Putovanja

123
...
121314
...
293031
Neradnik
Neradnik
Moderator
Pristupio: 05.12.2020.
Poruka: 7.559
02. kolovoza 2023. u 17:23

basketas je napisao/la:

Neradnik je napisao/la:

Osvrnia bi se na gastronomsku scenu Splita i okolice,iako ovo vrijedi za cijelu Dalmaciju uz nekoliko restorana koji su izuzetak.

Spustiš se u centar Splita i kreneš uskim kaletama prema rivi,a sa svakog kantuna smrde frigane pantagonijske lignje,ćevapi,burgeri i slična niskobudžetna hrana loše kvalitete koja nema nikakvih dodirnih točaka sa Mediteranom. 

Toliko kvalitetne ribe plovi Jadranom,a onda jako mal postotak ulovljene završi u našim restoranima i to uglavnom u onih 5,6 luksuznijih koji onda mogu još skuplje naplatiti tu ribu,ali takvi jedini imaju vrijednost na gastronomskoj sceni Splita.

Nadalje u splitskim restoranima u ponudi nema soparnika,pašticade,janjetine na špic,janjetine ili teletine ispod peke. Znači sva hrana koja se može dobiti iz Jadranskog mora ili iz obližnjih mjesta/otoka nije u ponudi. Ponuda vina je na većini mista poražavajuća.

Koliko su loši restorani u Splitu dovoljno govori podatak da nijedan nema Michelinovu zvjezdicu. 

Znači ponuda hrane apsolutno odgovara tipu turista koji nam dolaze,jer onim bogatima na koje bi ciljali nemamo šta ponuditi da pojedu. 

95 % ugostitelja ima istu misiju,prodat šta skuplje jeftinu spizu i obogatit se u jednoj sezoni. S takvim pristupom još dugo ćemo imati ovakve turiste,ako ne još i gore. 

Npr u Portugalu je bakalar nacionalna hrana i u svim restoranima se nudi bakalar spremljen u 10ak raznih varijanti. Cijene ono šta imaju i cjeloukupna gastronomija im se temelji na bakalaru kao glavnoj namirnici,a ostatak jela je samo sporedan.

 

Vidi cijeli citat


Bio sam u Portu prije nekih 6-7 godina, mala pekara neka tip top, bio neki ko fol burek od bakalara.

 

Inace cijene su bile okej, porcije odlicne, al ne mogu rec da im je kuhinja nesto ekstra.

 

S druge strane najbolje tocno pivo u zivotu sam loko u Portugalu - Super Bock se zove, sjajno nesto.

 

Skocili smo i do Fatime, mislio sam da ce nas tamo ozenit, al ni to se nije dogodilo. Popili dva pica ko da smo u Slavoniji, a rucak švedski stol jedi i pij koliko hoces, takoder za neke smjesne pare.

 

Vidi cijeli citat


Da,sve im je u znaku bakalara. Ja ga volim pa mi se svidilo probavat na razne načine.

SuperBock mi je odlična piva,to je čini mi se najveći pivski brend tamo,tu su li la sa Sagresom.

Zadnji put sam u Portugalu bia 2019. i tada su cjenovno bili povoljniji od nas,od smještaja pa do hrane. Sićan se da je tada cijena sušenog bakalara bila 12,13 eura za kilo,a u nas je tada košta oko 30 eura.

Još kad se sitin onih kolačić Pastel de Nata odma me uvati želja opet otić tamo.

basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.590
02. kolovoza 2023. u 19:38

Dis bio?

Moja duša živi za tebe...kad je tesko i kad sunce miluje...
zwizdan007
zwizdan007
Dokazano ovisan
Pristupio: 11.04.2013.
Poruka: 11.676
02. kolovoza 2023. u 20:06

Neradnik je napisao/la:

Osvrnia bi se na gastronomsku scenu Splita i okolice,iako ovo vrijedi za cijelu Dalmaciju uz nekoliko restorana koji su izuzetak.

