Nogomet

Euro 2000: Njemačka - Rumunjska 1:1

Davor Sajko • ponedjeljak, 12.06.2000.

Prvi susret skupine A između Njemačke i Rumunjske završio je bez pobjednika. Prije samog početka susreta uručen je prigodan poklon Thomasu Häßleru kojemu je ovo bio 100. nastup u dresu njemačke reprezentacije.


Scholl strijelac izjednačujućeg pogotka

Iako su imali prvu priliku nakon pogreške Petrescua koju Bierhoff nije iskoristio, Rumunji su pogrešku Linkea iskoristili. Na lijevoj strani nakon pogreške Linke lopte se dokopao Ilie, ubacio loptu u sredinu gdje Moldovan loptu s nekoliko metara šalje pod vratnicu. Igrala se tek peta minuta susreta. Rani pogodak Rumunja u potpunosti je dotukao Nijemce. Obrana kao i srednji red njemačke reprezentacije u potpunosti je igru prepustio Rumunjima. Hagi odličnim loptama proigrava svoje suigrače koji u nekoliko navrata ozbiljno prijete Kahnu. U 17. minuti Hagi je odlično uposlio Iliea na desnoj strani, čiju ubačenu loptu Moldovan šalje preko vratiju. Samo dvije minute kasnije opet je u glavnoj ulozi Hagi. Ovaj je puta uposlio Petrescua, ali na sreći Nijemaca Kahn je u posljednji trenutak uspio loptu skrenuti ispred Petrescua. Bila je to i prva sumnjiva situacija jer se učinilo da je Kahn loptu dirao rukama izvan svog kaznenog prostora. Polovicom poluvremena Nijemci su uputili prvi udarac prema rumunjskim vratima. U tim trenucima na desnoj strani pokušavali su Babell i Rink, međutim bez konkretnih prilika. U 24. minuti Bierhoff je propustio priliku za izjednačenje. Udarac iz ugla izveo je Scholl, dok je Bierhoffov udarac glavom Stelea zaustavio krajnjim naporom. Ova neiskorištena prilka bila je i prekretnica u igri njemačke reprezentacije. Preuzevši inicijativu na sredinii terena Nijemci su počeli pritisak na rumunjska vrata. U 28. minuti izjednačenje. Dugo je lopta kružila po desnoj strani kada je u jednom trenutku loptu dobio Scholl i s 20-ak metara snažno tukao i lopta je odsjela u desnom gornjem kutu Stelenih vratiju. Izjednačujući pogodak ovaj je put šokiao Rumunje koji su u potpunosti igru prepustili Nijemcima. Iako imaju više loptu u nogama Nijemci ne stvaruju prilike iz kojih bi savladali rumunjskog vratara. Krajem prvog poluvremena dogodila se i druga sumnjiva situacija. Hagi još jednom izvanredno upošljva Iliea u kaznenom prostoru gdje ga ruši Nowotny, međutim sudac samo odmahuje rukom. Do kraja poluvremena Petrescu je još jednom bio u prilica pogodak, ali lopta je završila pokraj vratiju.


Gheorghe Hagi - igrač utakmice

U drugom poluvrmenu prvu su priliku imali Rumunji. Moldovan se oslobodio svog pratitelja u kaznenom prostoru, puca s nekoliko metara iskosa, ali Kahn odličnom intervencijom otklanja opasnost za svoja vrata. Na drugoj strani neiskorištenom prilikom uzvraća Bierhoff čiji udarac glavom završava tik kraj vratiju. Početak drugog poluvremena obećavao je puno, međutim visoki tempo u početniim minutama drugog poluvremena pao je nakon samo nekoliko minuta. Igra se odvijala na sredini terena uz obostrane pogreške. Nekoliko individualnih akcija razbijalo je u tim trenucima izuzetno monotonu utakmicu. Bierhoff je uposlio Zigea u sredini, međutim udarac glavom završava u gol-autu. Nekoliko minuta kasnije Ziege još jednom prijeti. Ovaj puta nakon slobodnog udaraca lopta je prohujala kraj vratiju. U 68. minuti Rumunji nisu iskoristili priliku utakmice. Ozlijeđenom Rehmeru je pobjegao Ilie po lijevoj strani, izbio pred Kahna. Kahn loptu odbija, a na odbijenu loptu natrčava Moldovan koji iz dva pokušaja ne uspijeva savladati Kahna. Prvi udarac Kahn brani, a drugi udarac na prazna vrata završava u gol-autu. U drugom dijelu drugog poluvremena igra se i dalje odvija na sredini terena bez izrazitih prilika na obije strane. Sedam minuta prije kraja susreta sudac je poništio pogodak Bierhoffa zbog zaleđa i to je bilo sve do kraja susreta.

Ovakvom igrom teško će "Elf" ponoviti rezultat od prije četiri godine iz Engleske. Uz puno sreće uspjeli su izvući bod protiv izuzetno raspoložene Rumunjske gdje je najbolji pojedinac bio 35-godišnji Hagi koji je svojim odličnim loptama upošljavao svoje suigrače. Mogu Nijemci biti itekako zadovoljni podjelom bodova s obzirom da danski sudac Nielsen krajem prvog poluvremena nije dosudio očiti jedanaesterac za rumunjsku reprezentaciju.

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometEuro 2000

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!