Ostali sportovi

Garzelli preuzeo vodstvo na Giru !

Marko Breljak • subota, 03.06.2000.

Cijela Italija priželjkivala je prije ovogodišnjeg Gira pobjedu ekipe Mercatonea. Razlog je naravno prošlogodišnja, još uvijek sporna, diskvalifikacija miljenika publike, Marca Pantanija. “Mali gusar” ipak nije još uvijek dovoljno spreman, ali je njegov timski kolega Stefano Garzelli od početka u vrhu i stalno za petama Francescu Casagrandeu.

Garzelli je od početka 20. etape, vožene na kronometar, pokazao da je fizički i psihički spreman za preuzimanje ružičaste majice i već na prvim prolazima bio je bolji od trenutno vodećeg Casagrandea. Prednost “gusarčića”, kako su Garzellija nazvali zbog sličnosti sa Pantanijem, je konstantno rasla te je na kraju etape iznosila gotovo dvije minute ispred Casagrandea. Pobjedu na brdskom kronometru je opet odnijela ekipa Vitalicia i to opet Jan Hruška koji je bio najbolji i u prvoj etapi. Imao je više od minute prednosti ispred Noe i fenomenalnog Garzellija.

Stefano Garzelli je tako preuzeo vodstvo u ukupnom poretku za minutu i 27 sekundi pred Casagrandeom, a na trećem mjestu, kao i lani, nalazi se Gilbero Simoni. Poredak se sutra u zadnjoj, nizinskoj, etapi, neće mijenjati tako da Garzellija već možemo proglasiti pobjednikom ovogodišnjeg Gira.

Nakon preuzimanja ružičaste majice, Garzelli je izjavio: “Od početka nisam išao punom snagom, pokušavao sam uloviti čim bolji ritam…još uvijek nisam svjestan što mi se dogodilo. Ovakav uspjeh prije Gira nisam očekivao…pobjedu bi želio pokloniti svima koji su me podržavali i vjerovali u mene, a među njima i Marco Pantani.”

Ukupni poredak nakon 20. etape:
1. Stefano Garzelli 93.45.47
2. Francesco Casagrande 1.27
3. Gilberto Simoni 1.33
4. Andrea Noe 4.58
5. Pavel Tonkov 5.28
6. Guillermo Buenahora 5.48
7. Wladimir Belli 7.38
8. Jose Rubiera 8.08
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!