Spustiš se u centar Splita i kreneš uskim kaletama prema rivi,a sa svakog kantuna smrde frigane pantagonijske lignje,ćevapi,burgeri i slična niskobudžetna hrana loše kvalitete koja nema nikakvih dodirnih točaka sa Mediteranom. 

Toliko kvalitetne ribe plovi Jadranom,a onda jako mal postotak ulovljene završi u našim restoranima i to uglavnom u onih 5,6 luksuznijih koji onda mogu još skuplje naplatiti tu ribu,ali takvi jedini imaju vrijednost na gastronomskoj sceni Splita.

Nadalje u splitskim restoranima u ponudi nema soparnika,pašticade,janjetine na špic,janjetine ili teletine ispod peke. Znači sva hrana koja se može dobiti iz Jadranskog mora ili iz obližnjih mjesta/otoka nije u ponudi. Ponuda vina je na većini mista poražavajuća.

Koliko su loši restorani u Splitu dovoljno govori podatak da nijedan nema Michelinovu zvjezdicu. 

Znači ponuda hrane apsolutno odgovara tipu turista koji nam dolaze,jer onim bogatima na koje bi ciljali nemamo šta ponuditi da pojedu. 

95 % ugostitelja ima istu misiju,prodat šta skuplje jeftinu spizu i obogatit se u jednoj sezoni. S takvim pristupom još dugo ćemo imati ovakve turiste,ako ne još i gore. 

Npr u Portugalu je bakalar nacionalna hrana i u svim restoranima se nudi bakalar spremljen u 10ak raznih varijanti. Cijene ono šta imaju i cjeloukupna gastronomija im se temelji na bakalaru kao glavnoj namirnici,a ostatak jela je samo sporedan.

 

Vidi cijeli citat


Ja bio lani u Lisabonu, Setubalu i Portu, restoran sa 2 mišelinke, najskuplje jelo sa škampima od 15cm i školjkama 23 eura.

 

Iden opet u 9 misec 😁

#JeSuisML10 #DoćuJaGori // Prgava Familija ˃ HNS famiGLia // Dalmacija kuća od tri brata: Vlaha, Duje i Donata❤️💙
zwizdan007
zwizdan007
Dokazano ovisan
Pristupio: 11.04.2013.
Poruka: 11.676
02. kolovoza 2023. u 20:07

basketas je napisao/la:

Neradnik je napisao/la:

Osvrnia bi se na gastronomsku scenu Splita i okolice,iako ovo vrijedi za cijelu Dalmaciju uz nekoliko restorana koji su izuzetak.

Spustiš se u centar Splita i kreneš uskim kaletama prema rivi,a sa svakog kantuna smrde frigane pantagonijske lignje,ćevapi,burgeri i slična niskobudžetna hrana loše kvalitete koja nema nikakvih dodirnih točaka sa Mediteranom. 

Toliko kvalitetne ribe plovi Jadranom,a onda jako mal postotak ulovljene završi u našim restoranima i to uglavnom u onih 5,6 luksuznijih koji onda mogu još skuplje naplatiti tu ribu,ali takvi jedini imaju vrijednost na gastronomskoj sceni Splita.

Nadalje u splitskim restoranima u ponudi nema soparnika,pašticade,janjetine na špic,janjetine ili teletine ispod peke. Znači sva hrana koja se može dobiti iz Jadranskog mora ili iz obližnjih mjesta/otoka nije u ponudi. Ponuda vina je na većini mista poražavajuća.

Koliko su loši restorani u Splitu dovoljno govori podatak da nijedan nema Michelinovu zvjezdicu. 

Znači ponuda hrane apsolutno odgovara tipu turista koji nam dolaze,jer onim bogatima na koje bi ciljali nemamo šta ponuditi da pojedu. 

95 % ugostitelja ima istu misiju,prodat šta skuplje jeftinu spizu i obogatit se u jednoj sezoni. S takvim pristupom još dugo ćemo imati ovakve turiste,ako ne još i gore. 

