, neka ljuta piletina bi mi se mogla naći jednom na meniju. 

Vidi cijeli citat


Probaj. Recimo vecinu tih mozes bez mesa prvo probati pa onda dodaj nesto. Pad thai je dobar i sa i bez skampi.  

“Kam hit this tight end SO HARD, I swear I saw that TE’s soul leave Qwest Field right on that 35 yard line.”
Seattle
Seattle
Mali dioničar
Pristupio: 29.05.2004.
Poruka: 9.850
16. listopada 2025. u 20:49

basketas je napisao/la:

Ma da generalno nisam ljubitelj pljeskavica - u niti jednom obliku, al zato cevapi - e njih obozavam.

 

Moze netko rec isto meso i sve, al meni se to dvoje u putu nije srelo.

Vidi cijeli citat


Vidis kod mene obrnuto.  Cevape skoro nikad i ne jedem.

“Kam hit this tight end SO HARD, I swear I saw that TE’s soul leave Qwest Field right on that 35 yard line.”
madmax17
madmax17
Većinski vlasnik Foruma
Pristupio: 28.04.2007.
Poruka: 30.181
16. listopada 2025. u 21:31

Sam grilam pureće čevape od Purexa, oni ih rade od purečeg batka, predobro 😚

"Smoke me a kipper, I'll be back for breakfast!" 🎸⚽🏀🎨
SSG79
SSG79
Potencijal za velika djela
Pristupio: 08.04.2014.
Poruka: 3.740
16. listopada 2025. u 22:52

za indijsku preporucam za start buttered chicken, uzeti ga normalne ljutine, rižu i neki naan recimo garlic naan. osim toga chicken ili lamb ili shrimp bryani. uzet onaj njihov jogurt malo da se razblaži ljutina. jeo sam to i prije nego sam išao u indiju, većinom u londonu, ali ove godine sam prvi puta bio u indiji i u uredu svaki dan su nam to donosili. treba dočekat 2. mjesec da ponovim to sve

u kini nas je frend vodio na neki roštilj na marketu i to je bilo brutalno, a našli smo i dobar kvartovski lamb hot pot.

u tajlandu rijetko kada njihovo nešto naručujem, tamo je internacionalna kuhinja jaka ali pad thai nebi odbio

vijetnamsko mi ništa nije ostalo u sjećanju, bio sam samo 6 dana tamo

korejski unlimited barbecue mi je isto zakon, ali ne u koreji gdje je skup i nije baš unlimited no na filipinima i u tajlandu ima brutalnih restorana gdje si sam pripremaš za skoro nikakve novce.

filipinska kuhinja je sranje

japanski ramen pogotovo tantanmen ramen kojeg sam usavršio kuhat doma su odlične stvari na žlicu i štapiće, a tonkatsu od svinjetine kad nađeš dobar ne možeš stati.

Majstor smora
Lionel Mandrake
Lionel Mandrake
Mali dioničar
Pristupio: 10.06.2011.
Poruka: 7.330
17. listopada 2025. u 09:09

chercc je napisao/la:

anno domini 1452 je napisao/la:

UFF wellington meni izgleda žešće teško isključivo zbog toga da unutra steak bude onakav kakav treba biti. 

sigurno ima par sati posla, 3+ dgj

Vidi cijeli citat

Pa to je glavni problem, posebno kad imaš doma ženu, kojoj je sve premalo pečeno. Ali do sada sasvim okej iskustvo. Meni je to bio izazov, jer sam volio gledat Hells kitchen😀

Vidi cijeli citat

Takva je i moja. Jedno vrijeme sam naručivao juneći file od jednog čovjeka iz Ivanića. Svaki put, ama baš svaki, kad bih joj stavio biftek na tanjur bi mi njurgala da neće jesti krvavo meso. I džabe meni uvjeravanje da to nije krv, sve dok potpuno ne posmeđi u tavi nema šanse da bi ga ona probala. Šteta tog mesa.

Neradnik
Neradnik
Moderator
Pristupio: 05.12.2020.
Poruka: 9.170
17. listopada 2025. u 10:30

Bellygunner je napisao/la:

provincijalac je napisao/la:

Da li se ovo odnosi na pohane šnicle, pečeno meso i sl. jela, ili smatraš da bi napravio bolje od bilo kojeg kuhara bilo koje jelo? 

Vidi cijeli citat

Ovde se moran umišat. Bečki šnicel apsolutno! U nas me nigdi nije impresionira (isprike ako ima restorana koji baš znaju spremit bečkog) dok ga austrijanci rade fenomenalno. Uzmeš kvalitetni teleći odrezak, kažeš mesaru da ga dva puta protira kroz drobilicu da bude tanak i širok, to je više od pola posla. Plus krumpir lešo sa octom i senfom, također austrijski stil. Ako ko zna u Splitu i okolici da ga tako spremaju, nek mi napiše di. Volin bečki odrezak na austrijski način, marmelada od borovnice uz to i litra pive. 

 

Vidi cijeli citat


Nekoć je Odmor u Kaštelima ima dobar bečki odrezak. Nisam bia tamo ima koju godinu pa ne znam kakav je sada.

 

Inače u Vinodola u Zagrebu je najbolji bečki koji sam jea u nas.

ARIZIN
ARIZIN
Dokazano ovisan
Pristupio: 19.07.2012.
Poruka: 15.914
17. listopada 2025. u 11:35

@SSG79 S obzirom da si dosta putovao i obišao dobar dio Svijeta, gdje bi rangirao našu kuhinju na nekoj zamišljenoj ljestvici ?

 

  • Najnovije
  • Najčitanije