Nadam se da ne smeta sto se mesam ali nisam mogao da precutim....
Ako ga muvas,s ovim ga osvajas
Kuvani kiseli kupus
Autor: Gennius
|
Kuhinja: srpska Vreme pripreme: Preko dva sata Posno jelo: ne Težina pripreme: jednostavno
|
Ovo je ukusno i prije svega zdravo jelo i sprema se obično u zimskom periodu. Poseban ukus ovom jelu daju suve svinjske nogice.
Prijatno:-)
Sastojci za 5 porcija
2 manje glavice kiselog kupusa (ako želite veću količinu, zapreminu odredite sami)
1 suva svinjska nogica
1 kašika mljevene crvene paprike (aleva paprika)
Priprema
Kupus
sitno isjeći na rebaraca i oprati. Prilikom pranja voditi računa da
kupus ne ostane neslan, a ni preslan. Posle svakog pranja probati.
Tako isječen kupus poredati u šerpu, po vrhu pobacati isječene
komade suve svinjske nogice, posuti mljevenom paprikom, dodati vode
samo da pokrije kupus, poklopiti, staviti na jaku vatru da provri, a
onda smanjiti na slabu vatru i pustiti da se krčka 3-4 sata u
zatvorenoj šerpi. Jelo ne treba miješati nego samo protresti šerpu i
povremeno doliti malo vode.