Sportnet forum

Dobrodošli na najbolji hrvatski sportski forum!

Pravila korištenja

2012 IIHF World U20 Championship Division I Group B

Kaps
Kaps
Željan dokazivanja
Pristupio: 26.02.2010.
Poruka: 362
18. prosinca 2011. u 18:06
S obzirom na naše uvjete i na konkurenciju na ovom turniru, ovo je fantastičan uspjeh!

Bravo našoj repki, svaka čast dečki!
"I'd rather be perceived as a douchebag Flyers fan than be a Penguins fan."

There's only one thing better than hockey: Playoff-hockey!

Ossewa Brandwag
Papa Bear
Papa Bear
Dokazano ovisan
Pristupio: 27.07.2008.
Poruka: 16.089
18. prosinca 2011. u 18:07

Kako bi naši mogli do instant uspjeha, probati dovesti apsolutno sve što vrijedi iz sjeverne amerike i europe, a da ima hrvatsko prezime i korijene u Medveščak, neka odigraju barem 2 godine ovdje da ih naturaliziramo tako da mogu igrati za našu repku.

Što bi nam to donijelo, vjerojatno siguran boravak u Diviziji 1. iz godine u godinu, teško nešto više, možda koji nastup u elitnoj diviziji, no definitivno ne i konstantu tamo.

A u tom periodu bi trebali raditi na osnaživanju Medveščakovih juniorskih kategorija da proizvode što više mladih talenata koji bi se kasnije transferirali u jake europske i sjevernoameričke lige.
Plus naravno i dalje nastaviti regrutirati strance naših korijena, nikako ne prekidati dotok takvog talenta jer smo objektivno premali da konstantno sami stvaramo kompetitivnu hokejašku repku.

[uredio Papa Bear - 18. prosinca 2011. u 18:08]
Babangida
Babangida
Dokazano ovisan
Pristupio: 30.07.2006.
Poruka: 11.538
18. prosinca 2011. u 18:07
Bastion je napisao/la:
Aha OK. Ja mislio sam da sistem je isto ko seniora znaci tamo ima dvije DIV1 skupina a pobednik iz oba skupina ide na SP a isto tako 2 tima ide u Div2. 

Vidi cijeli citat

Svugdje je isti sistem i kod seniora i kod "mladih" (sistem koji je usvojen ove godine)

http://www.iihf.com/home-of-hockey/championships/world-championships.html

 Ice Hockey World Championship

---

Division I Group A

----

Division I Group B

-----

Division II Group A

----

Division II Group B

.....

Division III

..............................................

Npr. pobjednik Divizije II grupe B prelazi u Diviziju II grupa A, a jednom kad i tu bude prvak prelazi u Diviziju I grupu B, itd...


[uredio Babangida - 18. prosinca 2011. u 18:09]
Triba vratit Štimca!!!
sraka
sraka
Potencijal za velika djela
Pristupio: 13.05.2009.
Poruka: 1.720
18. prosinca 2011. u 19:31
Bastion je napisao/la:
Kakvi pa uslovi ima kazakstan ?? imaju 4 klizalista u ciatava drzava i samo 2000 registrirani igraca.
Vidi cijeli citat

Meštre...da mi imamo 4 natkrivena klizališta, naša deca bi uz malo bolje trenere igrala ko zmajevi. Razmeš? A drugi put prije nego pišeš bljazgarije, pročitaj malo bolje koliko oni imaju klizališta. 14 natkrivenih i dva na otvorenom. Barem su to službeni podaci IIHF-a. Isto tako imaju 433 profesionalnih seniora i 3.369 juniora. Naravno, ovo su brojke za muškarce. Pa ti reci da su oni hokejaška egzotika ili kaj god si htio reći. Ispred nas su itekako daleko.

Naši igrači su ostvarili jako dobar rezultat i ostanak u Diviziji I je za svaku pohvalu. Svaka im čast.
Ali progonstvo kojem je jedini razlog želja za lagodnijim životom bio bi posljednji poraz,
u kojem nema čak ni zametka buduće pobjede.
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 21.05.2011.
Poruka: 888
18. prosinca 2011. u 19:51
opet ovaj znalac prodaje pamet nama neznalicama, prvo ženski rukomet pa će sad i hokej na ledu..  
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 21.05.2011.
Poruka: 888
18. prosinca 2011. u 20:25
o čemu ti pričaš majko mila.. kakav hokej na ledu u Hrvatskoj??? prije ovog megaprojekta u vidu Medveščaka je naš hokej bio na razini slovenske domaće lige gdje nastupaju druge ekipe Olimpije i slični...

mi imamo svega par extra talentiranih juniora koji moraju jeeeeeeeeeeeeebeno raditi da bi nešto postigli u tom sportu, ostatak su uglavnom korijeni po svijetu koji žele nastupiti za svoju "pradomovinu".. 

