Ostali sportovi

Počelo EP u plivanju, Kožulj 1. u kvalifikacijama

Boris Bilas • ponedjeljak, 03.07.2000.

Danas ujutro u Helsinkiju je počelo Prvenstvo Europe u plivanju na kojem nastupa i vrlo jaka Hrvatska reprezentacija. Kao i na prošlom EP koje se održalo prošle godine u Istanbulu najviše šanse za medalju imati će Gordan Kožulj koji brani srebra na 100 i 200 metara leđno. Uz Kožulja te discipline plivati će i Marko Strahija koji također ima šanse da dođe do neke od medalja, ali Marko veće šanse ima na dužoj dionici. Na žalost srebro iz Istanbula na 50 metara leptir neće braniti Miloš Milošević koji je odustao od natjecanja i odlučio se potpuno posvetiti pripremama za Olimpijske igre.

Prvoga dana već su održane kvalifikacije na 100 metara leđno i Hrvatska će u polufinalu imati dva predstavnika. Gordan Kožulj je potvrdio sjajnu formu jer je u kvalifikacijama otplivao najbrže vrijeme, 55.39, i tako je nagovjestio mogućnost još jednog odličnog plasmana na velikim natjecanjima. Drugi u kvalifikacijama bio je Kizierowskike s gotovo pla sekunde sporijim vremenom (55.86). Uz Kožulja u polufinalu će plivati i Marko Strahija koji je s vremenom 56.56. zauzeo 11. mjesto. Polufinalne utrke su na rasporedu danas poslije podne, a finale je sutra popodne.

Na žalost drugi naši plivači nisu uspjeli ući u polufinala i finala. Ante Mašković je na 50 leptir u kvalifikacijama bio 23. s vremenom 25.17 što mu nije bilo dovoljno za ulazak u polufinale. Najbrži u kvalifikacijama bio je Finac Jere Hard koji je tu dionicu otplivao za 23 sekunde i 94 stotinke.

Bolje sreće nije bila niti muška štafeta 4x100 slobodno (Duje Draganja, Marijan Kanjer, Ivan Mladina, Gordan Kožulj) koja je u kvalifikacijama bila deveta s rezultatom 3: 23. 91 što joj nije bilo dovoljno za ulazak u finale. Naime, u finale je ušlo prvih osam štafeta, a naši su za osmom zaostali 55 stotinki. Najbrži u kvalifikacijama su bili Rusi s vremenom 3:20.64.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!