Tenis

Ančić u finalu Wimbledona!

Hrvoje Niče • petak, 07.07.2000.

Očekivano američko finale i u muškom dijelu najvećeg svjetskog turnira Wimbledona ipak se nije dogodilo. Australac Patrick Rafter "presudio" je Andreu Agassiju u pet setova - 7:5 4:6 7:5 4:6 6:3. Istovremeno je Sampras i dalje uvjerljiv, za svoje sedmo finale u osam godina pobijedio je Bjelorusa Volčkova sa 7:6, 6:2, 6:4.

I Hrvatska ima razloga za slavlje jer je mladi Mario Ančić također izborio finale! Juniorskog turnira, pobijedivši Eneva sa 6:3, 6:3, a u finalu će se sučeliti sa prvim nositeljem...


Ančić na korak do vrha (Snimio: Danijel Luketić)

Nakon što smo jučer saznali kako ćemo u ženskoj konkurenciji Wimbledona gledati američko finale, mnogi su očekivali to i u muškoj konkurenciji. U prvom susretu dana, već je otpao jedan Amerikanac, i to ne bilo koji nego drugi nositelj Andre Agassi.

U izvanrednom meču, u pet setova (7:5 4:6 7:5 4:6 6:3) bolji je bio Australac Patrick Rafter, koji se napokon prilagodio engleskoj travi. A za to mu je trebalo dugo vremena iako ima idealnu igru (servis-volej) za tu podlogu. Prevrati su se redali nakon svakog seta, da bi u petom setu Rafter pokazao da ima više snage konstantosti i zasluženo izbacio Agassija.

Drugi meč, onaj između Samprasa i velikog iznenađenja Bjelorusa Vladimira Volčkova prošao je očekivano, Sampras je pobijedio 7:6, 6:2, 6:4. Tek smo u prvom setu gledali tenis, no u daljnjem tijeku Sampras je samo protutnjao ka svom sedmom trofeju. Ostao mu je još jedan korak. I napokon jedan nositelj za Amerikanca koji je sigurno imao najlakši ždrijeb.

U ženskom finalu parova gledati ćemo sestre Williams (ponovno, u pojedinačnoj konkurenciji igrala su jedna protiv druge u polufinalu) nasuprot Harald D./Sugiyame.

Mario Ančić sve više opravdava velike najave stručnjaka. Ančić je ušao u finale juniorskog turnira u All England Clubu. U finalu Wimbledona, igrat će protiv prvog nositelja, Mahuta koji je svladao Lukaevu 7:6 7:6. Sutra je na rasporedu žensko pojedinačno finale između Amerikanke Lindsay Davenport, braniteljice naslova i Amerikanke Venus Williams.

polufinale, tenisači:
Sampras/1 - Volčkov 7:6 6:2 6:4
Rafter/12 - Agassi/2 7:5 4:6 7:5 4:6 6:3

polufinale, juniori
Ančić - Enev 6:3 6:3

polufinale, tenisačice, parovi:
Harald D./Sugiyama - Raymond/Stubbs 3:6 7:5 6:2
Williams/Williams - Kurnikova/Zvereva 6:3 7:6

polufinale, tenisači, parovi:
Woodbridge/Woodforde - Kulti/Tillstrom 6:4 7:6 6:2
Haarhuis/Stolle - Adams/De Jager 6:4 7:6 6:7 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Tenis
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!