u kojem ti svijetu živiš.. Hrvatska mora sada imati extra plan za idućih 20 godina u kojemu bi se napravile neke divne stvari i onda bi se imali temelji da se govori o Hrvatskoj kao nekoj mogućoj članici elitne divizije


Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 27.02.2010.
Poruka: 11.159
18. prosinca 2011. u 22:17
e pa vidiš... ja mislim da je puno bolje da imamo 18 stranaca i održavamo hokej na životu... pa da od toga u jednoj budućnosti (znači za 20- 30 godina) imamo našu ekipu koja će bit poput albe... jer od toga da igramo samo sa svojim klincima bumo postigli to da bumo možda imali 5 bodova na kraju sezone... i da hokej opet nebu nikog zanimal ko što i nije do prije 3 godine... i na kraju krajeva onda bi nas ionak poterali iz ebela... pa bi onda ti naši klinci igrali u slovenskoj ligi i bili 3., 4., 5. ili koji već... i sve bi bilo ko i prije... znači... nikakvo...
al jbg... sam ti gledaj stvarni kratkoročno... i sam i dalje čitaj wikipediju i izvaljuj stvari napamet...
sraka
sraka
Potencijal za velika djela
Pristupio: 13.05.2009.
Poruka: 1.720
19. prosinca 2011. u 12:53
Bastion....  Jesi ti na nekim drogama ili kaj? Očito ti je život u Skandinaviji isprao mozak ili si dobio tešku amneziju pa ne znaš kako to ide na našim prostorima. Objasnio sam ti osnovne stvari koje ne štimaju u našem hokeju. Objasnio sam ti i neke stvari vezano za Medveščak i reprezentaciju. Objasnili su ti i neki drugi. Ti ili si gluh i slijep ili se samo praviš takav ili ne znaš čitati sa razumijevanjem. Napisati ću ti još jednom neke stvari i ako nećeš konstruktivno raspravljati na tu temu, onda se mi više nemamo kaj razgovarati.

Prvo da ti odgovorim gdje si meni replicirao. Izjaviš da Kazahstan ima 4 klizališta, a ima u stvari 14 NATKRIVENIH što mi možemo samo sanjati i onda još ideš reći da kaj je to? U usporedbi s Hrvatskom to je svemirski brod. Da mi imamo osam natkrivenih klizališta po cijeloj Hrvatskoj (ne treba biti kapacitet veći od 500 mjesta, maximum 1000 u takvim dvoranama) naša djeca bi izrastala u prave seniore. Činjenica je da smo talentirani za sport i sumnjam da bi tu bila situacija drugačija sa hokejom. Kada bi ga klinci iz cijele države mogli igrati. U tom slučaju, da imamo osam klubova koji igraju i amaterski, mi bi imali kvalitetnu repku za Diviziju I. U to sam uvjeren. Naravno, kada bi imali i prave trenere koji rade s klincima od početka jer se hokejaš stvara od kada stane na led. A mi tu griješimo. U startu. Sada, kada je Brumerčik preuzeo Medveščakovu školu možda bude nekog pomaka. Dakle, Kazahstan, Latvija i slične zemlje su u daleko boljem položaju od Hrvatske jer imaju bolju infrastrukturu i zbog zajednice sa Rusima u kojoj su bili imaju pristup boljim trenerima. To je tak. Sa Kanadom se ne mogu i ne želim uspoređivati jer je tamo hokej sport br. 1 i tamo svako jebeno selo ima klizalište. Ako ne i dva. Klinci se rode sa klizaljkama na nogama. I to ne možeš uspoređivati s nama. I ne možeš reći da zato kaj Kanada ima xy klizališta i igrača više od Kazahstana, Kazahstan nije u boljoj poziciji od Hrvatske.

Drugo... Medveščak u EBEL-u nema NIKAKVE (čitaj još jednom NIKAKVE) veze sa razvojem hokeja u Hrvatskoj. On može biti zamašnjak (što u određenu ruku i je) da se neke stvari pokrenu s mrtve točke. Dakle, više klinaca se upisalo u hokejske škole. Međutim, tu dolazimo do problema jer se nema gdje trenirati. Dakle, trebamo infrastrukturu. Pogon za led na velesajmu može održavati dva leda, ali netko u gradu Zagrebu ne da paviljon do klizališta da se od njega napravi ledena dvorana. Zašto? Pojma nemam. Taj paviljon ionako propada, ali očito nije nikome u interesu da se spasi jedan paviljon i prenamijeni u sportski objekt. Tome nije kriv Medveščak, tome nisu krivi klubovi (barem ne u velikoj mjeri) nego politika i sam grad Zagreb koji gospodari Zagrebačkim velesajmom. Da bi HSHL mogao lobirati malo jače i da je već odavno trebao da se taj paviljon sredi i napravi ledena ploha od njega, mogao je i trebao. Zakaj nije? Ne znam ni na to pitanje odgovor, ali to opet dokazuje ono što sam ti već nekoliko puta napisao, a to je da je savez NESPOSOBAN, odnosno, sposoban je toliko da bude sam sebi svrha i da ljudi koji su nutra beru lovu. Nije velika, ali je konstantna. Je li tome kriv isključivo Medveščak? NE. Tome su krivi i Zagreb i Mladost. Svi oni imaju svoje predstavnike u savezu. Je li tome kriv EBEL Medveščak. Još manje jer taj problem postoji barem 20 godina. 20 godina, a ne tri od kada je Medveščak član EBEL-a.

