Ostali sportovi

EP u plivanju: Kožulj i Strahija danas u finalu

Boris Bilas • utorak, 04.07.2000.

Drugoga dana Europskog prvenstva u plivanju koje se održava u Helsinkiju Hrvatska će imati dva finalista na 100 metara leđno. U jučerašnjem polufinalu Gordan Kožulj i Marko Strahija sodličnim su trkama ušli u finale. Ovoga puta brži je bio Strahija koji je u finale ušao s trećim vremenom, 55.69 što je samo pet stotinki sporije od najbržeg polufinaliste Izraelca Eithana Urbacha. Nakon što je u kvalifikacijama bio najbrži te je srušio rekord Hrvatske Gordan Kožulj je u polufinalu plivao malo sporije te je s rezultatom 55.88 zauzeo četvrto mjesto. Finale je na rasporedu danas popodne, a možemo očekivati da će naša dva plivača osvojiti bar jednu medalju, ali nije nemoguće da medalju osvoje obojica.

I dok Kožulj i Strahija plivaju odlično ostali plivači ih baš ne prate s najboljim rezultatima. U jutrošnjim kvalifikacijama nastupilo je čak četiri plivača i jedna plivačica, ali nitko nije uspio uči u polufinala. Naša jedina plivačica na Europskom prvenstvu Smiljna Marinović na 100 metara prsno plivala je 1:13.03 što joj je bilo dovoljno za 21. mjesto. Najbrža u kvalifikacijama bila je Agnes Kovacs iz Mađarske (1:10.05).

Na 200 metara mješovito plivali su Krešimir Čač i Sandro Tomas. Čač je bio 21. s vremenom 2:06.26, dok je Tomas bio 29. s 2:11.09. Španjolac Carrasco otplivao je najbrže vrijeme kvalifikacija sa 2:02.31.

U jednoj od najjačih disciplina na ovom prvenstvu, 100 metara slobodno, imali smo također dva predstavnika, Marijan Kanjer je otplivao 100 metara za 50.99 što mu je bilo dovoljno za 21. mjesto, dok je Ivan Mladina zauzeo 33. mjesto s vremenom 51.89.

Najbrži u kvalifikacijama bio je branitelj naslova Peter Van Den Hoogenband (50.08), a legenda svjetskog plivanja Aleksandar Popov bio je 10. sa za njega sporih 50.46. Polufinale u ovoj disciplini je na rasporedu danas popodne, a finale sutra. Za očekivati je da će Popov u polufinalu i finalu plivati puno brže jer je u Helsinki došao s odličnim rezultatima prije svega na 50 slobodno, naime u toj disciplini je nedavno u Moskvi srušio dugogodišnji svjetski rekord Amerikanca Yeagera.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!