terryboy je napisao/la:
basketas je napisao/la:
terryboy je napisao/la:
Badnjak, norveški bakalar extra klase na bilo s posuticama, domaća izrada, ništa trgovina. Božić domaća kokoš cca 4 kg, s domaćim zagorskim mlincima, biti će i istarskog pršuta, 2 godine sušenog i istarskih domaćih kobasica
Vidi cijeli citat
Nikad nismo vamo jeli bakalar, koja je shema s ovim da kosta 100 eura kila?
Vidi cijeli citat
Bakalar je poskupio na EU tržištu. Svake godine je15..20% skuplji. U Italiji je cca 50 €/kg. Kod nas cca 10% skuplji s time da kod nas dođe 2 ili 3 klase ( što je tamniji po trbuhu to je lošiji, vrhunski je gotovo bijeli s zlatnim preljivima prema hrbatu). Ne kupujem gotovi bakalar i neznam koliko je, tako da lud onaj tko plati 100 €/kg.
Vjerujem da ima ljudi koji kupuju zato i je ta cijena.
Vidi cijeli citat

Zahvaljujem na objašnjenju, da 100 eura je generalno suludo. Jel tu ima još i kostiju? Koliko se ljudi najede od kile?
Kod nas tipa smuđ 1.7 kg, ajmo reć da se najedu 3/4 osobe (on je pun čistog mesa), Šaran od 3 kile recimo za 5 ljudi.
Jer glave su velike - oko 20-30% tijela, da se njih oglobat, al ono i repovi su solidno veliki + 1/2 komada uz rep su lošije kvalitete i naravno vagano je s utrobom, nije očišćeno - tako da se tu izgubi puno gramaže u odnosu na 3 kile koliko sam jučer platio i "dobio".
Bez glave, repa, 1 komada uz rep, iznutrica - sigurno oko kile manje i više vjerojatno.
[uredio basketas - 23. prosinca 2025. u 09:51]
Moja duša živi za tebe...kad je tesko i kad sunce miluje...