Treće... Stalno govoriš kako je Stamkos Makedonac. E pa mili moj, kako onda možeš reći da su Prpic, Sertich, Naglich, Ouzas, Kinasewich, Pokulok, Martinović (brat mu je branio za Hrvatsku), Gombar (ajmo još nabrojati i Prpicha i Hecka) stranci kada nisu? Imaju hrvatske korijene i ustavno pravo na državljanstvo. Ja ih ne doživljavam strancima. Ne kužim kako ti imaš pravo uopće tvrditi da su oni stranci ako je po tebi jedan Stamkos Makedonac. Čak i da to ne govoriš, nemaš nikakvo pravo ove ljude prozivati strancima. Oni su Hrvati! Nadalje, u ekipi su i Vasiljević, Kanaet, Blagus, Sertić, Kostović, Zanoški, Šijan. U ekipi je prijavljeno još nekoliko juniora. I sada, obzirom da vjerujem kako te elementarna matematika ide, probaj oduzeti zbroj tih svih imena od broja 25 pa mi reci kako je to 18 stranaca u klubu? I uopće ne vidim problem u tome da osvojimo naslov s 10 stranaca u klubu. To je takva liga u kojoj trenutno igrači ponikli u Hrvatskoj ne mogu igrati hokej niti smiju jer je opasan po njihovo zdravlje. Jel ti to shvaćaš? Opasan po njihovo zdravlje. EBEL igramo tek treću sezonu. Neki dečki nisu nikad igrali takve tekme. Kaj se desilo Mati Mlađenoviću? U drugom kolu prve sezone je tako bio ozljeđen da se više nije vraćao na led. A čovjek je bio naš NAJBOLJI senior u tom trenu. Ne možeš skočiti iz pelena u odijelo. Stari moj, postoje koraci koji se moraju proći. Nadalje, imamo generaciju U16 koja je lani fino igrala Slohokej. Od tih dečkiju se da složiti sigurno par igrača (možda i deset) koji bi mogli igrati EBEL. Ali se njih mora čekati još dvije godine. I to je tak. S tim da je pitanje hoće li moći oni pratiti isti ritam, a čeka ih i mukotrpno treniranje. Neki će možda odustati. To mi ne znamo dok ne vidimo.

Četvrto... Naravno da bi Medveščak trebao težiti tome da uzima čim više mladih igrača iz svog pogona ili iz drugih HR klubova koji će igrati u EBEL-u. To je jasno ko bijeli dan. Ali stari moj ništa ne ide preko noći. Baš ništa. I ako ćemo iskreno, Medveščak u EBEL-u nije dužan brinuti se o razvoju HR hokeja jer je to profesionalni klub. Sve ostalo je TEŠKI AMATERIZAM u kojem glavnu riječ vodi savez. Kao takav se mora brinuti o ostalim klubovima i uvjetima. Naravno da Medveščak participira u radu saveza i da mora voditi nekakvu brigu i o svojim mlađim kategorijama i kako će se igrati PH, ali da je on jedini odgovoran za razvoj hokeja u Hrvatskoj, NIJE. I čim to shvatiš, prestati ćeš lupetati gluposti.

