Peter Schmeichel je napisao/la:
Pa pitanje je ima li natječaja ili nema, ako nema, onda je uhljebizam, a ne outsourcing.
Vidi cijeli citat
Ajde molim te ako si u ugostiteljstvu,znaš koju kvalitetu radne snage možeš dobiti za 4000 kn.
Toliko malo nema ni učenik-šanker,čim počne razlikovati čašu od 2 i 3 deca.
Nekima je bolje ležat za sitniš,uz neradne vikende,blagdane i praznike,uz plaćene sve moguće druge troškove kao putni,topli obrok i slično,koje država inače plaća svojim radnicima,a mnogi od njih ne bi izdržali 40 sati tjedno kod privatnika koji bi ih platio 2-3 puta više,da znaju posao.
Svake sezone nema radnika u ugostiteljstvu gdje su plaće u 75% slučajeva duplo veće,kod kuhara i 3-4 puta,pa opet uvozimo radnu snagu ,tako da ja ni najmanje ne žalim onoga tko konobari za 4 ili kuha za 5,a nema familiju i djecu za koju je vezan,da može preseliti privremeno ili trajno tamo gdje su plaće veće,ali se i radi.
[uredio Boldrik - 14. siječnja 2021. u 08:59]