Npr u Portugalu je bakalar nacionalna hrana i u svim restoranima se nudi bakalar spremljen u 10ak raznih varijanti. Cijene ono šta imaju i cjeloukupna gastronomija im se temelji na bakalaru kao glavnoj namirnici,a ostatak jela je samo sporedan.

 

Vidi cijeli citat


Bio sam u Portu prije nekih 6-7 godina, mala pekara neka tip top, bio neki ko fol burek od bakalara.

 

Inace cijene su bile okej, porcije odlicne, al ne mogu rec da im je kuhinja nesto ekstra.

 

S druge strane najbolje tocno pivo u zivotu sam loko u Portugalu - Super Bock se zove, sjajno nesto.

 

Skocili smo i do Fatime, mislio sam da ce nas tamo ozenit, al ni to se nije dogodilo. Popili dva pica ko da smo u Slavoniji, a rucak švedski stol jedi i pij koliko hoces, takoder za neke smjesne pare.

 

Vidi cijeli citat


Jesi jeo Francheshinu? To samo na sjeveru Portugala ima.

 

Ja bio oduševljen

#JeSuisML10 #DoćuJaGori // Prgava Familija ˃ HNS famiGLia // Dalmacija kuća od tri brata: Vlaha, Duje i Donata❤️💙
Neradnik
Neradnik
Moderator
Pristupio: 05.12.2020.
Poruka: 7.559
02. kolovoza 2023. u 20:12

basketas je napisao/la:

Dis bio?

Vidi cijeli citat


Lisabon,Sintra u blizini Lisabona i Porto.

Neradnik
Neradnik
Moderator
Pristupio: 05.12.2020.
Poruka: 7.559
02. kolovoza 2023. u 20:19

zwizdan007 je napisao/la:

basketas je napisao/la:

Neradnik je napisao/la:

Osvrnia bi se na gastronomsku scenu Splita i okolice,iako ovo vrijedi za cijelu Dalmaciju uz nekoliko restorana koji su izuzetak.

Spustiš se u centar Splita i kreneš uskim kaletama prema rivi,a sa svakog kantuna smrde frigane pantagonijske lignje,ćevapi,burgeri i slična niskobudžetna hrana loše kvalitete koja nema nikakvih dodirnih točaka sa Mediteranom. 

Toliko kvalitetne ribe plovi Jadranom,a onda jako mal postotak ulovljene završi u našim restoranima i to uglavnom u onih 5,6 luksuznijih koji onda mogu još skuplje naplatiti tu ribu,ali takvi jedini imaju vrijednost na gastronomskoj sceni Splita.

Nadalje u splitskim restoranima u ponudi nema soparnika,pašticade,janjetine na špic,janjetine ili teletine ispod peke. Znači sva hrana koja se može dobiti iz Jadranskog mora ili iz obližnjih mjesta/otoka nije u ponudi. Ponuda vina je na većini mista poražavajuća.

Koliko su loši restorani u Splitu dovoljno govori podatak da nijedan nema Michelinovu zvjezdicu. 

Znači ponuda hrane apsolutno odgovara tipu turista koji nam dolaze,jer onim bogatima na koje bi ciljali nemamo šta ponuditi da pojedu. 

95 % ugostitelja ima istu misiju,prodat šta skuplje jeftinu spizu i obogatit se u jednoj sezoni. S takvim pristupom još dugo ćemo imati ovakve turiste,ako ne još i gore. 

Npr u Portugalu je bakalar nacionalna hrana i u svim restoranima se nudi bakalar spremljen u 10ak raznih varijanti. Cijene ono šta imaju i cjeloukupna gastronomija im se temelji na bakalaru kao glavnoj namirnici,a ostatak jela je samo sporedan.

 

Vidi cijeli citat


Bio sam u Portu prije nekih 6-7 godina, mala pekara neka tip top, bio neki ko fol burek od bakalara.

 

Inace cijene su bile okej, porcije odlicne, al ne mogu rec da im je kuhinja nesto ekstra.

