Nogomet

Šerić stoper, ulazi i Višković

Sportnet • četvrtak, 01.06.2000.


Dalibor Višković (dp)

Do utakmice između češke i hrvatske mlade nogometne reprezentacije ostalo je još samo nekoliko sati, početak je u 20.30 sati na stadionu u Trenčinu. Izbornik Ivo Šušak ponovo se susreće s problemima, ali duga i kvalitetna klupa hrvatske reprezentacije rješenje je svih problema.

Ovog puta, ozljeda Smoje na mjesto stopera stavit će Šerića, a na lijevi bok ulazi Dalibor Višković...


Ivo Šušak (Snimio: Dražen Patarčić)

Ozljeda koju je Dario Smoje zadobio potkraj utakmice sa Španjolcima prije tri dana preozbiljna je da bi mladi stoper zaigrao danas protiv Češke. Iz tog razloga Ivo Šušak posegnuo je za nekim "pretumbacijama" u sastavu. Na mjestu lijevog stopera zaigrat će Anthony Šerić, a njegovo mjesto na boku popunit će Dalibor Višković.

"Višković je igrač koji ima moje puno povjerenje, u odličnoj je formi i nema nikakvog straha da može kvalitetno zamijeniti Šerića. Šerić bi, pak, poziciju stopera također trebao odigrati bez ikakvih problema. Te promjene nisu nikakav hendikep za nas." Osim toga, Šusak je odlučio promijeniti startnu formaciju. Nakon sustava 3-4-3, kojim je Hrvatska igrala u prve dvije utakmice, odnosno u toj je formaciji počinjala utakmicu, danas će Hrvatska zaigrati s dva napadača, a vezu će pojačati Goran Brajković. Sustav 3-5-2.

Tko su dvojica napadača koja će igrati? Siguran je jedino Tomo Šokota, Šušak kaže: "Za drugog napadača odlučit ću se neposredno prije utakmice. Ne znam da li će to biti Balaban ili Šimić. U svakom slučaju, postoji mogućnost da svi napadači dobiju priliku, zbog težine utakmice. No, to će se vidjeti tijekom utakmice."

Kriteriji u slučaju jednakog broja bodova

1. veći broj bodova u međusobnim susretima
2. gol-razlika, ali samo iz utakmica momčadi s istim brojem bodova
3. veći broj postignutih pogodaka iz gol-razlike pod 2.
4. gol-razlika iz svih utakmica skupine
5. veći broj postignutih pogodaka iz gol-razlike pod 4.
6. koeficijent koji se izračunava iz kvalifikacijskih utakmica (broj bodova dijeli se s brojem odigranih utakmica)
7. fair-play učinak na turniru
8. ždrijeb

Dakle, početna postava trebala bi biti: Pletikosa, Tudor, Bišćan, Šerić, Sabolčki, Vranješ, Brajković, Leko, Višković, Šokota, Šimić (Balaban)

Ta treća utakmice odlučujuća je za obje reprezentacije. Česi se bore za finale, naši barem za treće mjesto, a postoji i mogućnost igranja u finalu ako se rezultati poklope. Što bi to značilo? U slučaju pobjede naše reprezentacije protiv Češke s najmanje dva pogotka razlike, a ako istovremeno Španjolci i Nizozemci odigraju neriješeno - Hrvatska je prva u skupini. No, pobjeda naših u svakom slučaju garantira najmanje drugo mjesto.

Gospodine Šušak, hoće li biti kakve fešte u slučaju uspjeha?
"Ma, kakve fešte", kroz smijeh govori izbornik, "mi se tada odmah moramo spremati za sljedeću utakmicu. Ali, sigurno je da će biti prisutno jedno pojačano zadovoljstvo, koje nećemo susprezati, niti priječiti veselje. Nadajmo se da će do toga doći."

Naša momčad nakon ručka ima odmor do 17 sati. Nakon toga je zajednički sastanak, pa "marenda" i oko 18.20 polazak za Trenčin, da bi se spremili za početak utakmice . Nadajmo se da sutra hrvatska ekspedicija neće put Hrvatske, nego put Bratislave, gdje se u nedjelju igraju završne borbe, za treće i prvo mjesto.

Goran ŠTIMEC, Dražen PATARČIĆ,

SuperSport HNL

1Dinamo 3667:30+3782
2Rijeka 3669:30+3974
3Hajduk 3654:26+2868
4Osijek 3662:43+1957
5Lokomotiva 3652:45+751
6Varaždin 3639:47-842
7Gorica 3635:50-1541
8Istra 1961 3636:54-1841
9Slaven Belupo 3643:69-2633
10Rudeš 3622:85-639

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSlovačka 2000
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!