Nogomet

Boško Balaban "poplavio"

Dražen Patarčić • četvrtak, 15.06.2000.


Boško Balaban u maksimirskim hodnicima (dp)

Gužva u maksimirskim hodnicima. Mrtvilo koje je ovih dana zavladalo u Dinamu, razdrmali su novinari koji su se u velikom broju pojavili na ceremoniji potpisivanja dvogodišnjeg ugovora Boška Balabana i Dinama. Gotovo je sve podsjećalo na potpisivanje Ardillesa i Canjuge. TV kamere, fotoreporteri i novinari. Žamor novinara utišao se nakon što se u hodnicima uz Zdravka Mamića pojavio Boško Balaban. Čule su se samo foto kamere i bljeskalice.


Veliko zanimanje "sedme sile" za potpis Boška Balabana (Snimio: Dražen Patarčić)
Dinamo su zastupali, Velimir Zajec, Mirko Novosel, Damir Vrbanović, a uz Boška Balabana su bili, njegov impresario Zdravko Mamić, odvjetnik Krešimir Čurković, te Boškovi roditelji i brat. Prisutan je bio i predstavnik zagrebačkog nogometnog saveza Darko Cvitković, koji je odmah i ovjerio potpisane ugovore.

S malim zakašnjenjem od najavljenog vremena početka ceremonije, krenulo je vrlo jednostavno. Glasnogovrnik Ivan Rotim upoznao je prisutne da je danas prvi dan prjelaznog roka i da je za Dinamo ovo vrlo značajan ugovor koji su uspjeli privesti do kraja na zadovoljstvo kluba i igrača. ”Boško je jedan od ponajboljih hrvatskih igrača i zadovoljstvo nam je predstaviti ga, vama novinarima, a poslije i našim navijačima.”


Boško Balaban "poplavio"! (dp)

Nakon uvodne riječi, odmah se pristupilo potpisivanju ugovora. Ugovor je na dvije godine, s mogućnosti da se raskine nakon jedne godine, ili produži za još dvije. Sve ovisi o zadovoljstvu i ineresu obje strane. Zadovoljnog osmjeha, Boško je nakon potpisa ugovora vrlo kratko izjavio: "Prije svega ja pozdravljam sve prisutne, i drago mi je da sam došao u Dinamo. Mislim da ću svojim igranjem i zalaganjem pomoći da Dinamo postane novi prvak države i da se kvalificira u Ligu prvaka."

Nakon Boška, novinarima se obratio i Velimir Zajec. "Mi smo svi izuzetno zadovoljni da se ovaj transfer realizirao. Poznata vam je pozadina i povjest naše želje da Balaban dođe k nama, konačno smo to uspjeli realizirati. U ovim teškim vremenima pokazujemo da smo kao klub dobro organizirani, i da ćemo dovođenjem ovakvih igrača, tipa Boška, koji je izuzetno motoričan, moderan igrač, jer samo takvi u svijetu prolaze, stvoriti jednu momčad i jednu generaciju koja će nastaviti graditi značajan image u Europi, svijetu ali i kod nas. Trebamo zahvaliti gospodinu Mamiću u dovođenju ovako kvalitetnog igrača i normalno svim ljudima u klubu. Od predsjednika Barišića do svih nas, koji smo stvorili uvijete da Boško dođe u naš klub. Uvjeren sam da će svoju kvotu golova i kvalitetnih igara pružiti i u našem dresu." Nakon tih riječi Zajec je predao novi Dinamov dres Balabanu, uz napomenu, da je dres za sada broj nula, ali s nadom da ne bude "nula bodova" na kraju. Bljeskalice fotoaparata, osmjesi, rukovanja i šaljivi komentari o veličini dresa, mala zakuska i stotine novinarskih pitanja svim učesnicima u ovom transferu.


Direktor Mirko Novosel kontrolira potpis Boška Balabana (Snimio: Dražen Patarčić)

Za Sportnet, nakon što se oslobodio novinarskog pritiska, lagano uživajući u hladnoj Coca Coli, Boško je dao slijedeću izjavu: " Najzaslužniji za moj dolazak u Dinamo je moj menadžer Zdravko Mamić. Dinamo je bio među prve dvije opcije u našim kombinacijama. Ali, odlučili smo da bi mi godinu dvije igranja u Dinamu dobro došle. Nemojmo zaboraviti da sam ja tek prvu pravu sezonu odigrao u Rijeci. Siguran sam da će mi Dinamo, ali i ja Dinamu dobro doći i puno pomoći. Nadam se da će me BBB podržati i prihvatiti, a navijačima Rijeke mogu reći da je postojala ljubav među nama, ali ja sada imam novi klub, profesionalac sam, moj život je sada Zagreb, plava boja. Tako mora biti."

Za kraj nam je Velimir Zajec razotkrio daljnji tijek ovog prijelaznog roka u Dinamu. "Agić bi trebao do ponedjeljka biti rješen, ako otiđe Tomas, onda svakako dolazi Bosnar, sve smo rješili sa Sesarom i sa Ćuturom. Oni bi svi trebali potpise staviti najkasnije u ponedjeljak i direktno se uputiti na pripreme u Roglu. Bišćan bi trebao ostati ovu godinu i priključiti će se momčadi na Rogli najkasnije 23.06. Za informaciju, Ćuturu smo ostavili Cibaliji da pokuša pomoći savladavanju Obilića, ali smo provjerili kakve su regule Uefe. On može odigrati Intertoto Kup, a onda igrati Ligu prvaka bez problema. Što se tiče odlazaka bilo kojeg igrača pod ugovorom, konkretnih upita i zahtijeva još nema, pa ih i ne mogu komentirati.

Video: Trenutak atmosfere iz plavog salona

Zanimljivo je danas bilo u Dinamu. Sve je nekako svečano i veselo. Na trenutak su sumorne misli i problemi koje nosi redovono poslovanje kluba bili u drugom planu. Nismo primjetili ni financijsku policiju, niti ikoga tko bi na njih podsjećao, makar nas je prije ceremonije, Zdravko Mamić zabavljao na temu finacijske policije i ugovora. O lovi, torbi novca ili šuškavom buntu ništa. Plava boja se voli...

SuperSport HNL

1Rijeka 815:1+1418
2Hajduk 812:5+718
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 86:4+212
5Šibenik 86:9-311
6Osijek 88:10-210
7Gorica 89:13-48
8Istra 1961 84:14-108
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 88:13-54

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Rijeka 815:1+1418
2Hajduk 812:5+718
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 86:4+212
5Šibenik 86:9-311
6Osijek 88:10-210
7Gorica 89:13-48
8Istra 1961 84:14-108
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 88:13-54

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!