Rukomet

Podravki osmi Kup Hrvatske

Bernard Jurišić • nedjelja, 11.06.2000.

Podravka Dolcela - Osijek - 23:17

Split, mala dvorana SC Gripe, 250 gledatelja
Podravka Dolcela - Osijek 23:17 (10:4)
Suci: Sokol (Varaždin) i Posavec (Varaždin)

PODRAVKA D.: Maljko, Knezović, Vresk (2), Koljanin, Buković (2), Palčić (6), Damjanić (5), Raguž (3), Mihoci (2), Hrg (3), Štević, Šarić, Stančin.

OSIJEK: Glavaš, Savičić (1), Panić, Lenardić (4), Farkaš (4), Vrkljan (7), Popović, Topalov, Malinar, Volervić, Lukić (1), Kladarić.

Rukometašice Podravke Dolcele nastavile su osmogodišnju dominaciju na hrvatskim parketima. Nakon osme titule prvaka države, “kokice” su osvojile i osmi uzastopni Kup, pobijedivši u finalu u Splitu, Osijek sa 23:17. Ovom pobjedom, Koprivničanke su zaokružile gotovo nevjerojatan niz od 34 pobjede iz 34 utakmice u domaćim natjecnajima ove sezone, što najbolje govori o konkurenciji s kojom su se susrele...

Prave borbe u finalu nije ni bilo, jer su odličnom obranom Koprivničanke već u prvih pola sata pokazale da su kvalitetnija momčad. Dovoljno je govorio semafor, Osječanke su u 30 minuta samo četiri puta zatresle mrežu Irine Maljko. Drugi dio donio je rutinski odrađen posao i ariviranje 16. domaće “kante”. Najboljom igračicom turnira proglašena je Andrea Hrg iz Podravke.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!