 

S druge strane najbolje tocno pivo u zivotu sam loko u Portugalu - Super Bock se zove, sjajno nesto.

 

Skocili smo i do Fatime, mislio sam da ce nas tamo ozenit, al ni to se nije dogodilo. Popili dva pica ko da smo u Slavoniji, a rucak švedski stol jedi i pij koliko hoces, takoder za neke smjesne pare.

 

Vidi cijeli citat


Jesi jeo Francheshinu? To samo na sjeveru Portugala ima.

 

Ja bio oduševljen

Vidi cijeli citat


 

Ja sam je jea u Lisabonu,ne mogu se sitit ime restorana,ali bila je previše mokra pa mi nije bilo po guštu baš. 

 

Neradnik
Neradnik
Moderator
Pristupio: 05.12.2020.
Poruka: 7.559
02. kolovoza 2023. u 20:20

zwizdan007 je napisao/la:

Neradnik je napisao/la:

Osvrnia bi se na gastronomsku scenu Splita i okolice,iako ovo vrijedi za cijelu Dalmaciju uz nekoliko restorana koji su izuzetak.

Spustiš se u centar Splita i kreneš uskim kaletama prema rivi,a sa svakog kantuna smrde frigane pantagonijske lignje,ćevapi,burgeri i slična niskobudžetna hrana loše kvalitete koja nema nikakvih dodirnih točaka sa Mediteranom. 

Toliko kvalitetne ribe plovi Jadranom,a onda jako mal postotak ulovljene završi u našim restoranima i to uglavnom u onih 5,6 luksuznijih koji onda mogu još skuplje naplatiti tu ribu,ali takvi jedini imaju vrijednost na gastronomskoj sceni Splita.

Nadalje u splitskim restoranima u ponudi nema soparnika,pašticade,janjetine na špic,janjetine ili teletine ispod peke. Znači sva hrana koja se može dobiti iz Jadranskog mora ili iz obližnjih mjesta/otoka nije u ponudi. Ponuda vina je na većini mista poražavajuća.

Koliko su loši restorani u Splitu dovoljno govori podatak da nijedan nema Michelinovu zvjezdicu. 

Znači ponuda hrane apsolutno odgovara tipu turista koji nam dolaze,jer onim bogatima na koje bi ciljali nemamo šta ponuditi da pojedu. 

95 % ugostitelja ima istu misiju,prodat šta skuplje jeftinu spizu i obogatit se u jednoj sezoni. S takvim pristupom još dugo ćemo imati ovakve turiste,ako ne još i gore. 

Npr u Portugalu je bakalar nacionalna hrana i u svim restoranima se nudi bakalar spremljen u 10ak raznih varijanti. Cijene ono šta imaju i cjeloukupna gastronomija im se temelji na bakalaru kao glavnoj namirnici,a ostatak jela je samo sporedan.

 

Vidi cijeli citat


Ja bio lani u Lisabonu, Setubalu i Portu, restoran sa 2 mišelinke, najskuplje jelo sa škampima od 15cm i školjkama 23 eura.

 

Iden opet u 9 misec 😁

Vidi cijeli citat


U nas za te pare dobiješ sendvič s pomfritom i sliku škampa od 15cm.😅

basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.590
02. kolovoza 2023. u 20:32

zwizdan007 je napisao/la:

basketas je napisao/la:

Neradnik je napisao/la:

Osvrnia bi se na gastronomsku scenu Splita i okolice,iako ovo vrijedi za cijelu Dalmaciju uz nekoliko restorana koji su izuzetak.

Spustiš se u centar Splita i kreneš uskim kaletama prema rivi,a sa svakog kantuna smrde frigane pantagonijske lignje,ćevapi,burgeri i slična niskobudžetna hrana loše kvalitete koja nema nikakvih dodirnih točaka sa Mediteranom. 

