Restorani hrv/ ex yu

123
...
181920
...
727374
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 15.01.2005.
Poruka: 42.430
07. ožujka 2008. u 23:03
E da, kranjske kobasice Clap

pokusavam se sjetiti jos nekog slovenackog specijaliteta... krvavice sa kiselim zeljem, nekakve enoloncnice (ne znam ni sta je to, samo se naziva sjecam) pa kojekakva jela sa zitaricama... sve u svemu, slabo stoje sa specijalitetima.

Sjecam se kad je moja baka, Slavonka inace, pricala nekim Slovenkama kako Slavonci prave sarmu, Slovenke su se krstile i ponavljale "ali to nije zdravo, ja bi umrla od toga"
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 03.10.2006.
Poruka: 1.962
07. ožujka 2008. u 23:04
dimnjacar je napisao/la:
Naravno da masti zivotinjskog porijekla nisu zdrave zbogradi teske probavljivosti i razgradljivosti unutar ljudskog organizma, ali ovo nije topic zdravlje, vec restorani i zderacina Big%20smile

Jasno da je mediteranska kuhinja najzdravija na nasim prostorima, ali jasno je i da je ne mogu svi voljeti. Znam ljude kojima se dize zeldac na maslinovo ulje, a ja ga i u burek stavim, ko Sofija Loren kad je Titu skuhala burek do sira sa maslinovim uljem na onom njegovom brodu pa ju je drzavna bezbjednost ispitivala zbog pokusaja atentata Big%20smile
Vidi cijeli citat


E vidiš, ti si jedan od rijetkih bosanaca koji nije na ratnoj nozi sa maslinovim uljem. To mi je žešća misterija. Pola kvarta su mi banjalučani koji ga ne mogu smisliti, dok se mi gušimo u njemu.

Apropo toga dnas svi mogući cijenjeni kuhari sve, ali baš sve rade baš na maslinovom ulju. Od pečenog mesa nadalje.
Mada sam i dalje skeptičan na čevape u maslinovom uljuLOLLOL
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 03.10.2006.
Poruka: 1.962
07. ožujka 2008. u 23:08
bookmaker je napisao/la:
@Miste No - postoji i bučino ulje koje je nutricionistički visokovrijedno i zdravo a kojeg dobar dio kontinentalne HR koristi
Vidi cijeli citat


Nemoj me, ako smo već mediteranska zemlja onda nek koristimo maslinovo koje je stvarno puno bolje i kvalitetnije a cijenom su tu "al pari".
Ja znam da nekim ljudima smeta onaj jaki miris (što inače mi obožavamo), ali ovi novi načini prerade ulja totalno neutraliziraju taj miris.


Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 15.01.2005.
Poruka: 42.430
07. ožujka 2008. u 23:08
Moracu te razocarati, ja nisam bas bosanac-bosanac Big%20smile

Book, znas li ti restoran u Zagorju u kojem jela ne govore sa ljudima i to na cetiri strana jezika? mislim, sve nesto skupo i papreno Tongue
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 15.01.2005.
Poruka: 42.430
07. ožujka 2008. u 23:10
catalan je napisao/la:
u  mene doma recimo u sve ide maslinovo ulje,čak i krumpir pržim na maslinovu ulju..
Vidi cijeli citat


Krumpir je ipak najbolji na svinjskoj masti (meni osobno) ali i ja ga pravim na maslinovom ulju.

Meni osobno maslinovo ulje popravi svako jelo, oriz recimo, daje boju jelu. I svako jelo koje ide na dinstani luk, obavezno stavljam maslinovo ulje. Domace naravno, daje mi onu zelenkasto zutu boju, daje okus, suncokretovo ulje mi je bljutavo. Sojino nije lose ali tesko je naci nerafinirano.

Mast koristim rijetko.
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 09.12.2005.
Poruka: 5.873
07. ožujka 2008. u 23:14
dimnjacar je napisao/la:
Moracu te razocarati, ja nisam bas bosanac-bosanac Big%20smile

Book, znas li ti restoran u Zagorju u kojem jela ne govore sa ljudima i to na cetiri strana jezika? mislim, sve nesto skupo i papreno Tongue
Vidi cijeli citat
nije papreno ...ali da su skuplji od ostalih stvarno jesu Ermm ...idi u onaj u centru Krapini pa kak Bog da Big%20smile ...ako ne ostaje ti "Ribič" u kojem uvijek možeš dobiti ovo :




[uredio bookmaker - 07. ožujka 2008. u 23:15]
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 03.10.2006.
Poruka: 1.962
07. ožujka 2008. u 23:14
Ako kad zapašete u Pulu, obavezno posjetite Konobu Kažun.
Domaći, istarski specijaliteti i moj omiljeni biftek u umaku od tartufa sa fužima. Nešto neopisivo.


Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 09.12.2005.
Poruka: 5.873
07. ožujka 2008. u 23:18
Mister No je napisao/la:
Ako kad zapašete u Pulu, obavezno posjetite Konobu Kažun.
Domaći, istarski specijaliteti i moj omiljeni biftek u umaku od tartufa sa fužima. Nešto neopisivo.


Vidi cijeli citat


uh ,njoki s tartufima i divljači ....ostalo mi je sdamo jedno mjesto urezano -Jelinići kod Sv.Petra u Šumi
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 03.10.2006.
Poruka: 1.962
07. ožujka 2008. u 23:20
A ako se želite pokazati u društvu, pun vam je novčanik od netom pristigle plaće, onda obavezno scratite u Valsabbion u Puli, tj. u pješčanoj uvali.
Ovo je najbolji hrvatski restoran već nekih 10-tak godina za redom u svim mogućim gastro katalozima.

http:////www.valsabbion.hr/

Tu vam inače svaki dan Jakovčić i njegov mali od kužine, inače novopečeni Pulski gradonačenik Boris Miletić (moj kolega sa fakulteta) taru sve na račun poreznih obveznika.

Prosurfajte malo po stranici, hrana je onako u francuskom stilu sa puno aranžmana ali sa malim porcijama za nas balkanjerose.
Ali je sam restoran vrhunac kulinarstva na balkanu.
Inače sve moguće zvijezde koje gostuju u Areni preko ljeta odsjedaju baš u Valsabbionu.
[uredio Mister No - 07. ožujka 2008. u 23:22]
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 17.08.2004.
Poruka: 55.231
07. ožujka 2008. u 23:22
uhhh, biftek u umaku od tartufa...mmmmmmm jel ima slika?
123
...
181920
...
727374
  • Najnovije
  • Najčitanije