Vatrenko je napisao/la:
dr.Damir je napisao/la:
Možeš plastični.
Vidi cijeli citat
To su predrasude.
Kulen ti moze poslati i obitelj iz Hrvatske, ako je do kulena, hrvatsku kuhinju mozes jesti bilo gdje na zapadu (dovoljno je hrvatskih iseljenika u ugostiteljskom poslu) a o kvaliteti novcanika ovisi i kvaliteta ishrane na zapadu, odnosno ako mozes platiti, jest ces superkvalitetnu hranu. Imas izbor, ukratko, volja ti fast food, volja ti prirodno uzgojeno voce i povrce, volja ti pasteta.
Vidi cijeli citat
To nisu predrasude, to je istina.
samo je tvoja stvar hoces li ti tu istinu prihvatiti ili ne.
Frsesko ubrano povrce i fresko pripremljeno meso je osnovica dobre kuhinje, bez obzira na koji se nacin to pripremalo. Ti u nizozemskoj nemas svjeze rajcice na suncu sazrele (popularno zvane "ekoloske") , nego samo tzv "plasticne" odnosno umjetne rajcice iz staklenika (kojoj je vrijeme rastvaranje kao i plastici , otprilike 50 godina).
Kako ces prepoznati jeli rajcica umjetna ili prirodna: ona umjetna moze stati danima i nece se raspast. Znaci ekoloske rajcice u nizozemskoj nema.
Dok ti tu svjezu ekolosku rajcicu uberes negdje gdje ima sunca ( u italiji, spanjolskoj, hrvatskoj ) i dok ona dodje do nizozemske i dok kuhar u nizozemskom restoranu tu rajcicu obradi i posluzi, prodje najmanje 24 sata, ta rajcica izgubi 50% vitamina sto je imala u sebi. da ne govorim o ostalim stvarima (kule, prsut)
Nisu to predrasude. Ti ne mozes npr u nizozemskoj dobiti fresku jadransku kamenicu ili dagnju (mozes francusku), prema tome ti mislis da mozes. ali ne, nije to tako jednostavno. Ti tamo mozes jesti imitaciju rajcice ili kamenice.
To ti je kvaliteta zivota u nizozemskoj. znaci ne moze se mjeriti sa nasom kvalitetom zivota nikada (sve da nasi ljudi trenutno ne rade i nemaju posla, ali zive).