Toliko kvalitetne ribe plovi Jadranom,a onda jako mal postotak ulovljene završi u našim restoranima i to uglavnom u onih 5,6 luksuznijih koji onda mogu još skuplje naplatiti tu ribu,ali takvi jedini imaju vrijednost na gastronomskoj sceni Splita.

Nadalje u splitskim restoranima u ponudi nema soparnika,pašticade,janjetine na špic,janjetine ili teletine ispod peke. Znači sva hrana koja se može dobiti iz Jadranskog mora ili iz obližnjih mjesta/otoka nije u ponudi. Ponuda vina je na većini mista poražavajuća.

Koliko su loši restorani u Splitu dovoljno govori podatak da nijedan nema Michelinovu zvjezdicu. 

Znači ponuda hrane apsolutno odgovara tipu turista koji nam dolaze,jer onim bogatima na koje bi ciljali nemamo šta ponuditi da pojedu. 

95 % ugostitelja ima istu misiju,prodat šta skuplje jeftinu spizu i obogatit se u jednoj sezoni. S takvim pristupom još dugo ćemo imati ovakve turiste,ako ne još i gore. 

Npr u Portugalu je bakalar nacionalna hrana i u svim restoranima se nudi bakalar spremljen u 10ak raznih varijanti. Cijene ono šta imaju i cjeloukupna gastronomija im se temelji na bakalaru kao glavnoj namirnici,a ostatak jela je samo sporedan.

 

Vidi cijeli citat


Bio sam u Portu prije nekih 6-7 godina, mala pekara neka tip top, bio neki ko fol burek od bakalara.

 

Inace cijene su bile okej, porcije odlicne, al ne mogu rec da im je kuhinja nesto ekstra.

 

S druge strane najbolje tocno pivo u zivotu sam loko u Portugalu - Super Bock se zove, sjajno nesto.

 

Skocili smo i do Fatime, mislio sam da ce nas tamo ozenit, al ni to se nije dogodilo. Popili dva pica ko da smo u Slavoniji, a rucak švedski stol jedi i pij koliko hoces, takoder za neke smjesne pare.

 

Vidi cijeli citat


Jesi jeo Francheshinu? To samo na sjeveru Portugala ima.

 

Ja bio oduševljen

Vidi cijeli citat


Nisam sto je to? Ko da sam gledao neki dan na Sam the cooking guy to jelo, al da me jebes sad ne mogu se sjetit

Moja duša živi za tebe...kad je tesko i kad sunce miluje...
terryboy
terryboy
Potencijal za velika djela
Pristupio: 23.03.2011.
Poruka: 2.085
02. kolovoza 2023. u 21:05

Neradnik je napisao/la:

basketas je napisao/la:

zwizdan007 je napisao/la:

basketas je napisao/la:

Neradnik je napisao/la:

Osvrnia bi se na gastronomsku scenu Splita i okolice,iako ovo vrijedi za cijelu Dalmaciju uz nekoliko restorana koji su izuzetak.

Spustiš se u centar Splita i kreneš uskim kaletama prema rivi,a sa svakog kantuna smrde frigane pantagonijske lignje,ćevapi,burgeri i slična niskobudžetna hrana loše kvalitete koja nema nikakvih dodirnih točaka sa Mediteranom. 

Toliko kvalitetne ribe plovi Jadranom,a onda jako mal postotak ulovljene završi u našim restoranima i to uglavnom u onih 5,6 luksuznijih koji onda mogu još skuplje naplatiti tu ribu,ali takvi jedini imaju vrijednost na gastronomskoj sceni Splita.

Nadalje u splitskim restoranima u ponudi nema soparnika,pašticade,janjetine na špic,janjetine ili teletine ispod peke. Znači sva hrana koja se može dobiti iz Jadranskog mora ili iz obližnjih mjesta/otoka nije u ponudi. Ponuda vina je na većini mista poražavajuća.

Koliko su loši restorani u Splitu dovoljno govori podatak da nijedan nema Michelinovu zvjezdicu. 

