Ostali sportovi

Giro, 18. etapa: Casagrande zadržao vodstvo

Marko Breljak • četvrtak, 01.06.2000.


Francesco Casagrande - jos uvijek u "ružićastom"

Nakon što je Francesco Casagrande preuzeo vodstvo u ukupnom poretku, kritici su govorili da on nije vozač za velike utrke i da će pokleknuti. Ipak najbolje ih je demantirao u 18. etapi, kada je odličnom vožnjom kontrolirao cijelu utrku, hrabro izdržavao sve napade te zadržao ukupno vodstvo.

Grupica od nekoliko glavnih vozača formirala se na čelu prije zadnjeg velikog uspona. Napade su predvodili Tonkov, Garzelli i Simoni. To nije mogao pratiti Frigo, a nešto kasnije je otpao i lanjski pobjednik, Gotti. U završnih nekoliko kilometara Simoni i Garzelli još pokušavaju "pobjeći" Casagrandeu, no vodeći u ukupnom poretku to sve izdržava. Nekolicina vodećih vozača zajedno ulaze u završni sprint, a pobjedu odnosi Stefano Garzelli ispred Simonija i Casagrandea. Tako je Garzelli dobio 12 sekundi bonusa, Simoni 8 sekundi, a Casagrande 4 sekunde.

Casagrande je nakon još jedne teške etepe ostao u ružičastom. Garzelli je smanjio razmak za osam sekundi, a Simoni za četiri. Najveći gubitnici su Gotti i Frigo, koji su ovim lošim nastupom najvjerovatnije uništili nade za dobar plasman na kraju Gira. Sutra nas opet očekuju planine, a Giro je još potpuno otvoren. Tonkov će sutra morati napasti želi li poboljšati svoje šanse na kronometru u subotu. Osim Casagrandea, šasnu za ukupnu pobjedu imaju još Belli, Simoni i Garzelli.

Ukupni poredak nakon 18. etape:

1. Francesco Casagrande (Ita) 87.11.08. 2. Stefano Garzelli (Ita) 0.25
3. Gilberto Simoni (Ita) 0.53
4. Wladimir Belli (Ita) 1.11
5. Pavel Tonkov (Rus) 2.41
6. Andrea Noe (Ita) 3.39
7. Hernan Buenahora Gutierrez (Kol) 3.43
8. Ivan Gotti (Ita) 4.25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!