Ostali sportovi

Gordan Kožulj europski prvak na 200 leđno

Boris Bilas • subota, 08.07.2000.


Gordan Kožulj, europski prvak (dp)

Gordan Kožulj europski je prvak na 200 metra leđno. On je u današnjem finalu uvjerljivo osvojio prvo mjesto s rezultatom 1:58.62. Gordan je tako nakon dvije srebrne medalje s prošlog Europskog prvenstva i zlata sa Svjetskog prvenstva u malim bazenima dodao i zlato u velikom bazenu.

Ovo je do sada jedan od najvećih uspjeha hrvatskog plivanja i sporta uopće. Kožuljev rezultat 1:58.62. je jedan od najboljih rezultata ove sezone u svijetu i novi rekord Hrvatske.

Koliko je Kožulj u finalu bio uvjerljiv najbolje govori podatak da je drugoplasirani Talijan Merisi za njim zaostao sekundu i četrdeset stotinki, Merisi je plivao 2:00.02. Treći je u cilj stigao Izraelac Joab Gath s rezultatom 2:00.32. Naš drugi predstavnik u finalu Marko Strahija je nakon odličnog starta i treće pozicije nakon stotinu metara u nastavku popustio te je na kraju osvojio šesto mjesto s vrlo dobrim rezultatom 2:01.15.

Ovaj uspjeh naših plivača je odlična uvertira za Olimpijske igre i potvrda da oni u Sydneyu neće biti samo promatrači već će ozbiljno kandidirati za jednu od medalja.

U nastavku natjecanja Šveđanin Lars Frolander je osvojio zlato na 100 metara delfin i pritom srušio europski rekord Denisa Pankratova. Novi europski rekord sada iznosi 52.23.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!