Tenis

Talaja i Lučić prošle u 2. kolo, Ljubičić ispao

Hrvoje Niče • ponedjeljak, 26.06.2000.


Mirjana Lučić

Prvog dana Wimbledona, troje naših tenisača izašlo je na travnjak "All England Cluba". Djevojke su bile puno uspješnije, Silvija Talaja i Mirjana Lučić uspješno su prebrodile prve prepreke, te ih u drugom kolu očekuje - međusobni sraz, a bolja iz njega ići će na - Švicarku Martinu Hingis.

Ivan Ljubičić od engleske se trave oprostio već u prvom kolu, porazom u četiri seta. Goran Ivanišević i Jelena Kostanić svoje prve susrete igraju sutra.

Plasman naših tenisača i njihove izglede u ovogodišnjem Wimbledonu možete prognozirati i vi, u našem teniskom forumu.

Iako je prvi set izgubila, mlada Makaranka Mirjana Lučić ipak je na kraju meča stigla do pobjedne nad Denise Chladkovom. Prvi set je Mirjana izgubila 4:6, da bi sljedeća dva dobila rezultatom po setovima 6:2, 6:2.

Druga naša predstavnica Silvija Talaja bila je iste sreće, no i manje muka. Silvija je Rumunjku Irenu Spirleu "riješila" u dva seta rezultatom 6:4, 6:2. Pošto je ždrijeb tako odlučio, imati ćemo definitivno jednu predstavnicu u trećem kolu jer će Lučićeva u drugom kolu igra protiv Talaje. Pobjednica iz tog meča vjerojatno će ići na Švicarku Martinu Hingis u trećem kolu.

Na žalost, uspješan hrvatski dan na terenima All England Lawn Tennis and Croquet Cluba nije uspio zaokružiti Ivan Ljubičić. Njega je pobijedio kvalifikant Amerikanac Alex O’Brien u četiri seta – 5:7, 6:1, 7:5, 7:6 (4). Ljubičić je jako dobro krenuo u meč (prvi set), ali i jako brzo zalutao stranputicom (drugi set). Iako, je u posljednja dva seta imao više prilika, ili barem poluprilika na terenu je uvjerljivije izgledao O’Brien, posebice na servisu. Šteta za Ljubičića jer ždrijeb mu i nije bio tako loš. Zato, će barem ranije krenuti s pripremama za Umag, na kojem će braniti prošlogodišnji polufinale.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Tenis
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!