Znači ponuda hrane apsolutno odgovara tipu turista koji nam dolaze,jer onim bogatima na koje bi ciljali nemamo šta ponuditi da pojedu. 

95 % ugostitelja ima istu misiju,prodat šta skuplje jeftinu spizu i obogatit se u jednoj sezoni. S takvim pristupom još dugo ćemo imati ovakve turiste,ako ne još i gore. 

Npr u Portugalu je bakalar nacionalna hrana i u svim restoranima se nudi bakalar spremljen u 10ak raznih varijanti. Cijene ono šta imaju i cjeloukupna gastronomija im se temelji na bakalaru kao glavnoj namirnici,a ostatak jela je samo sporedan.

 

Vidi cijeli citat


Bio sam u Portu prije nekih 6-7 godina, mala pekara neka tip top, bio neki ko fol burek od bakalara.

 

Inace cijene su bile okej, porcije odlicne, al ne mogu rec da im je kuhinja nesto ekstra.

 

S druge strane najbolje tocno pivo u zivotu sam loko u Portugalu - Super Bock se zove, sjajno nesto.

 

Skocili smo i do Fatime, mislio sam da ce nas tamo ozenit, al ni to se nije dogodilo. Popili dva pica ko da smo u Slavoniji, a rucak švedski stol jedi i pij koliko hoces, takoder za neke smjesne pare.

 

Vidi cijeli citat


Jesi jeo Francheshinu? To samo na sjeveru Portugala ima.

 

Ja bio oduševljen

Vidi cijeli citat


Nisam sto je to? Ko da sam gledao neki dan na Sam the cooking guy to jelo, al da me jebes sad ne mogu se sjetit

Vidi cijeli citat


Ajmo reć tost s mesom,kobasicama,šunkom,jajima,sirom i nekakvim umakom kojim preliju kompletan sendvič. Mislim da ima još nekih sastojaka,ali se ne mogu sitit kojih.

Vidi cijeli citat


umak je od graha, barem bi tako trebalo biti, Grah/fažol bio je hrana lučkih radnika Porta. Iz tog vremena dolazi i ta priča o Francheshini. Svakako probati kad ste u Portu. I da, piti portugalska crna vina, fenomenalna su, Nikakvi Port wine, to je za engleze i nizozemce i to portugalci ne cijene.

Lisabon svibanj 2023:

- file bakalara s palentom

- hobotnica s prilogom

- lignje s prilogom

- 3 deserta

- vino crno 0,5 otvoreno + voda

=57€

Bakalar spremaju na 100 načina i to fenomenenalno ali ne poznaju "bakalar na bilo" ono što se sprema u Friuli-Istra- Boka. Vlasnik restorana bio ugodno iznenađen da postoji jedna priprema bakalara koju oni ne poznaju. 

Prošao nešto zemalja ali Porugal (i Škotska) je za uvijek se vratiti i preporučujem svima koji ne znaju gdje bi a mogu.

zwizdan007
zwizdan007
Dokazano ovisan
Pristupio: 11.04.2013.
Poruka: 11.676
02. kolovoza 2023. u 21:40

terryboy je napisao/la:

Neradnik je napisao/la:

basketas je napisao/la:

zwizdan007 je napisao/la:

basketas je napisao/la:

Neradnik je napisao/la:

Osvrnia bi se na gastronomsku scenu Splita i okolice,iako ovo vrijedi za cijelu Dalmaciju uz nekoliko restorana koji su izuzetak.

Spustiš se u centar Splita i kreneš uskim kaletama prema rivi,a sa svakog kantuna smrde frigane pantagonijske lignje,ćevapi,burgeri i slična niskobudžetna hrana loše kvalitete koja nema nikakvih dodirnih točaka sa Mediteranom. 

Toliko kvalitetne ribe plovi Jadranom,a onda jako mal postotak ulovljene završi u našim restoranima i to uglavnom u onih 5,6 luksuznijih koji onda mogu još skuplje naplatiti tu ribu,ali takvi jedini imaju vrijednost na gastronomskoj sceni Splita.

