Ostali sportovi

Kreće "Off Road Barban 2001"

Sportnet • petak, 13.04.2001.

BARBAN - Dana 21. i 22. travnja održat će se 3. OFF ROAD 4x4 BARBAN, susret i nadmetanje terenskih vozila na Barbanštini u Istri. Off road staza Bundanovac kod sela Petehi, na cesti Barban - Žminj, je već uređena i pripravna za dolazak vozila s pogonom na sva četiri kotača iz Hrvatske, Slovenije i Italije. Ove se godine očekuje više vozila i više posjetitelja, u odnosu na prijašnje godine. Prošle godine je trka zabilježila preko pet tisuća posjetitelja i preko trideset takmičarskih vozila. Barbanština je tada zabilježila i tridesetak noćenja u kapacitetima seoskog turizma.

Slika 1 od 1.

Ove godine sve započinje u subotu, 21. travnja u 20,00 sati, extrem startom noćne vožnje na Bundanovcu. Tada započinje vožnja šumama Barbanštine, spuštanje u dolinu rijeke Raše i penjanje u Barban, naravno služeći se šumskim, neasfaltiranim putevima. Vozi se koristeći "road book", knjižicu sa ucrtanim putem i svim potrebnim podacima. Prva se vozila mogu očekivati na cilju u Barbanu tek poslije ponoći.

Nedjeljni off road program započinje u 10,00 sati, startom prve brzinske trke na off road poligonu Bundanovac. Tijekom dana održat će se još jedna brzinska utrka terenskih vozila i na završetku extrem vožnja, kao poseban specijalitet za sve ljubitelje ovoga sporta. U pauzi između dvije brzinske utrke, nadmetati će se cross motori.

Izrađivač noćne trase i staze nedjeljnog extrema je Damijan Rabak - Daus, predsjednik barbanskoga off road kluba "Off road 4x4 Barban", a brzinsku stazu je osmislio član uprave kluba, Kristijan Golja. Organizator susreta je klub "Off road 4x4 Barban", koji okuplja pedesetak mladih Barbanaca, ali koji ima članove i iz ostalih dijelova Hrvatske. Koliko je ovaj sport zanimljiv, može ilustrirati podatak da ovogodišnji susret ima već petnaestak medijskih pokrovitelja, od kojih čak tri televizije, i da će se kompletna utrka snimati, pa čak i direktno prenositi. Web adresa kluba na Internetu, sa svim podacima o utrci, stazi, te s prošlogodišnjim fotografijama, je: www.club4x4barban.cjb.net

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!