Rukomet

RKM Osiguranje - Zamet: Zamet razbio Medvjede

Boris Bilas • subota, 03.06.2000.

Zagreb, polufinale hrvatskog rukometnog Kupa
ZAMET AUTOTRANS - RKM OSIGURANJE ZAGREB - 30:22 (16:15)
Dvorana II Doma Sportova, 1000 gledatelja
Suci: Jeftić i Peković (Varaždin)

ZAMET AUTOTRANS: Modrušan, Uzelac, Sulić 4, Franić 8, Ivandija 4, Riđić, Ožbolt 4, Gmaz 1, Bašić 9, Kamberović, Matošević

RKM OSIGURANJE ZAGREB: Badurina, Đurašin, Uremović 2, Rapo, Dobronić 1, Brož 4, Radić 3, Horvat 1 (1), Rodinis 1, Glavinić 8, Petruševski 2, Fekete

Obrane: Zamet 17 (Modrušan 4, Matošević 13), RKM Osiguranje 8 (Badurina 3, Fekete 5)
Sedmerci: Zamet 2 (1), RKM Osiguranje 2 (1)
Isključenja: Zamet 6 minuta (Uzelac, Sulić i Franić), RKM Osiguranje 4 minute (Rodinis)

Rukometaši Zamet Autotransa prvi su finalisti rukometnog Kupa. Oni su u polufinalu iznenađujuće lako pobijedili RKM Osiguranje Zagreb sa 30-22 (16-15). Riječani su tokom cijele utakmice bili bolji i kontrolirali su rezultat,a Medvjedi su cijelu utakmicu odigrali vrlo loše. O tome koliko je Zamet dominirao utakmicom pokazuje podatak da Medveščak niti jednom nije vodio, samo je dva puta, na početku utakmice, bilo neodlučeno (1-1 i 3-3).

Zamet je prvu veću prednost stekao u 13. minuti kada je poveo s 9-6. Tu prednost Riječani su čuvali do samog kraja prvog djela kada se Medvjedi nakratko bude, te dolaze do zaostatka od jednog gola na kraju poluvremena. Treba napomenuti da su vratari Osiguranja u prvom poluvremenu obranili samo tri lopte, te je to sigurno bio jedan od razloga njihove slabe igre.

I kada su svi očekivli da Medvjedi u drugom poluvremenu podignu razinu svoje igre, oni su taj period odigrali još lošije i postigli su samo sedam golova. Igra Medveščaka u napadu potpuno je stala, Ive Glavinić, koji je u prvom poluvremenu održao Medvjede u igri sa sedam golova, u drugom je dao samo jedan, drugi igrači i onako nisu bili raspoloženi za igru. S druge strane Franić i Bašić punili su mrežu Feketea, a Matošević je bez većih problema skidao slabe udarce Medvjeda. Najveću seriju Zamet je napravio od 40. do 50. minute kada su od vodstva 22-18 došli do 26-18 i stime su riješili pitanje prvog finalista ovogodišnjeg Kupa.

Medveščak koji je s velikim ambicijama organizirao ovaj Kup tako je ostao bez šanse za borbu s gradskim suparnikom, ali s igrom koju su pokazali nisu to ni zaslužili. Riječani su s ovom pobjedom izborili nastup u Europi sljedeće sezone pa i ne čudi njihovo veliko slavlje na kraju utakmice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!