Nadalje u splitskim restoranima u ponudi nema soparnika,pašticade,janjetine na špic,janjetine ili teletine ispod peke. Znači sva hrana koja se može dobiti iz Jadranskog mora ili iz obližnjih mjesta/otoka nije u ponudi. Ponuda vina je na većini mista poražavajuća.

Koliko su loši restorani u Splitu dovoljno govori podatak da nijedan nema Michelinovu zvjezdicu. 

Znači ponuda hrane apsolutno odgovara tipu turista koji nam dolaze,jer onim bogatima na koje bi ciljali nemamo šta ponuditi da pojedu. 

95 % ugostitelja ima istu misiju,prodat šta skuplje jeftinu spizu i obogatit se u jednoj sezoni. S takvim pristupom još dugo ćemo imati ovakve turiste,ako ne još i gore. 

Npr u Portugalu je bakalar nacionalna hrana i u svim restoranima se nudi bakalar spremljen u 10ak raznih varijanti. Cijene ono šta imaju i cjeloukupna gastronomija im se temelji na bakalaru kao glavnoj namirnici,a ostatak jela je samo sporedan.

 

Vidi cijeli citat


Bio sam u Portu prije nekih 6-7 godina, mala pekara neka tip top, bio neki ko fol burek od bakalara.

 

Inace cijene su bile okej, porcije odlicne, al ne mogu rec da im je kuhinja nesto ekstra.

 

S druge strane najbolje tocno pivo u zivotu sam loko u Portugalu - Super Bock se zove, sjajno nesto.

 

Skocili smo i do Fatime, mislio sam da ce nas tamo ozenit, al ni to se nije dogodilo. Popili dva pica ko da smo u Slavoniji, a rucak švedski stol jedi i pij koliko hoces, takoder za neke smjesne pare.

 

Vidi cijeli citat


Jesi jeo Francheshinu? To samo na sjeveru Portugala ima.

 

Ja bio oduševljen

Vidi cijeli citat


Nisam sto je to? Ko da sam gledao neki dan na Sam the cooking guy to jelo, al da me jebes sad ne mogu se sjetit

Vidi cijeli citat


Ajmo reć tost s mesom,kobasicama,šunkom,jajima,sirom i nekakvim umakom kojim preliju kompletan sendvič. Mislim da ima još nekih sastojaka,ali se ne mogu sitit kojih.

Vidi cijeli citat


umak je od graha, barem bi tako trebalo biti, Grah/fažol bio je hrana lučkih radnika Porta. Iz tog vremena dolazi i ta priča o Francheshini. Svakako probati kad ste u Portu. I da, piti portugalska crna vina, fenomenalna su, Nikakvi Port wine, to je za engleze i nizozemce i to portugalci ne cijene.

Lisabon svibanj 2023:

- file bakalara s palentom

- hobotnica s prilogom

- lignje s prilogom

- 3 deserta

- vino crno 0,5 otvoreno + voda

=57€

Bakalar spremaju na 100 načina i to fenomenenalno ali ne poznaju "bakalar na bilo" ono što se sprema u Friuli-Istra- Boka. Vlasnik restorana bio ugodno iznenađen da postoji jedna priprema bakalara koju oni ne poznaju. 

Prošao nešto zemalja ali Porugal (i Škotska) je za uvijek se vratiti i preporučujem svima koji ne znaju gdje bi a mogu.

Vidi cijeli citat


Umak je sad od crne pive 😁

Ja san ga jeo u Aveiru.

I "sendvič" je u zdjeli u umaku a preljeven je jajem na oko

 

[uredio zwizdan007 - 02. kolovoza 2023. u 21:54]
#JeSuisML10 #DoćuJaGori // Prgava Familija ˃ HNS famiGLia // Dalmacija kuća od tri brata: Vlaha, Duje i Donata❤️💙
123
...
121314
...
293031
  • Najnovije
  • Najčitanije