Rukomet

Šestorica produžila ugovore s Metkovićem

Mateo Perković • utorak, 27.06.2000.


Maglajlija u Metkoviću? (Snimio: Dražen Patarčić)

Iako umorni od reprezentativnih obaveza, Metkovci su se jučer okupili kako bi razjasnili neke nejasnoće. Na prigodnoj svečanosti u prostorijama kluba Slavko Goluža, Petar Metličić, Davor Dominiković, Mario Bjeliš te Goran i Dragan Jerković su potpisali novi jednogodišnji ugovor s Metković Jambom i tako su otklonjene sve eventualne priče o njihovom odlasku iz Metkovića.

"Osvajanje EHF-a je bilo odlučujuće za izgled naše momčadi u idućoj sezoni. Dogovor s ovom šestoricom igrača bio je za nas iz vodstva kluba daleko teži zadatak nego dovođenja Matoševića, Baltića ili Markovskog. Ovi su igrači proteklih dana bili izloženi pritiscima brojnih menagera i njihovim iznimno velikim novčanim ponudama, ali na našu radost, sa svima smo uspjeli naći zajednički dogovor jer to su ipak igrači koji su bili okosnica naše momčadi u prošloj sezoni. Zsigmond danas nije među nama jer je na odmoru u Mađarskoj, a i on je potpisao novi ugovor. Istodobno ne mogu poreći da ne vodimo pregovore s kružnim napadačem Badela 1862 Senjaninom Maglajlijom. Sada nam još preostaje da završimo pregovore o pojačanju na poziciji srednjeg vanjskog čime bi naš trener-igrač Ivica Obrvan imao momčad koja je krojena u strogom dogovoru s njim", rekao je prilikom potpisivanja predsjednik kluba mr. Stipe Gabrić Jambo.

Od mladih nada koji su protekle sezone bili u drugim klubovima, za iduću sezonu se računa na vratara Joška Jukića, Ivicu Obrvana (mlađeg) te Damira Rezića. Koja će od četiri metkovska vratara biti prvi golman kluba ne znamo, ali znamo da na raspolaganju imaju sjajne: Jerkovića, Matoševića, Jukića i mladog Čarapinu. Predsjednik Jambo je najavio skoru skupštinu kluba na kojoj će biti izvršen djelomičan preustroj posebno u vodstvu kluba. Tada bi trebali biti određeni svi ciljevi na koje bi Jambo "ciljao". Sigurno će se "jurišati" na naslov prvaka Hrvatske, osvajanje Kupa Hrvatske i Kupa Europske rukometne federacije, a za dalje... Stipe Gabrić Jambo je najavio da će ime kluba ostati isto, ali da će tvrtki "JAMBO" to biti jedina reklama vezana uz ovaj klub, što je loše utjecalo na dio metkovskih navijače.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!