Peto... to kaj Hrvatska reprezentacija nije igrala na niti jednom turniru u IIHF pauzama nije kriv EBEL Medveščak nego savez koji nije pripremio ništa da bi se igralo na turnirima. Kako sam jednom već rekao, mislim da čak nemamo ni izbornika. Nisam siguran, ali mislim da je tako. I tome sigurno nije kriv EBEL Medveščak. S druge strane, odakle ti pravo govoriti da jedan klub ne smije obilježiti 50. godina svog osnutka? Zašto ne bi igrali tekmu protiv Dinama iz Moskve. Jedan Hajduk može protiv Barcelone na primjer, ali mi ne bi smjeli odigrati rođendansku utakmicu i klub ne bi smio nagraditi navijače s jednim od najboljih klubova u Europi? Kaj s tim ima savez kaj Medveščak slavi 50 godina? Niti je savez podržao prijateljsku rođendansku utakmicu niti ju je mogao spriječiti. Nemoj mrvit... Ta utakmica sigurno nije utjecala na okupljanje reprezentacije. Isto tako, uspoređivati Mađarsku i Sloveniju koje rade kud i kamo bolje sa svojim klincima od nas i koji imaju više klizališta od nas je isto bespredmetno. Možeš reći da nam oni mogu biti uzor, ali uspoređivati se još uvijek ne možemo. Na žalost, ali je tako. Uzor nam mogu biti. Alba je prerasla prerasla Medveščak prije deset godina. U Mađarskoj ima više novaca koji se ulažu u hokej jer je Mađarima stalo da im hokejska repka bude jaka. Našima još nije. Isto tako ne možeš uspoređivati niti jednu školu hokeja na ledu sa ovih prostora s onom u Jesenicama. Možemo učiti od njih, ali se uspoređivati još uvijek ne možemo i nećemo moći jedno vrijeme.

Šesto... Kada si se već dotakao tamo nekog igrača koji igra u Finskoj i da hrvatski igrači ne bi trebali ići igrati van. Naravno da bi trebali jer ovdje u svojim kategorijama nemaju se kako kroz utakmice razvijati jer imamo tri kluba. A to kaj je Borna Rendulić otišao u Finsku je zato jer je išao na kampove u međusezoni, zato jer su ga vidjeli menadžeri i zato jer su si njegovi roditelji mogli priuštiti da ga pošalju van. Imaju love. Isto tako su vani još neki klinci. Ako se misle jednog dana profesionalno baviti hokejom, morali su ići van. U Hrvatskoj je hokej na ledu AMATERSKI sport. Zapamti to više. EBEL Medveščak nema veze sa stvarnim stanjem u HR hokeju. To je profesionalni projekt koji služi tome da se klub izdigne iz pepela u kojem je bio 20 godina i da se stvori zamah kako bi se možda popravile neke stvari u HR hokeju. I naravno da mi možemo gledati dobar hokej hvala Bogu. Neki od tih dečkiju koji igraju vani neće moći nastaviti svoje karijere u Slovačkoj, Češkoj, Austriji, ali će se u slučaju održavanja projekta pro momčadi u Medveščaku imati kamo vratiti i igrati hokej profesionalno i živiti od njega. 

Ako ti nekaj nije jasno, pitaj, ali nemoj suvat gluposti. Sam sebi uskačeš u usta sa nekim komentarima. A prije nego pitaš išta, prvo si pročitaj ovo napisano barem dva tri puta da ti fino sjedne. 
Ali progonstvo kojem je jedini razlog želja za lagodnijim životom bio bi posljednji poraz,
u kojem nema čak ni zametka buduće pobjede.
Babangida
Babangida
Dokazano ovisan
Pristupio: 30.07.2006.
Poruka: 11.538
19. prosinca 2011. u 12:59
Uspjeh Medvescaka mora biti "iskoristen" na promociju/razvoj hokeja u Hrvata, na svim nivoima, no mislim da mnogi vide samo Medvescak i nista vise, evo recimo HRT, u prijenosu protiv Dinama ja nisam cuo da su Mico i njegovi gosti iti jedan put spomenuli nasu mladu reprezentaciju, njihov velik uspjeh protiv Italije dan prije, nista... kad je vec Medvescak velika prica, onda to to treba iskoristiti da se promovira CRO hokej u cijelosti, a taj HTV mislim da ni u dnevnicima nista nije rekao o U20, a kamoli da su osigurali kakvu  reportazicu, snimkicu, ista... 
[uredio Babangida - 19. prosinca 2011. u 13:00]
Triba vratit Štimca!!!
Papa Bear
Papa Bear
Dokazano ovisan
Pristupio: 27.07.2008.
Poruka: 16.089
19. prosinca 2011. u 14:22
Babangida je napisao/la:
Uspjeh Medvescaka mora biti "iskoristen" na promociju/razvoj hokeja u Hrvata, na svim nivoima, no mislim da mnogi vide samo Medvescak i nista vise, evo recimo HRT, u prijenosu protiv Dinama ja nisam cuo da su Mico i njegovi gosti iti jedan put spomenuli nasu mladu reprezentaciju, njihov velik uspjeh protiv Italije dan prije, nista... kad je vec Medvescak velika prica, onda to to treba iskoristiti da se promovira CRO hokej u cijelosti, a taj HTV mislim da ni u dnevnicima nista nije rekao o U20, a kamoli da su osigurali kakvu  reportazicu, snimkicu, ista... 
Vidi cijeli citat


Pitanje je dali su to oni uopće znali, a ne da nisu htjeli ništa reći o tome, što dakako dosta govori o njihovom stupnju obavještenosti i definitivno nije za pohvalu.