Tenis

Američko žensko finale

Hrvoje Niče • četvrtak, 06.07.2000.


Amerikanke su zavladale ovogodišnjim Wimbledonom, čak tri su se našle u polufinalu. Stoga nije ni čudno što će se za najprestižniji teniski trofej boriti dvije sunarodnjakinje; braniteljica naslova Lindsay Davenport i starija sestra Venus Williams. Davenport je lako prošla pored Australke Dokic, dok je Venus izbacila sestru Serenu.

Dobre vijesti stižu nam iz juniorskog dijela turnira - Mario Ančić ušao je u polufinale pojedinačne konkurencije...

Polufinale (Ž)

Venus Williams/5 - Serena Williams/8 6:2 7:6
Davenport/2 - Dokic 6:4 6:2

Opet smo imali priliku gledati sestre Williams na jednom velikom turniru kako igraju jedna protiv druge. Starija sestra, Venus slavila je nad Serenom. Iako su promatrači predviđali kako je u većini teniskih stvari Serena bolja, u ovakom meču presudilo je iskustvo ili možda pak otac koji dirigira karijeru svojih dviju kćeri. Očekivala se veća bitka, no publiku je i ovo zadovoljilo.

Gluma je svedena na minimum, za razliko onog meča u Munchenu prije godinu dana kada su sestre Williams u finalu napravile blamažu od tog spektakla. Venus je svakako zasluženo u finalu, no ne bi bilo čudo da je na njezinom mjestu bila Serena. Da nije njihovog oca, za kojeg kažu da "naginje" Venus, možda bi u subotu gledali Serenu u finalu.

U drugom paru, također je iskustvo pobijedilo. Sedamnaestogodišnjakinja Dokic nije mogla protiv iskusne Davenport. Očekuje nas veliki meč u subotu. Američko finale u All England Clubu.

Velika vijest za domaći tenis je prolazak Marija Ančića u 1/2 Finale u juniorskoj komkurenciji Wimbledona gdje će igrati protiv drugog nositelja, Bugara Eneva.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Tenis
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!