Rukomet

Obrvan: "Želimo konačno biti prvaci Hrvatske"

Mateo Perković • subota, 10.06.2000.

Ovih se dana po ulicama grada na Neretvi puno pričalo o rukometu, iako su mnogi zalazili u one teme koje se njih ne tiču. Najviše se pričalo o financijskim problemima grada Metkovića i kluba Metković Jambo koji bi u novu sezonu trebao startati jednostavno kao R.K. Metković što bi, kako kaže predsjednik kluba, otvorilo put za još mnoge sponzore koji bi ulagali u taj klub.

Iz početka su se otvarale mnoge mogućnosti oko kupovine mnogih vrsnih igrača kao što su Džomba, A. Lavrov, B. Szabo i drugi, no čelnici kluba su se ipak odlučili za drugu varijantu.

Sigurno je, doći će vratar Matošević, a za Horvata i Baltića još ništa nije 100 posto sigurno. Otišli su Pušnik i Markota, a klub je trenutno u potrazi za vanjskim pucačima kako bi upotpunili svoju momčad, no o tome će se raspravljati tek nakon odmora. Metkovcima je ove sezone prvi cilj konačno biti prvacima Hrvatske i prekinuti Badelov niz osvojenih trofeja iako će opet biti napeto bez obzira što su otišli Saračević, Bilić, Jović...

Kako trener Ivica Obrvan uspijeva istovremeno voditi trening i raditi trening te u isto vrijeme pripremati ekipu, izabrati igrače i voditi ih?
"Kada nešto uistinu želite to i dobijete. Najviše mi pomažu moji pomoćnici, ali i sami igrači iako nekada i izgubim živce. Ma, sve se može kad se hoće. Kada želite uspjeh i imate motiva i materijala za raditi uspjeh će doći, ili sada ili za deset godina. Doći će."

Kako zamišljate ovaj klub u budućnosti?
"Ha, slušajte to teško je reći kako bi to realno bilo, ali ako klub izdrži još 5-6 godina kao jak i velik klub kao što je sada, očekivam povratak svih metkovaca u svoj klub. Želio bih prije svega da nam se vrati Pako, Mana ..."

Kako gledate na Metković sada i prije pet godina?
"Pa prije pet godina ja sam još igrao u Badelu i Metković nije imao neke igrače, ali niti sponzore koji bi ga doveli ka uspjehu. Sada RK Metković Jambo ima i kvalitetne igrače, a i odlične sponzore koji su od Metkovića napravili ovo što je on danas. Da je Metković sve to imao i prije pet, deset godina vjerujem da bi i tada bio u samome rukometnom vrhu."

- Vaši su navijači jedni od najjačih u Hrvatskoj, rijetko gdje je ozračje bilo bolje.
"Slušajte, ja sam igrao i u "Ledenoj" i u svim velikim Europskim dvoranama i svaka čast BBB-ovcima i ostalim navijačima, alija osobno mislim da metkovska dvorana može pružiti najbolju atmosferu što se i vidjelo na prvoj finalnoj utakmici EHF-a protiv Flensburga kada su i oni sami priznali da je ovo najbolja atmosfera u kojoj su ikada igrali. Navijači Metkovića, stvarno, svaka vam čast!"

- Završena je sezona, kao drugi ste u Hrvatskoj, prvaci kupa EHF-a, kako gledate na sve to?
"Moram priznati da smo potrošili mnogo vremena, živaca i novca da bi napravili ovo što jesmo. Mnogo je truda uloženo u ovaj klub i to se jednom moralo isplatiti, rekao sam već i na početku, kad-tad. Sada nam se pruža najveća prilika da osvojimo prvenstvo Hrvatske, jer Badel polako slabi, a mi rastemo, stasamo, treniramo, zagrijavamo se još više za taj Badel i da konačno budemo prvaci Hrvatske."

Sprema li se nekakvo "veliko pospremanje" za vrijeme ljeta ili...?
"Pa, mislim da ne. To se još ne zna. Sve je pod upitnikom. Mislim da sigurno dolaze Matošević i Horvat. Tko odlazi još ne znam. Otišli su Pušnik i Markota. Iako još ništa nije sigurno, to je samo složeno u mojoj glavi. Tu će još, nadam se, i biti Sršen. Nisam siguran da li ću sljedeću sezonu biti na klupi kao trener ili ću možda u igru kao desno krilo. Opet vam kažem, čekajmo zajedno sljedeću sezonu pa ćemo vidjeti..."

- Spremate li kakve adute ili jockere za sljedeću sezonu, nove akcije, neke nove faze obrane, ukratko, koje će vam biti glavno oružje, jer vidjeli smo, ove se godine pucalo iz svega: ubojite kontre, dodavanja na liniju, šutevi sa vanjskih pozicija, Jerkovićeve obrane... Što sada slijedi?
"Ja se nadam i vjerujem da će Bjeliševe i Kalebove kontre i dalje ostati tako ubojite, a ako im se i ostali pridruže imat ćemo odličan sastav. Linijom će vladati Žiga i Bjeliš kojima će biti zadatak sve da sve primljene lopte "zabiju" u protivnički gol. Šuterima Metličiću, G.Jerkoviću, Goluži i Dominikoviću vjerovatno neće nestati neumoljiv šut i oni će odraditi svoj dio posla kako treba. O Draganu Jerkoviću nemamo šta puno pričati, on je izvrstan sam po sebi, ali ako ga ne bude išlo tu je Matošević, ali i mladi Čarapina koji se već sjajno iskazao. Ako ovo sve bude tako glatko funkicijoniralo sa efikasnom obranom 3-2-1, 6-0 ili 5-1 mislim da ćemo stvoriti jedan nepobjedivi lanac, ali ako samo jedna karika tog lanca otkaže, a ostali igrači ne budu spremni na kiks svoga suigrača možemo isto tako brzo pasti na dno. Našeg jockera imamo, ali to ćemo ostaviti za drugi put (sa smješkom je rekao Obrvan).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!