Pivo i Hrana

Stefan84
Stefan84
Dokazano ovisan
Pristupio: 10.10.2018.
Poruka: 15.117
22. listopada 2025. u 13:07

danas sam sredio makedonski specialiitet polni piperki. puna paprika.

 

 

 

unutra ima riza i mljeveno meso.na strane malo krompiri i mrkva.

 

60 min u pecenica na 220. sve zaedno. paprika socan i prekrasan. crveni po ukusni od zeleni.

 

 

ovako izgleda kada se otvori.

 

 

 

bon apetit.

 

slikao i ovo od balkon.

 

 

 

sada ce biti ovako naredni 2 mjeseca bez sunce. sonce ponovo u januar mjesec.

 

ali zato imamo hrana koj ce nas razveseliti ovoj period. u ovom perioda bez sunce potrebni se vitamini. puno vitamini.

 

 

 

[uredio Stefan84 - 22. listopada 2025. u 13:17]
Rukometni Profesor
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 25.668
22. listopada 2025. u 15:09

Kod nas se punjena paprika kuha u loncu (u paradajiz sosu), ne u pecnici, ostalo je vise manje isto.

 

Prilog pire ili samo kruh.

"Can they do it on a cold, rainy night in Stoke?"
Stefan84
Stefan84
Dokazano ovisan
Pristupio: 10.10.2018.
Poruka: 15.117
22. listopada 2025. u 16:12

probat cu u loncu d vidim razlike. inace probaj u pecnici. inace paprika je iz spanjolska.

 

bato makedonska po ukusna nema bolja ali trnutno nema u prodavnica ovde.

 

jedna zuta za teba brate ako moze. znam da nije vikend ali moze se po jedna popit i u sreda.

 

 

 

inace stavljajte sliki od domace hrane. to me zanimava i obozavam vise nego restoran.

[uredio Stefan84 - 22. listopada 2025. u 16:14]
Rukometni Profesor
ian wright
ian wright
Moderator
Pristupio: 19.05.2005.
Poruka: 65.851
22. listopada 2025. u 16:35

čuveni Paprikovy lusk u Bohemijama

ovdje se jede s knedlikom

 

prvi put kada sam to dobio na tanjuru sam poslao 50 poruka okolo da li je to stvarno to ili me neko zaebava

 

[uredio ian wright - 22. listopada 2025. u 16:36]
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 25.668
22. listopada 2025. u 16:58

Stefan84 je napisao/la:

probat cu u loncu d vidim razlike. inace probaj u pecnici. inace paprika je iz spanjolska.

 

bato makedonska po ukusna nema bolja ali trnutno nema u prodavnica ovde.

 

jedna zuta za teba brate ako moze. znam da nije vikend ali moze se po jedna popit i u sreda.

 

 

 

inace stavljajte sliki od domace hrane. to me zanimava i obozavam vise nego restoran.

Vidi cijeli citat


Oso s pola u 12, radili perkelt od soma na vikendici, bilo nas 8, ubili se + Splicani se odusevili.

 

Popio 1 rakiju i pol litre vina, mozda i litru.

 

Jbg nisam slikao, al nisam ja ni radio 😁 samo jeo.

[uredio basketas - 22. listopada 2025. u 16:58]
"Can they do it on a cold, rainy night in Stoke?"
Kojot_50
Kojot_50
Dokazano ovisan
Pristupio: 02.01.2012.
Poruka: 18.497
22. listopada 2025. u 17:43

Danas gulaš i njoke, ispalo poprilično dobro.

Stavio malo više mrkve nego što je uobičajeno, ubacio goveđu kocku pa je prstohvat vegete i soli bio sasvim dovoljan + na kraju malo peršina.

IMG-20251022-114640-1

[uredio Kojot_50 - 22. listopada 2025. u 17:43]
Felix, qui semper vitae bene computat usum
SSG79
SSG79
Potencijal za velika djela
Pristupio: 08.04.2014.
Poruka: 3.731
22. listopada 2025. u 19:33

basketas je napisao/la:

Kod nas se punjena paprika kuha u loncu (u paradajiz sosu), ne u pecnici, ostalo je vise manje isto.

Prilog pire ili samo kruh.

Vidi cijeli citat

Ide to sad fino i pod peku kao i sarma

Majstor smora
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 25.668
22. listopada 2025. u 19:51

SSG79 je napisao/la:

basketas je napisao/la:

Kod nas se punjena paprika kuha u loncu (u paradajiz sosu), ne u pecnici, ostalo je vise manje isto.

Prilog pire ili samo kruh.

Vidi cijeli citat

Ide to sad fino i pod peku kao i sarma

Vidi cijeli citat


ma jasno, i ja sam jedno sarme zapekao u pecnici -  nije lose, al nekako mi je to klasik koji jednostavno ne treba dirat 😁

"Can they do it on a cold, rainy night in Stoke?"
SSG79
SSG79
Potencijal za velika djela
Pristupio: 08.04.2014.
Poruka: 3.731
23. listopada 2025. u 11:47

Evo restoran Ribnjak pokraj Našica nudi danas pohane punjene paprike za gablec, nažalost neću moći otići probati

Majstor smora
Lionel Mandrake
Lionel Mandrake
Mali dioničar
Pristupio: 10.06.2011.
Poruka: 7.330
23. listopada 2025. u 12:34

Punjene paprike su ultimativni klasik, obožavam ih. Evo moj recept kako ja radim punjene paprike, ne možeš faliti, budu vrhunske, moji ih doma doslovno sataru. Naravno, bez dobrog mesa ništa.

Smjesa:

1 kg mesa mljeveno dva puta (preferiram pola-pola svinjski but i juneći but)

Dvije trakice pancete na sitne kockice

Dva luka srednje veličine

Četiri češnja češnjaka

100 g riže

Peršin (dvije žlice sitno)

Sol (dvije žličice)

Vegeta (žličica)

Slatka paprika (2 žličice)

Papar (pola do žličice)

Ulje (10 jušnih žlica)

Timijan prstohvat

Opcionalno: jaje da poveže smjesu. Znam ga ubaciti, ali i bez njega mi se sve super poveže

 

Na laganoj vatri popržiti onu koru od pancete koju bi inače bacili (tridesetak sekundi da pusti miris). Izvadi koricu, a na ulje dodaj žlicu brašna. Opet max tridesetak sekundi samo da se zapjeni. Ulij oko 2 – 2,5 l vode, dodaj onu koricu pancete koju si prepržio (dat će poseban šug jelu), korijen peršina i celera. Pusti da zakuha, kad zakuha dodaj punjenje paprike (cca 15-20 komada na ovu smjesu), pola litre pasate (još bolje ako imaš domaću kušervu), 2 žličice šećera (da ubije kiselost) i žličicu soli. Lagano promiješaj i kad sve skupa zakuha na laganoj vatri ostavi da se krčka sljedećih sat vremena.

Dobar tek.

[uredio Lionel Mandrake - 23. listopada 2025. u 12:37]
  • Najnovije
  • Najčitanije